Πώς να τοποθετήσετε και να βάψετε 3D μοντέλα στο Paint 3D

Βάλτε μοντέλα 3D χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες βούρτσες, δείκτη, στυλό και πολλά άλλα

Το Paint 3D είναι αρκετά απλό όταν πρόκειται για το άνοιγμα των εικόνων και τα εργαλεία ζωγραφικής είναι εύκολα προσβάσιμα και απλά προσαρμόσιμα πριν τη χρήση.

Όταν εισάγετε μια φωτογραφία, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία 2D είτε για ένα μοντέλο 3D, σας δίνεται η δυνατότητα να την χρησιμοποιήσετε αμέσως με τον τρέχοντα καμβά που έχετε ήδη ανοίξει. Αυτό είναι διαφορετικό από το άνοιγμα του αρχείου κανονικά, το οποίο θα σας ξεκινήσει με ένα νέο ξεχωριστό καμβά.

Μόλις έχετε τα αντικείμενα που θέλετε στον καμβά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες βούρτσες και άλλα σκεύη ζωγραφικής για να βάψετε απευθείας στα μοντέλα σας.

Πώς να εισάγετε μοντέλα σε 3D Paint

Μπορείτε να εισαγάγετε 2D εικόνες που θέλετε να μετατρέψετε σε 3D (ή να παραμείνετε σε 2D), καθώς και να εισαγάγετε ήδη κατασκευασμένα τρισδιάστατα μοντέλα είτε από τον υπολογιστή σας είτε από το Remix 3D:

Εισάγετε τοπικές εικόνες 2D ή 3D

  1. Μεταβείτε στο κουμπί Μενού από το επάνω αριστερό μέρος του Paint 3D.
  2. Επιλέξτε Εισαγωγή .
  3. Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να εισαχθεί στον καμβά που έχετε ανοίξει.
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Άνοιγμα .

Μπορείτε να εισάγετε πολλούς τύπους αρχείων με αυτόν τον τρόπο, και οι 2D εικόνες στο PNG , JPG , JFIF, GIF , TIF / TIFF και ICO. καθώς και τρισδιάστατα μοντέλα στη μορφή αρχείου 3MF, FBX, STL, PLY, OBJ και GLB.

Τοποθετήστε τα μοντέλα 3D Online

  1. Επιλέξτε το κουμπί Remix 3D από το επάνω μενού στο Paint 3D.
  2. Αναζήτηση ή αναζήτηση στο 3D αντικείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ για να το εισαγάγετε αμέσως στον καμβά σας.

Δείτε τι είναι το Remix 3D; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την κοινότητα, καθώς και πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ανεβάσετε τα δικά σας 3D μοντέλα εκεί, τα οποία μπορείτε αργότερα να κατεβάσετε ξανά με τα παραπάνω βήματα.

Πώς να βάψετε 3D μοντέλα με 3D Paint

Όλες οι βούρτσες Paint 3D και οι αντίστοιχες επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω του εικονιδίου Εργαλεία τέχνης από το μενού στην κορυφή του προγράμματος. Αυτό είναι το πώς ζωγραφίζετε σε οτιδήποτε στο Paint 3D. είτε συμπληρώνετε τις γραμμές της 2D εικόνας σας είτε προσθέτετε ένα χρώμα εκτύπωσης σε ένα 3D αντικείμενο που έχετε δημιουργήσει .

Καθώς κάνετε μεγέθυνση σε μια τρισδιάστατη εικόνα, είναι φυσικό τα τμήματα να είναι κρυμμένα ή να μην είναι εύκολα προσβάσιμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί περιστροφής 3D στο κάτω μέρος του καμβά για να ζωγραφίσετε το αντικείμενο σε έναν τρισδιάστατο χώρο.

Πρέπει να επιλέξετε το σωστό εργαλείο που εξυπηρετεί τον σκοπό που ακολουθείτε. Ακολουθεί μια περιγραφή καθεμιάς που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό για το σενάριό σας:

Ανοχή και αδιαφάνεια

Όλα τα εργαλεία βαφής (εκτός από το Fill ) σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το πάχος της βούρτσας έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε πόσες εικονοστοιχεία θα πρέπει να χρωματιστούν ταυτόχρονα. Κάποια εργαλεία σας επιτρέπουν να επιλέξετε τόσο μικρό όσο μια περιοχή 1px για να χρωματίσετε με κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αδιαφάνεια εξηγεί το επίπεδο διαφάνειας του εργαλείου, όπου το 0% είναι απολύτως διαφανές . Για παράδειγμα, εάν η αδιαφάνεια του δείκτη έχει οριστεί στο 10%, θα είναι πολύ ελαφριά, ενώ το 100% θα δείξει το πλήρες χρώμα του.

Matte, Gloss και Metal Effects

Κάθε εργαλείο τέχνης στο Paint 3D μπορεί να έχει ματ, γυαλιστερό, θαμπό μέταλλο ή στιλβωμένο μέταλλο.

Οι επιλογές μετάλλων είναι χρήσιμες για πράγματα όπως μια σκουριασμένη ή χάλκινη εμφάνιση. Το Matte παρέχει ένα κανονικό εφέ χρώματος, ενώ η στιλπνότητα είναι πιο σκούρα και δημιουργεί μια λαμπερή εμφάνιση.

Επιλογή χρώματος

Στο πλευρικό μενού, κάτω από τις επιλογές διαμόρφωσης, επιλέγετε το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο Paint 3D.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα προεπιλεγμένα χρώματα από το μενού των 18 ή να επιλέξετε ένα προσωρινό τρέχον χρώμα κάνοντας κλικ ή αγγίζοντας τη γραμμή χρώματος. Από εκεί, μπορείτε να ορίσετε το χρώμα με τις τιμές RGB ή hex .

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο σταγονόμετρου για να επιλέξετε ένα χρώμα από τον καμβά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να ζωγραφίσετε το ίδιο χρώμα με αυτό που υπάρχει ήδη στο μοντέλο όταν δεν είστε σίγουροι για το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε.

Για να χρησιμοποιήσετε αργότερα τα δικά σας προσαρμοσμένα χρώματα, επιλέξτε το στοιχείο Προσθήκη χρώματος συν κάτω από τα χρώματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έως και έξι.