Πώς να μετατρέψετε ένα σχέδιο 2D σε 3D τέχνη σε 3D Paint

Χρησιμοποιήστε το Paint 3D για να κάνετε μοντέλα 3D από εικόνες 2D

Το εργαλείο Paint 3D της Microsoft χρησιμοποιείται κυρίως για το χειρισμό και τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων, αλλά μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με μια εικόνα 2D και να εκτελέσετε μια μικρή μαγεία, όπως περιγράφεται παρακάτω, ουσιαστικά "μετατρέποντας" ένα σχέδιο 2D σε ένα 3D αντικείμενο.

Δυστυχώς, η διαδικασία για να γίνει αυτό στο Paint 3D δεν είναι τόσο απλή όσο μια βρύση σε ένα κουμπί 2D-to-3D (δεν θα ήταν ωραίο!). Η δημιουργία ενός 3D μοντέλου από μια εικόνα 2D μπορεί να περιλαμβάνει την αντιγραφή μερών της εικόνας, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο βούρτσας για να βάψετε χρώματα και σχέδια, περιστρέφοντας και τοποθετώντας 3D αντικείμενα και πολλά άλλα.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

01 από 05

Κάνετε το μεγάλο καμβά αρκετά για δύο εικόνες

Μεταβείτε στην ενότητα Καμβά 3D Paint και σύρετε τα πλαίσια γύρω από τον καμβά ή ρυθμίστε τις τιμές πλάτους / ύψους με μη αυτόματο τρόπο, για να βεβαιωθείτε ότι ο καμβάς μπορεί να υποστηρίξει όχι μόνο την εικόνα 2D αλλά και το μοντέλο 3D.

Κάνοντας αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο να δοκιμάσετε την εικόνα 2D, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε τα ίδια χρώματα και σχήματα στο μοντέλο 3D.

02 του 05

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία 3D Doodle για να αντιγράψετε την εικόνα 2D

Εφόσον δημιουργούμε ένα 3D μοντέλο από μια 2D εικόνα, πρέπει να αντιγράψουμε τα σχήματα και τα χρώματα από την εικόνα. Θα κάνουμε αυτό το ένα συστατικό κάθε φορά.

Στο παράδειγμά μας με αυτό το λουλούδι, μπορείτε να δείτε ότι για πρώτη φορά περιγράψαμε τα πέταλα με το μαλακό εργαλείο 3D doodle και στη συνέχεια κάναμε το ίδιο με το στέλεχος και τα φύλλα.

Μόλις εντοπιστεί η εικόνα με το εργαλείο 3D, σύρετε το προς τα έξω για να δημιουργήσετε το μοντέλο 3D. Μπορείτε να κάνετε τελειοποίηση αργότερα. Προς το παρόν, θέλουμε απλώς να υπάρχουν διαφορετικά μέρη του τρισδιάστατου μοντέλου στο πλάι.

03 του 05

Χρώμα και σχήμα του μοντέλου με βάση την εικόνα 2D

Είναι εύκολο να συγκρίνουμε τις εικόνες 2D και 3D επειδή τις τοποθετήσαμε δίπλα στην άλλη. Χρησιμοποιήστε αυτό στο πλεονέκτημά σας για να εντοπίσετε γρήγορα τα χρώματα και τα συγκεκριμένα σχήματα που απαιτούνται για την αναδημιουργία της εικόνας σε 3D.

Στο μενού Εργαλεία τέχνης υπάρχουν διάφορα εργαλεία που σας επιτρέπουν να ζωγραφίζετε και να σχεδιάζετε απευθείας στο 3D μοντέλο. Δεδομένου ότι έχουμε μια απλή εικόνα με εύχρηστα χρώματα και γραμμές, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο πλήρωσης κουβά για να βάψετε μεγάλες περιοχές ταυτόχρονα.

Το εργαλείο Σταγονόμετρο ακριβώς κάτω από τα σκεύη σχεδίασης είναι για την αναγνώριση ενός χρώματος από τον καμβά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό, μαζί με το εργαλείο πλήρωσης , για να ζωγραφίσετε γρήγορα το λουλούδι με τα ίδια χρώματα που βλέπουμε στην εικόνα 2D.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Αυτοκόλλητα για να επιλέξετε στοιχεία της εικόνας 2D και, στη συνέχεια, κάντε την επιλογή Make 3D για να μεταβείτε από τον καμβά. Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει την εικόνα πραγματικά 3D, αλλά απλά να την απομακρύνετε από το φόντο.

Συμβουλή: Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αυτοκόλλητα εδώ .

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε τις 3D ιδιότητες της εικόνας όπως η επιπεδότητα, η στρογγυλότητα και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι απαραίτητα ξεκάθαρα από την εξέταση της 2D έκδοσης. Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πώς βλέπουν τα λουλούδια στην πραγματική ζωή, μπορούμε να επιλέγουμε κάθε ένα από τα μέρη του και να τα κάνουμε στρογγυλά, μακρύτερα, παχύτερα κλπ., Με βάση το πώς φαίνεται ένα πραγματικό λουλούδι.

Χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο για να προσαρμόσετε το 3D μοντέλο σας για να το κάνετε πιο ζωηρό. Αυτό θα είναι μοναδικό για κάθε μοντέλο, αλλά με το παράδειγμά μας, τα πέταλα λουλουδιών χρειάζονται χνουδωτά, γι 'αυτό χρησιμοποιήσαμε το μαλακό 3D doodle αντί για την αιχμηρή άκρη, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε την αιχμηρή άκρη για το κεντρικό τμήμα, δεν είναι πραγματικά η ίδια ουσία.

04 του 05

Τοποθετήστε σωστά τα τρισδιάστατα στοιχεία

Αυτό το βήμα μπορεί να είναι δύσκολο αν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τον τρόπο μετακίνησης αντικειμένων σε 3D χώρο. Κατά την επιλογή οποιουδήποτε τμήματος του μοντέλου σας, σας παρέχονται διάφορα κουμπιά και στοιχεία ελέγχου που σας επιτρέπουν να αλλάξετε το μέγεθος, να περιστρέψετε και να τα μετακινήσετε μέσα στον καμβά.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω παράδειγμα, το στέλεχος θα μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα σε οποιαδήποτε θέση, αλλά για να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με ένα πραγματικό λουλούδι, πρέπει να βρίσκεται πίσω από τα πέταλα, αλλά όχι πολύ πίσω ή να διακινδυνεύουμε τα δύο που δεν συνδέονται όλα.

Μπορεί να βρεθείτε να αλλάζετε συνεχώς μεταξύ των λειτουργιών Επεξεργασία και προβολή σε 3D από το κάτω μέρος του καμβά, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς όλα τα διαφορετικά μέρη φαίνονται στο σύνολό τους.

05 του 05

Προαιρετικά περικόψτε το μοντέλο 3D από τον καμβά

Για να αποκτήσετε το 3D μοντέλο από τον καμβά που περιέχει την εικόνα 2D, απλώς επιστρέψτε στην περιοχή καμβά και χρησιμοποιήστε το εργαλείο περικοπής για να ξεχωρίσετε αυτό που θέλετε να κρατήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξαγάγετε το μοντέλο σε μορφή αρχείου 3D χωρίς να έχει κολλήσει η αρχική εικόνα στο φόντο του καμβά.