Πώς να δημιουργήσετε ένα 3D σχέδιο στο Microsoft Paint 3D

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα 3D σχέδιο από την αρχή με το Microsoft Paint 3D

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός 3D αντικειμένου με το Paint 3D είναι να ρυθμίσετε τον καμβά που θα σχεδιάσετε. Επιλέξτε Καμβά από την κορυφή του προγράμματος για να ξεκινήσετε.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν διαφανή καμβά έτσι ώστε το φόντο να μοιάζει με τα χρώματα γύρω του. Μπορεί να βρείτε αυτό για να κάνετε τα μοντέλα κτιρίων ευκολότερα ή πιο σκληρά, αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορείτε πάντα να το ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε με την επιλογή Διαφανές καμβά .

Κάτω από αυτό μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του καμβά 3D Paint. Από προεπιλογή, ο καμβάς μετράται σε ποσοστό επί τοις εκατό και ρυθμίζεται στο 100% κατά 100% . Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις τιμές σε ό, τι σας αρέσει ή κάντε κλικ / πατήστε Percent για να αλλάξετε τις τιμές σε Pixels όπως αυτό που φαίνεται παραπάνω.

Το μικρό εικονίδιο κλειδώματος κάτω από τις τιμές μπορεί να αλλάξει μια επιλογή που κλειδώνει / ξεκλειδώνει τον λόγο διαστάσεων. Όταν κλειδωθεί, οι δύο τιμές θα είναι πάντα ίδιες.

Επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θεωρείτε κατάλληλες για το συγκεκριμένο έργο σας και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τα παρακάτω εργαλεία σχεδίασης 3D.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία σχεδίασης 3D για να κάνετε μοντέλα από την αρχή και να μετατρέψετε 2D εικόνες σε 3D μοντέλα . Ωστόσο, αν προτιμάτε να μην δημιουργήσετε τη δική σας 3D τέχνη στο Paint 3D , μπορείτε να κάνετε λήψη μοντέλων που δημιουργούνται από άλλους χρήστες μέσω της ιστοσελίδας Remix 3D .

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο 3D Doodle

Τα εργαλεία 3D doodle βρίσκονται στο μενού 3D στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από την κορυφή του προγράμματος Paint 3D. Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές στα δεξιά του προγράμματος εμφανίζουν το μενού Επιλογή και, στη συνέχεια, βρείτε την ενότητα 3D doodle κάτω από αυτή.

Υπάρχουν δύο εργαλεία 3D doodle στο Paint 3D: μια αιχμηρή άκρη και ένα μαλακό άκρο εργαλείο. Η κοπτική αιχμηρή άκρη προσθέτει βάθος σε ένα επίπεδο αντικείμενο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να "τραβήξετε" τον τρισδιάστατο χώρο από 2D χώρο. Το μαργαριτάρι μαλακό άκρο κάνει 3D αντικείμενα φουσκώνουν 2D αντικείμενα, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για την σχεδίαση αντικειμένων όπως τα σύννεφα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα δύο αυτά εργαλεία 3D doodle παρακάτω ...

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shood Edge 3D Doodle στο Paint 3D

Paint 3D Drawings (Χρησιμοποιώντας το Doodle Sharp Edge).
  1. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το άγριο 3D doodle από την περιοχή 3D δονούλας που περιγράψαμε παραπάνω.
  2. Επιλέξτε ένα χρώμα για το αντικείμενο 3D.
  3. Σχεδιάστε έναν απλό κύκλο για να ξεκινήσετε.

    Καθώς σχεδιάζετε, μπορείτε να δείτε πολύ ξεκάθαρα το σημείο εκκίνησης σας με τον μικρό μπλε κύκλο. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε για ελεύθερη χρήση ή μπορείτε να κάνετε κλικ μία φορά και στη συνέχεια να μετακινηθείτε σε διαφορετική θέση και να κάνετε ξανά κλικ για να κάνετε μια ευθεία γραμμή. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και τις δύο τεχνικές σε μία καθώς σχεδιάζετε το μοντέλο.

    Ανεξάρτητα από το πώς το κάνετε, καταλήγετε πάντα εκεί που ξεκινήσατε (στον μπλε κύκλο) για να ολοκληρώσετε το σχέδιο.
  4. Όταν ολοκληρωθεί το αντικείμενο, θα παραμείνει μόνο ελαφρώς 3D έως ότου αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία που εμφανίζονται αυτόματα γύρω από το αντικείμενο όταν κάνετε κλικ σε αυτό.

    Κάθε εργαλείο μετακινεί το αντικείμενο με διαφορετικό τρόπο. Κάποιος θα το ωθήσει προς τα πίσω και προς τα πίσω στον καμβά του φόντου. Οι άλλοι θα περιστρέψουν ή θα γυρίσουν το μοντέλο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θα χρειαστείτε.

    Τα οκτώ μικρά πλαίσια που περιβάλλουν το αντικείμενο είναι επίσης χρήσιμα. Κρατήστε και σύρετε ένα από αυτά για να δείτε πώς επηρεάζει το μοντέλο. Οι τέσσερις γωνίες αλλάζουν γρήγορα το μέγεθος του αντικειμένου, καθιστώντας το μεγαλύτερο ή μικρότερο, ανάλογα με το εάν τραβάτε το κουτί μέσα ή έξω. Τα επάνω και κάτω τετράγωνα επηρεάζουν το μέγεθος προς αυτήν την κατεύθυνση, επιτρέποντάς σας να ισοπεδώσετε το αντικείμενο. Το αριστερό και το δεξί τετράγωνο μπορούν να κάνουν ένα μικρό αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο ή μικρότερο, κάτι που είναι χρήσιμο όταν πραγματοποιείτε πραγματικές εφέ 3D.

    Εάν κάνετε κλικ και σύρετε στο ίδιο το αντικείμενο χωρίς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κουμπιά, μπορείτε να το μετακινήσετε γύρω από τον καμβά με παραδοσιακό 2D τρόπο.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το 3D doodle της αιχμηρής άκρης είναι ιδανικό για αντικείμενα που πρέπει να επεκταθούν, αλλά όχι τόσο ιδανικά για στρογγυλεμένα εφέ. Τότε μπαίνει στο παιχνίδι το μαλακό εργαλείο ακμής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Soft Edge 3D Doodle στο Paint 3D

Ζωγραφική 3D Soft Edge Doodle.
  1. Local και επιλέξτε το μαλακό 3D doodle από την περιοχή 3D doodle του μενού 3D> Επιλογή .
  2. Επιλέξτε ένα χρώμα για το μοντέλο.
  3. Ακριβώς όπως με το 3D doodle αιχμής, πρέπει να ολοκληρώσετε το σχέδιο ξεκινώντας και τελειώνοντας στην ίδια θέση.

    Μπορείτε να το κάνετε αυτό κρατώντας πατημένο το κουμπί καθώς σχεδιάζετε για να κάνετε περισσότερο ελεύθερο σχέδιο ή μπορείτε να κάνετε κλικ σε διαφορετικά σημεία στην οθόνη για να κάνετε ευθείες γραμμές. Μπορείτε να κάνετε ένα μίγμα και των δύο.
  4. Όταν επιλέγετε το αντικείμενο, χρησιμοποιήστε τα χειριστήρια που βρίσκονται στο πλαίσιο επιλογής για να περιστρέψετε το μοντέλο γύρω από κάθε πιθανό άξονα, συμπεριλαμβανομένης της ώθησης προς τα εμπρός και προς τα πίσω προς και από το 2D καμβά και άλλα μοντέλα 3D.

    Συμβουλή: Όταν δημιουργείτε αντικείμενα με το μαλακό 3D doodle, πρέπει μερικές φορές να το περιστρέψετε πραγματικά για να αντιμετωπίσετε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση πριν τα κουμπιά χειρισμού αναγνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να επεξεργαστείτε το μοντέλο.

    Για παράδειγμα, με το σύννεφο τύπου πενταγώνου στην παραπάνω εικόνα, έπρεπε να είναι στραμμένο προς τη δεξιά και την αριστερή πλευρά, προτού το δεξί τετράγωνο επιτρέψει την επέκτασή του σε ένα παχύτερο σύννεφο.