Όπου οι αγαπημένοι σας διευθυντές στέκονται σε στερεοσκοπικό 3D

Πολλοί άνθρωποι έχουν πολλά να πουν για το 3D.

Μερικοί από εμάς το αγαπάμε για αυτό που είναι, κάποιοι δεν το αγαπούν τόσο πολύ, και κάποιοι πιστεύουν ότι η τρέχουσα επανάληψη της στερεοσκοπικής τεχνολογίας είναι απλά ένα βήμα προς την κατεύθυνση προς κάτι μεγαλύτερο.

Είναι πάντα διασκεδαστικό να βλέπουμε πού βρίσκονται οι άνθρωποι στην κορυφή της δημιουργικής βιομηχανίας, γι 'αυτό ολοκληρώσαμε μια ωραία εξάπλωση των αποσπάσεων από μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες σήμερα.

Προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε μια σειρά προοπτικών, συμπεριλαμβανομένων των σκηνοθετών που έχουν πυροβοληθεί σε 3D, μερικοί που είναι ενάντια σε αυτό και ένας ή δύο που δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν.

Τόσο εδώ, ξεκινώντας από τον ίδιο τον κ. Cameron (μπορείτε να μαντέψετε τη θέση του;):

01 από 10

Τζέιμς Κάμερον (Αλλοδαποί, Avatar, Τιτανικός)

Rebecca Nelson / GettyImages

Αποσπάσματα από μια πολύ μεγαλύτερη συνέντευξη φωνής της Αμερικής που πραγματοποίησε η Stephanie Ho:

"Αν σκέφτηκα ότι ήταν ένα τέχνασμα θα ήμουν ο μεγαλύτερος ηλίθιος στην ιστορία, να είμαι τόσο αφοσιωμένος στην ανάπτυξη του 3D εξοπλισμού. Κάθε πράγμα που έχω πει ποτέ δημόσια για το 3D είναι για την ποιότητα ... γι 'αυτό νομίζω, πραγματικά, για την παράδοση ενός ποιοτικού προϊόντος στην οθόνη και γιατί είναι το 3D καλύτερα;

Λοιπόν, επειδή δεν είμαστε ένας αγώνας κυκλώπων. Έχουμε δύο μάτια. Βλέπουμε τον κόσμο σε 3D. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γιατί η ψυχαγωγία μας δεν θα ήταν σε 3D; Δεν είναι απολύτως ένα τέχνασμα, είναι μια ευθυγράμμιση. Είναι μια βαθμονόμηση της βιομηχανίας ψυχαγωγίας στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αισθητικά τον κόσμο.

Είναι απολύτως αναπόφευκτο ότι τελικά, το σύνολο ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της ψυχαγωγίας μας θα είναι σε 3D. "

02 από 10

Ο Πίτερ Τζάκσον (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Ο Χόμπιτς)


Απόσπασμα από την τέταρτη καταχώρηση vlog του Τζάκσον από το σετ The Hobbit :

"Σκοποβολή Το Hobbit σε 3D είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αν είχα τη δυνατότητα να πυροβολήσω τον Άρχοντας των Δαχτυλιδιών σε 3D, σίγουρα θα το έκανα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι δύσκολο να γυρίσεις σε 3D. Μου αρέσει όταν σας τραβήξει μια ταινία και γίνετε μέρος της εμπειρίας και το 3D σας βοηθά να βυθίσετε στην ταινία. "

03 από 10

Ο Chris Nolan (Ο σκοτεινός ιππότης, η αρχή)


Από την φανταστική συνέντευξη του Τζέφρι Ρέσνερ με τον Νολάν:

"Βρίσκω στερεοσκοπική απεικόνιση σε μικρή κλίμακα και οικεία ως προς την επίδρασή της. Το 3D είναι μια εσφαλμένη ονομασία. Οι ταινίες είναι [ήδη] 3D. Το όλο σημείο της φωτογραφίας είναι ότι είναι τρισδιάστατο.

Το θέμα με τη στερεοσκοπική απεικόνιση είναι ότι δίνει σε κάθε μέλος του ακροατηρίου μια ατομική προοπτική. Είναι πολύ κατάλληλο για βιντεοπαιχνίδια και άλλες τεχνολογίες, αλλά αν ψάχνετε για μια εμπειρία ακροατηρίου, το στερεοφωνικό είναι δύσκολο να αγκαλιάσετε ".

04 από 10

Ο Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Προμηθέας)


Από την ομάδα Prometheus του Scott στο Comic-Con 2011 (μέσω του Slashfilm):

"... με τη βοήθεια που είχα από έναν υπέροχο cameraman και την τεχνική του ομάδα, ήταν για μένα μια αρκετά ευθεία βόλτα. Τούτου λεχθέντος, δεν θα δουλέψω ποτέ ξανά χωρίς 3D, ακόμα και για μικρές σκηνές διαλόγου. Αγαπώ όλη τη διαδικασία. Το 3D ανοίγει το σύμπαν ακόμα και σε μια μικρή σκηνή διαλόγου, γι 'αυτό με εντυπωσίασε πολύ. "

05 από 10

Andrew Stanton (Βρίσκοντας Nemo, Wall-E, John Carter)


Απόσπασμα από μια συνέντευξη που έδωσε ο Στάντον στον Den of Geek ενώ προώθησε (τον υποτιμημένο) John Carter:

"Προσωπικά δεν είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας του 3D. Δεν βλέπω τρισδιάστατα πράγματα, αλλά δεν είμαι εναντίον της - σκέφτηκα ότι κάποιος άλλος που νοιάζεται θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για αυτό. Έτσι έχουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που νοιάζεται για το Pixar (Bob Whitehouse) και έχει επιβλέψει όλες τις άλλες μας ταινίες.

06 από 10

Ο Ντάρεν Αροόνφσκι (Μαύρος Κύκνος, Η Κρήνη)


Ο Darren έδωσε την ακόλουθη δήλωση σε μια συνέντευξη με το MTV (μέσω του Slashfilm):

"Με το σωστό έργο, είμαι τελείως τρισδιάστατος ... Όπως και ο καθένας, σκέφτηκα ότι η Avatar ήταν μια απίστευτη εμπειρία ... υπάρχει μια αντίδραση σε αυτό το σημείο, αλλά νομίζω ότι ακριβώς επειδή έχει υπερβολική έκθεση, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι σπεύδουν να τράπεζα σε αυτό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουν ενδιαφέροντα πράγματα στο 3D. "

07 από 10

Joss Whedon (Οι εκδηκητές, ο Buffy τον φονιάς βαμπίρ)


Από ένα δελτίο Τύπου JoBlo μετά την ανακοίνωση ότι το The Avengers θα κυκλοφορήσει το 3D:

"Υπάρχουν σίγουρα ταινίες που δεν πρέπει να είναι σε 3D. Οι εκδηκητές δεν είναι δυσνόητα 3D. Δεν υπάρχει, ας δούμε ότι θα περάσουμε 20 λεπτά περνώντας από αυτή τη σήραγγα, επειδή είναι σε 3D! ... Αλλά είναι μια ταινία δράσης. Τα πράγματα τείνουν να παρεμποδίζουν την οθόνη ... Μου αρέσει να βλέπω τον χώρο που είμαι και να σχετίζονται με αυτό, έτσι ώστε το 3D ταιριάζει στην αισθητική μου ούτως ή άλλως. "

08 από 10

Ριάν Τζόνσον (Λάμπρος, Αδελφοί Bloom)


Ο Rian έχει πολλά να πει για την τρέχουσα επανάληψη της στερεοσκοπίας και όπου σκέφτεται ότι η τεχνολογία πηγαίνει στο μέλλον. Εάν ενδιαφέρεστε καθόλου για τη συζήτηση, σας συνιστώ να διαβάσετε το δοκίμιο που δημοσίευσε στη σελίδα του Tumblr.

Είναι μια από τις πιο απαλές απόψεις που θα συναντήσετε, οπότε σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε. Εδώ είναι ένα μικρό απόσπασμα:

"Το 3D είναι απολύτως ανάλογο με την ανάπτυξη της έγχρωμης μεμβράνης, και στη στερεοφωνική φωτογραφία του αναπτυξιακού χρονοδιαγράμματος είναι το ισοδύναμο του χρωματικού χρώματος στο μαύρο και των πλαισίων. Αυτή η προοπτική δίνει (για μένα τουλάχιστον) ένα πλεονέκτημα που τελικά εκτιμούν και απολαμβάνουν στερεοσκοπική φωτογραφία. "

09 από 10

Quentin Tarantino (μυθιστοριογραφία πανούργου, άξεστου μπάσταρδος)


Απόσπασμα από συνέντευξη του Benjamin Secher για την Telegraph:

"Τι είναι υπέροχο για το Avatar είναι ότι δεν είναι μόνο μια ταινία, είναι μια βόλτα. Υπάρχει μια υπόθεση που πρέπει να γίνει ότι είναι μια ακόμα καλύτερη βόλτα από ό, τι είναι μια ταινία. Είναι μια πλήρη αισθητική εμπειρία. "

Και επίσης:

«Σκεφτόμουν το 3D αφού είδα το House of Wax. Πάντα μου άρεσε το 3D. Σκέφτηκα 3D αφού είδε την Παρασκευή 13η ... οπότε αν είχα τις σωστές ιστορίες, για παράδειγμα αν μπορούσα να κάνω Kill Bill ξανά θα μπουν στον πειρασμό να το κάνω σε 3D. "

10 από 10

Martin Scorcese (Goodfellas, Hugo)

Από το πάνελ Scorcese του 2012 CinemaCon με τον Ang Lee:

"Υπάρχει κάτι που δίνει το 3D στην εικόνα που σας μεταφέρει σε μια άλλη γη και μένετε εκεί και είναι καλό μέρος να είστε ...

Είναι σαν να βλέπετε ένα κινούμενο γλυπτό του ηθοποιού και είναι σχεδόν σαν ένας συνδυασμός θεάτρου και ταινίας και σας βυθίζει περισσότερο στην ιστορία. Είδα τα ενδιαφέροντα του κοινού για τους ανθρώπους περισσότερο. "