Γυρίστε ένα τηλέφωνο Android σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας

01 από 07

Δεν υπάρχει σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας; Πιάσε ένα παλιό τηλέφωνο Android, και είσαι καλός.

Για να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε μικροσκοπικό υπολογιστή αυτοκινήτου, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε μερικά στοιχεία. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Εάν διαθέτετε ένα παλιό τηλέφωνο Android , είναι εκπληκτικά εύκολο να μετατρέψετε τη συσκευή σε ένα λειτουργικό σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας. Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ταιριάζει ακριβώς με το είδος της λειτουργικότητας που παίρνετε από ένα φανταστικό νέο σύστημα ψυχαγωγίας OEM, αλλά μπορείτε να κάνετε μια πολύ καλή μαχαίρι σε αυτό χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που θα μπορείτε να προσθέσετε με αυτό το έργο περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε ζωτικά δεδομένα από τον ενσωματωμένο υπολογιστή του αυτοκινήτου σας και τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, βίντεο και άλλου περιεχομένου μέσω του ηχητικού συστήματος του οχήματός σας και της πλοήγησης "turn-by-turn" ακριβώς όπως ένα πραγματικό σύστημα ψυχαγωγίας.

Για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο, θα χρειαστείτε:

  1. Ένα παλιό τηλέφωνο Android που δεν χρησιμοποιείτε πια.
  2. Μια συσκευή εργαλείου σάρωσης Bluetooth ή WiFi ELM 327 .
  3. Ένας διαμορφωτής FM ή πομπός ή μια μονάδα κεφαλής που έχει είσοδο aux.
  4. Κάποιο είδος στήριξης για να κρατάτε το τηλέφωνό σας στη θέση του
  5. Μια εφαρμογή διεπαφής OBD-II
  6. Εφαρμογές πλοήγησης και ψυχαγωγίας

Τα αποτελέσματά σας θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του τηλεφώνου Android που χρησιμοποιείτε, αλλά αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με ένα παλιό G1 . Το G1, επίσης γνωστό ως HTC Dream, είναι κυριολεκτικά το παλαιότερο τηλέφωνο Android που υπάρχει, οπότε σχεδόν κάθε ακουστικό που έχετε γύρω σας θα πρέπει να λειτουργήσει. Το τηλέφωνο σε αυτό το φροντιστήριο τρέχει προσαρμοσμένο υλικολογισμικό, ωστόσο, έτσι ώστε ένα G1 που έχει μια ξεπερασμένη έκδοση του Android ίσως να μην μπορεί να τρέξει μερικά από τα πιο πρόσφατα λογισμικά διάγνωσης και ψυχαγωγίας.

02 του 07

Εντοπίστε το βύσμα OBD-II στο όχημά σας.

Οι περισσότεροι σύνδεσμοι OBD-II είναι ακριβώς έξω έξω, αλλά περιστασιακά θα πρέπει να ψάξετε λίγο. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Σε αντίθεση με τους παλιούς συνδετήρες OBD-I, οι περισσότεροι σύνδεσμοι OBD-II είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν. Οι προδιαγραφές δηλώνουν ότι ο σύνδεσμος πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από τα πόδια από το τιμόνι, έτσι ώστε τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται εκεί κοντά.

Το πρώτο μέρος που βλέπετε είναι κάτω από την ταμπέλα στα αριστερά ή στα δεξιά της στήλης τιμονιού. Μπορεί να βρεθεί ο σύνδεσμος δεξιά μπροστά ή μπορεί να τοποθετηθεί πίσω κοντά στο τείχος προστασίας.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την τοποθέτηση της φίσας OBD-II απευθείας έξω, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί για αποσπώμενα πάνελ. Ορισμένοι σύνδεσμοι κρύβονται πίσω από αφαιρούμενα πλαίσια κάτω από την παύλα ή ακόμα και στην κεντρική κονσόλα. Το εγχειρίδιο χρήστη συχνά θα σας δείξει πού να ψάξετε ή μπορείτε να αναζητήσετε μια εικόνα στο Internet.

Ορισμένοι σύνδεσμοι OBD-II φαίνονται λίγο διαφορετικοί από τους άλλους, αλλά όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο pin-out. Εάν βρείτε έναν σύνδεσμο που έχει το σωστό μέγεθος και σχήμα, ακόμα κι αν φαίνεται λίγο διαφορετικό από τον συνδετήρα που απεικονίζεται εδώ, είναι πιθανώς αυτό που ψάχνετε.

Αν τοποθετήσετε απαλά τη συσκευή εργαλείου σάρωσης OBD-II και μπαίνει μέσα, τότε βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αν όμως δεν μπαίνει εύκολα, πιθανώς δεν έχετε εντοπίσει την υποδοχή OBD-II. Η τακτοποίηση πρέπει να είναι ομαλή και εύκολη και δεν πρέπει ποτέ να την υποχρεώσετε να την αναγκάσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σύνδεσμος θα έρθει με ένα προστατευτικό κάλυμμα εγκατεστημένο που θα πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα.

03 του 07

Συνδέστε τη διεπαφή OBD-II.

Δεν μπορείτε να συνδέσετε το περιβάλλον εργασίας ανάποδα, αλλά ίσως να λυγίσετε τις ακίδες αν προσπαθήσετε. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Οι υποδοχές OBD-II σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην μπορείτε να συνδέσετε τίποτα μέσα τους ανάποδα. Μπορείτε ακόμα να λυγίζετε τις ακίδες στη διεπαφή σας, αναγκάζοντάς την, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε το προσανατολισμό σωστά προτού την πιέσετε στη θέση της.

Εάν ο βύσμα OBD-II βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια συσκευή διασύνδεσης χαμηλού προφίλ. Πολλοί σύνδεσμοι βρίσκονται κοντά στα γόνατα ή στα πόδια του οδηγού, οπότε μια συσκευή διασύνδεσης που είναι υπερβολικά μεγάλη μπορεί να παρεμβληθεί.

Σε περιπτώσεις όπου αισθάνεστε ότι μπορείτε να κτυπήσετε τη συσκευή κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προχωρήσετε με μια συσκευή χαμηλού προφίλ και όχι να καταστρέψετε τυχαία το βύσμα OBD-II.

04 του 07

Εγκαταστήστε το λογισμικό διασύνδεσης Android.

Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές, αλλά ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε με την δωρεάν έκδοση της ροπής για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί η διεπαφή Bluetooth. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Μόλις συνδεθείτε με τη συσκευή ασύρματου OBD-II, το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής του τηλεφώνου Android σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας (infotainment) είναι η εξεύρεση των σωστών εφαρμογών και η πρώτη που θα χρειαστείτε είναι μια εφαρμογή διεπαφής.

Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές εφαρμογές διεπαφής OBD-II, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή που θα λειτουργεί με το συγκεκριμένο υλικό και την έκδοση του Android. Μερικοί είναι δωρεάν, ενώ άλλοι είναι αρκετά ακριβοί, ενώ μερικές πληρωμένες εφαρμογές έχουν επίσης δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις, ώστε να μπορείτε να βάψετε τα πόδια σας πριν περάσετε τίποτα. Η ροπή είναι μια δημοφιλής επιλογή που προσφέρει μια δωρεάν έκδοση "lite" που είναι χρήσιμη για τη δοκιμή του συστήματός σας.

Ίσως θελήσετε επίσης να δοκιμάσετε πρώτα μια δωρεάν έκδοση για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή θα τρέξει στο τηλέφωνό σας και θα συνδεθεί στη συσκευή σας ELM 327. Ακόμα κι αν το κατάστημα Google Play λέει ότι μια εφαρμογή θα τρέξει στο τηλέφωνό σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρνείται να αντιστοιχιστεί με το εργαλείο σάρωσης.

05 του 07

Συνδέστε το σαρωτή σας Android και ELM 327.

Αποκτήστε πρόσβαση στις ασύρματες ρυθμίσεις για να αντιστοιχίσετε το ακουστικό με τη διασύνδεση Bluetooth OBD-II. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή διασύνδεσης Bluetooth, θα πρέπει να την αντιστοιχίσετε με το τηλέφωνό σας. Η αντιστοίχιση μερικές φορές αποτυγχάνει, η οποία συνήθως υποδεικνύει ένα πρόβλημα με τη συσκευή διασύνδεσης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε μια νέα μονάδα.

Μόλις το Android συνδεθεί με το σαρωτή σας, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε είδους σημαντικές πληροφορίες από τον ενσωματωμένο υπολογιστή του οχήματός σας. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τους τύπους οθονών που περιλαμβάνονται συχνά στα συστήματα ψυχαγωγίας, αλλά είναι μια στενή προσέγγιση που μπορείτε να εργαστείτε σε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα που κατασκευάστηκε μετά το 1996.

06 του 07

Ρυθμίστε το πομπό FM ή το βοηθητικό καλώδιο.

Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει εισόδους ήχου, ένας πομπός FM θα κάνει συνήθως τη δουλειά. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Μόλις έχετε το πληροφοριακό κομμάτι κάτω, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην ψυχαγωγία.

Εάν η μονάδα κεφαλής διαθέτει βοηθητική είσοδο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας Android για να αναπαράγετε μουσική μέσω αυτής της διεπαφής. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να κάνετε το ίδιο πράγμα με έναν φτηνό πομπό FM ή έναν FM διαμορφωτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση USB, εάν η μονάδα κεφαλής έχει μία.

Η ποιότητα ήχου μπορεί να ποικίλει από μέτρια έως μεγάλη, ανάλογα με τη μέθοδο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε, αλλά με κάθε τρόπο, θα έχετε πρόσβαση στη μουσική σας βιβλιοθήκη ή στις εφαρμογές ραδιοφώνου Internet.

Σε αυτή την περίπτωση, συνδέσαμε το G1 σε πομπό FM και συντονίσαμε το ραδιόφωνο σε ένα αχρησιμοποίητο τμήμα του ραδιοφωνικού φάσματος. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να μεταδίδει μουσική ή οτιδήποτε άλλο στα ηχεία του οχήματος.

Πολλά κιτ αυτοκινήτου Bluetooth επιτυγχάνουν τον ίδιο βασικό τύπο λειτουργικότητας και ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο Android για κλήσεις ανοιχτής ακρόασης αν εξακολουθεί να έχει ενεργό φωνητικό πλάνο.

07 του 07

Εγκαταστήστε άλλες εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Η διεπαφή είναι λίγο μικρή, αλλά αυτό το εύκολο έργο DIY αποδίδει ένα αρκετά εξυπηρετικό κέντρο ψυχαγωγίας. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Αφού λειτουργείτε με την εφαρμογή OBD-II και έχετε συνδέσει το παλιό σας τηλέφωνο Android με το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου σας μέσω μιας εισόδου aux, του πομπού FM ή άλλων μέσων, μπορείτε να πάτε καλά. Θα έχετε ήδη τα βασικά στοιχεία ενός συστήματος ψυχαγωγίας Android, το οποίο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε εκεί.

Εάν έχετε μια ενεργή σύνδεση δεδομένων στο τηλέφωνό σας ή ένα κινητό hostpot, μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα πραγματικό σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας που μπορεί να παρακολουθεί το όχημά σας μέσω της διεπαφής OBD-II, να αναπαράγει μουσική, να παρέχει πλοήγηση GPS με στροφή ανά στροφή και σχεδόν ατελείωτη άλλη λειτουργικότητα μέσω άλλων εφαρμογών.