Αναθεώρηση του Doom για το Xbox

Η επανεκκίνηση της Bethesda και του id Software 2016 Doom είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο σε μια εποχή όπου το παιχνίδι ήταν γρήγορο και εξαγριωμένο, οι χάρτες ήταν περίπλοκοι, οι σκοτωμοί ήταν γελοίοι και βίαιοι και η μόνη ιστορία που χρειαζόταν ήταν «Υπάρχουν δαίμονες, πηγαίνετε να τους σκοτώσετε». συχνά, οι παλιές επανεκκινήσεις στο σχολείο προσπαθούν να μετατρέψουν τις αγαπημένες παλιές έννοιες σε κάτι σύγχρονο, αλλάζοντας τον πυρήνα τους και ξεχνώντας γιατί τους άρεσαν οι άνθρωποι στην πρώτη θέση. Αυτή η νέα μοίρα, από την άλλη πλευρά, απολαμβάνει τον παλιό πυρήνα του σχολικού σχεδιασμού παιχνιδιών και δεν χάνει ποτέ το βλέμμα του τι θέλει να είναι. Το Doom 2016 μοιάζει με ένα τρέχον παιχνίδι gen, αλλά παίζει σαν να είναι κατ 'ευθείαν από το 1993 και αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα που κανένας ανεμιστήρας του Xbox One δεν θα πρέπει να χάσει.

Στοιχεία παιχνιδιού

Το Doom 2016 (μόνο Doom, από εδώ και πέρα) περιλαμβάνει την επιστροφή του αρχικού πράσινου θωρακισμένου Doom Guy ο οποίος ανακτήθηκε από την κόλαση μετά τα γεγονότα των προηγούμενων αγώνων τον παγιδευόταν εκεί. Ξυπνάει στον Άρη για να βρει τους δαίμονες της Κόλασης για άλλη μια φορά, έτσι βάζει στην πανοπλία του, βρίσκει ένα όπλο και σκοτώνει. Ειλικρινά, όμως, η ιστορία δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σημαντική εδώ και ο ίδιος ο Doom Guy διαρρηγνύει επανειλημμένα τις οθόνες και διακόπτει την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των κοψίδων γιατί δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι συμβαίνει, οπότε δεν πρέπει και εσείς. Υπάρχουν δαίμονες να σκοτώσουν, να το κάνουν. Αυτή είναι η ιστορία.

Η εκστρατεία στο Doom είναι παλιό σχολείο μέσα από και μέσα με απλό γυρίσματα και μερικές από τις καλύτερες σχεδίασης χαρτών οποιουδήποτε πρώτου προσώπου-shooter τα τελευταία 10+ χρόνια. Τα επίπεδα έχουν πολλαπλά μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσουν, απαιτούν να βρείτε κάρτες κλειδιά για να προχωρήσετε όπως ακριβώς και οι παλιές μέρες και είναι απολύτως γεμάτα μυστικά. Κατά την πρώτη διαδρομή μου από το παιχνίδι, που χρειάστηκε περίπου 8 ώρες, βρήκα μόνο κάτι σαν το 15% των συνολικών μυστικών. Ο σχεδιασμός του level Doom είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός γιατί, παρά την εκκαθάριση γύρω από και προσφέροντας πολλά μονοπάτια, δεν έχασα ποτέ ποτέ τίποτα. Το παιχνίδι είναι πολύ έξυπνο για τη χρήση φωτισμού για να τραβήξετε την προσοχή σας στο κρίσιμο μονοπάτι ή χρησιμοποιώντας τους δοκιμασμένους και πραγματικούς "εχθρούς είναι εδώ, αυτό σημαίνει ότι πηγαίνω με τη σωστή κατεύθυνση" φιλοσοφία, έτσι ώστε να γνωρίζετε πάντα πού να πάτε. Χορηγηθείτε, χάσετε πολλά μυστικά αν ακολουθήσετε το κρίσιμο μονοπάτι πολύ στενά, αλλά ποτέ δεν χάσατε μόνο που ήταν ένα πρόβλημα με τα παλαιότερα παιχνίδια Doom.

Το gameplay εδώ είναι μερικά από τα πιο ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό επειδή κράτησαν το απλό. Πυροβολείτε το βαρύ πολυβόλο ή το σούπερ καραμπίνα ή το όπλο με πλάσμα ή πολλά άλλα όπλα και οι εχθροί ξεφυτρώνουν σε ένα σύννεφο από χοντρά κομμάτια. Όλοι οι κλασικοί εχθροί του Doom όπως ο Imps, ο Pinky, οι Cacodemons, τα φαντάσματα, οι Ιππότες των Ιπποτών και πολλά άλλα είναι όλα παρόντα και τα νέα σχέδια είναι υπέροχα. Φυσικά, οι πιο ισχυροί εχθροί απαιτούν πολύ περισσότερα πλάνα για να πέσουν κάτω, οπότε πρέπει να στραγγίξετε και να χρησιμοποιήσετε γεωμετρία επιπέδου για την άμυνα, προκειμένου να τα βγάλετε έξω. Είναι όλα τόσο υπέροχα παλιό σχολείο. Υπάρχουν ακόμη και ειλικρινείς για τον αγώνα αφεντικό καλοσύνη εδώ, και το τελικό αφεντικό του παιχνιδιού είναι το πιο τέλειο κλασικό αφεντικό που έχουμε αγωνιστεί για πάντα (είναι φτηνό και δύσκολο, αλλά δροσερό όπως heck).

Για περισσότερα παλιά σχολικά παιχνίδια τύπου Xbox One, δοκιμάστε το Shovel Knight , το Complex Shadow και τα Ori και το Blind Forest .

Το Doom προσθέτει μερικές σύγχρονες περιστροφές στο μείγμα, αλλά δεν τους εμποδίζουν πραγματικά. Τα όπλα έχουν εναλλακτικές επιλογές πυρκαγιάς και μπορούν να αναβαθμιστούν, και αυτές οι αναβαθμίσεις αποκρύπτονται ως μυστικά στα επίπεδα. Η πανοπλία σας μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί με την εύρεση σημείων αναβάθμισης που λαμβάνετε από άλλους πεσμένους στρατιώτες για να σας δώσω περισσότερη υγεία και πυρομαχικά. Ένα σύγχρονο άγγιγμα που μου αρέσει είναι ότι τα περισσότερα από τα όπλα, μόλις τα βρείτε, είναι διαθέσιμα σε έναν τροχό του όπλου στον οποίο έχετε πρόσβαση κάνοντας το σωστό προφυλακτήρα. Ορισμένα όπλα, όπως το αλυσοπρίονο και το όπλο BFG, είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω των κουμπιών X και Y αντίστοιχα. Αυτά τα όπλα έχουν πολύ συγκεκριμένες χρήσεις και η γρήγορη πρόσβαση σε αυτά είναι τρομερή. Λατρεύω επίσης το σύστημα δόγματος που σκοτώνει τους εχθρούς και στη συνέχεια τρέχει και τελειώνει με μια βίαιη κίνηση εκτέλεσης. Αυτές οι δοξασίες σκοτώνουν δεν φαίνονται μόνο δροσερές, είτε, συμπληρώνουν επίσης την υγεία και την πυρομαχική σας όταν τα κάνετε, έτσι είναι ένα ζωτικό μέρος του παιχνιδιού.

Το μόνο μου παράπονο με την καμπάνια είναι ότι πραγματικά χάνει ατμό μέχρι το τέλος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πηγαίνετε μπρος-πίσω ανάμεσα στην εξερεύνηση των επιστημονικών εγκαταστάσεων του Άρη και στην τρέλα γύρω από την Κόλαση, αλλά μέχρι το τέλος το παιχνίδι γίνεται απλά μια σειρά από αρένες μάχης όπου παλεύετε με κύματα εχθρών. Εισέρχεστε σε ένα δωμάτιο, κλειδώνετε τις πόρτες και στη συνέχεια περάστε το επόμενο μάχη μάχης 10 λεπτών μετά από κύμα εχθρών καθώς αναπαράγονται γύρω από το δωμάτιο. Οι εχθροί παίζονται πάντα με την ίδια σειρά, έτσι ώστε να αγωνίζεσαι και να παλεύεις και να παλεύεις μέχρι να φτάσεις στα μεγάλα bads στο τέλος, σε ποιο σημείο ανοίγει το μονοπάτι προς τα εμπρός. Όσο πιο ευχάριστη είναι η μάχη, τα επαναληπτικά δωμάτια arena μάχης γερνούν μέχρι το τέλος.

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό στο Doom είναι ότι μπορείτε να επιστρέψετε και να αναπαραγάγετε προηγούμενες αποστολές κατά βούληση και όλα τα όπλα και αναβαθμίσεις σας μεταφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρώτο επίπεδο με όπλα endgame, για παράδειγμα, το οποίο είναι φοβερό. Όπως είπα, υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά και αναβαθμίσεις διαθέσιμα, οπότε η επιστροφή και η επανάληψη παλαιότερων αποστολών είναι πολύ ευχάριστη. Η εκστρατεία διαρκεί περίπου 8-10 ώρες για πρώτη φορά χωρίς μεγάλη εξερεύνηση, και η επιστροφή και η εξεύρεση όλων των μυστικών θα προσθέσει αρκετές ώρες σε αυτό το σύνολο.

Όταν τελειώσετε με την καμπάνια, μπορείτε να μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας SnapMap του Doom και να δημιουργήσετε τα δικά σας επίπεδα. Το SnapMap είναι λίγο διαφορετικό από τους περισσότερους συντάκτες χαρτών, επειδή απλά σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγάλα προκατασκευασμένα δωμάτια, αντί να κάνετε τα πάντα από το μηδέν. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε εχθρούς, αντικείμενα, όπλα, εκρηκτικά βαρέλια και πολλά άλλα για να δημιουργήσετε τα δικά σας επίπεδα εκστρατείας. Ενώ η ίδια η καμπάνια είναι μόνο ένας παίκτης, τα επίπεδα SnapMap μπορούν να παίξουν co-op με έως και 4 άτομα. Το SnapMap είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να παράγει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα με σχετικά μικρή προσπάθεια. Μπορείτε να μοιραστείτε τους χάρτες σας και να κατεβάσετε και άλλους παίκτες, ώστε να υπάρχει πάντα ένας διαθέσιμος τόνος περιεχομένου.

Μπορείτε επίσης να κάνετε multiplayer deathmatch χάρτες μέσω SnapMap, αλλά το ανταγωνιστικό multiplayer είναι ένα από τα λίγα missteps σε αυτό το νέο Doom. Για οποιονδήποτε λόγο, παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία είναι τόσο γρήγορη και ξέφρενη και διασκεδαστική, ο multiplayer είναι πολύ αργός και αργός και αρκετά βαρετός. Είναι πολύ βαρετό να θεωρείται παλιό σχολείο σαν την εκστρατεία και είναι πολύ απλό να απευθυνθείς σε σύγχρονους οπαδούς των online shooter. Το παιχνίδι για πολλούς παίκτες είναι εντελώς ξεχασμένο. Το καλό είναι ότι το υπόλοιπο του πακέτου δεν το κάνει.

Οραματικά, το Doom είναι ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Το κόκκινο / καφέ / γκρίζο χρώμα του ουρανίσκου (είναι τελικά ο Άρης και η Κόλαση) δεν εμπνέει πραγματικά, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι εκπληκτικά λεπτομερείς και τα σχέδια του εχθρού είναι απολύτως φανταστικά. Τα Glory Kills ανταμείβονται με εξαιρετικά κοντινή όψη του χαρακτήρα σας που σκίζει και σκίζει τα δαίμονα και μοιάζουν εντελώς φοβερά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με το Doom 3, αυτή η νέα μοίρα δεν είναι γεμάτη σκοτεινές περιοχές και ενοχλητική διαχείριση φακών. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μηχανικός φακός καθόλου εδώ. Οι δαίμονες έκαναν αυτή την φορά τον φωτοβολταϊκό λογαριασμό, υποθέτω. Κάτι άλλο που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ωστόσο, είναι ότι η απόδοση του παιχνιδιού είναι πραγματικά άνιση. Ο framer έφαγε συχνά από το υποσχεθέντα 60FPS, αλλά είχα επίσης το παιχνίδι να σταματάει εντελώς για μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά (φόρτωση, ίσως;) πριν πάει ξανά.

Ο ήχος είναι επίσης λίγο ανώμαλος. Το soundtrack αποτελείται από βαριά βιομηχανική μεταλλική μουσική, η οποία είναι τόσο τέλεια όσο μπορείτε να πάρετε για να σκοτώσετε τους δαίμονες της κόλασης με βίαιη υπερβολική βία. Τα ηχητικά εφέ για τους εχθρούς και το περιβάλλον (δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο παλιό σχολείο Doom sound effect πόρτας όταν τα μυστικά δωμάτια ανοίγουν) είναι επίσης ωραία. Ωστόσο, τα ηχητικά εφέ του όπλου είναι λίγο απογοητευτικά, καθώς είναι πολύ σιωπηλά και όχι τόσο δυνατά και δυναμικά όσο θα έπρεπε.

Το Doom 2016 είναι σχεδόν αντίθετο από ό, τι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κάνει όλοι οι σκοπευτές πρώτου προσώπου . Δεν είναι γεμάτο από σπασίματα κοπής με εμβάπτιση, ήπιες μάχες ή σχεδιασμό επίπεδου επιπέδου. Είναι ταχύ ρυθμό, αιματηρή, βίαιη, γεμάτη μυστικά, έχει εξαιρετικό σχεδιασμό χάρτη, μεγάλους εχθρούς και ένα πραγματικά εκπληκτικό soundtrack. Ακριβώς όπως ο Shadow Warrior και ο Wolfenstein: Η Νέα Τάξη , η Doom είναι παλιό σχολείο και κλασικός σχεδιασμός παιχνιδιών που έχει μεταφερθεί στο σήμερα και είναι φοβερό. Αν αγαπάτε παλιά παιχνίδια Doom, θα αγαπήσετε αυτή τη νέα μοίρα. Εάν είστε απλά κουρασμένοι από τις ίδιες παλιές καμπάνιες FPS ξανά και ξανά, θα αγαπήσετε το Doom. Αν θέλετε απλώς να παίξετε το πιο μεταλλικό παιχνίδι που έγινε ποτέ, θα αγαπήσετε το Doom. Το συνιστούμε ιδιαίτερα.