Ταχύτητα εκτύπωσης - Τι επηρεάζει και γιατί

Πίσω όταν ο Peter γράφει αυτή την ιστορία το 2008, οι εκτυπωτές, ειδικά οι εκτυπωτές inkjet, ήταν πολύ πιο αργός από ό, τι σήμερα. Ελλείψει σελίδας που περιγράφει στην πραγματικότητα την ταχύτητα εκτύπωσης, πώς αξιολογείται και πότε και πού είναι σημαντικό, σε ένα άλλο άρθρο και σύντομα. Εν τω μεταξύ, έχω επεξεργαστεί το άρθρο του Πέτρου για να αντανακλά τις πραγματικότητες αυτής της δεκαετίας.

Η ταχύτητα είναι σημαντική για σας όταν εκτυπώνετε; Όταν ψάχνετε για νέο εκτυπωτή, ελέγξτε τις βαθμολογίες των κατασκευαστών ανά λεπτό (ppm) της συσκευής. Θα χρειαστεί να πάρετε μερικά από αυτά με ένα σιτάρι αλάτι? συνήθως αντιπροσωπεύουν μέσους όρους και υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Για να αποκτήσετε μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές μπορούν να βρουν τις ταχύτητες εκτύπωσης, μπορείτε να μάθετε από την περιγραφή της διαδικασίας της HP.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, συνήθως ότι αυτοί οι αριθμοί απεικονίζουν την εκτύπωση σε τέλειες συνθήκες, συνήθως με έγγραφα που αποτελούνται από μη μορφοποιημένο μαύρο κείμενο προεπιλογή στον εκτυπωτή. Καθώς προσθέτετε τη μορφοποίηση, το χρώμα, τα γραφικά και τις εικόνες, οι ταχύτητες εκτύπωσης επιβραδύνουν σημαντικά, συχνά κατά το ήμισυ τουλάχιστον του ppm του κατασκευαστή.

Μεταβλητές

Το μέγεθος και ο τύπος του εκτυπωμένου εγγράφου έχει μεγάλη σχέση με την ταχύτητα με την οποία λειτουργεί ο εκτυπωτής. Αν έχετε ένα μεγάλο αρχείο PDF, ο εκτυπωτής πρέπει να κάνει πολλή εργασία φόντου πριν να μπορέσει να ξεκινήσει. Αν το αρχείο είναι γεμάτο έγχρωμα γραφικά και φωτογραφίες, αυτό θα μπορούσε να επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, όπως ίσως έχετε υποθέσει μέχρι τώρα, αν εκτυπώνετε πολλά ασπρόμαυρα έγγραφα κειμένου, η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά γρήγορη. Πολλά εξαρτώνται από τον ίδιο τον εκτυπωτή, φυσικά. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι ισχυρισμοί κατασκευαστών ppm δεν λαμβάνουν υπόψη πόσο καιρό χρειάζεται η μηχανή να ζεσταθεί.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ καιρό στην περίπτωση των εκτυπωτών λέιζερ και μερικών inkjets (το Pixma MP530 μου, για παράδειγμα, διαρκεί περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που την ενεργοποιώ μέχρι την ώρα που είναι έτοιμη για εκτύπωση). Από την άλλη πλευρά, οι εκτυπωτές φωτογραφιών όπως το HP Photosmart A626 είναι έτοιμοι να πάνε σχεδόν από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένοι.

Επιλογές εκτύπωσης

Οι κατασκευαστές εκτυπωτών εργάζονται σκληρά για να κάνουν την εκτύπωση εύκολη. Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές εκτύπωσης, οι εκτυπωτές θα προσπαθήσουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να εκτυπώσουν ό, τι τους στέλνετε. Αλλά δεν γνωρίζουν πάντα το καλύτερο. Ένας τρόπος για να επιταχύνετε τις εργασίες εκτύπωσης - ειδικά εάν δεν προορίζονται για διανομή σε άλλους - είναι να αλλάξετε τις προτιμήσεις του εκτυπωτή σας.

Αν έχετε πραγματικά την ανάγκη για ταχύτητα, τότε ορίστε τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας στο Draft . Δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα (για παράδειγμα, οι γραμματοσειρές δεν θα φαίνονται ιδιαίτερα λεπτές και τα χρώματα δεν θα είναι πλούσια), αλλά η εκτύπωση σχεδίων μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Ακόμα καλύτερα, είναι ένας μεγάλος αποταμιευτής μελανιού.

Ωστόσο, μετά από όλα αυτά που λέγονται και γίνονται, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η σωστή ταχύτητα εκτύπωσης για την εφαρμογή σας είναι να αγοράσετε έναν εκτυπωτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ανάλογα με το περιβάλλον, μερικές φορές η ταχύτητα εκτύπωσης είναι η πιο σημαντική μεταβλητή. Οι εκτυπωτές μεγάλου όγκου έχουν σχεδιαστεί για γρήγορη εκτύπωση. Περίοδος.