Κωδικοί YouTube για την επίλυση κοινών προβλημάτων βίντεο

Εξάπλωση του YouTube

Έχετε μεταφορτώσει ποτέ ένα βίντεο στο YouTube μόνο για να ανακαλύψετε ότι είναι απλός λόγος διαστάσεων. Αυτό σήμαινε ότι καταλήγετε να χρειαστεί να φορτώσετε ξανά το βίντεο. Ήταν το μόνο πράγμα που φαινόταν να διορθώνει το πρόβλημα. Υπάρχουν και όλα τα είδη δημιουργικών τρόπων για να χρωματίσετε ένα βίντεο του YouTube, επίσης. Θα μπορούσατε να το τεντώσετε. Θα μπορούσατε να το σπάσετε. Θα μπορούσατε να φορτώσετε ένα βίντεο με μέγεθος 4: 3 με γραμματοκιβώτιο στο πλαίσιο 16: 9 του YouTube και να το κάνετε να μοιάζει με ένα μεγάλο μαύρο κουτί γύρω του.

Όπως αποδεικνύεται, δεν χρειάζεται να ανεβάσετε ξανά το βίντεό σας για να διορθώσετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τους κρυμμένους κωδικούς του YouTube για να αναγκάσετε το βίντεο να εμφανιστεί σωστά. Σημειώστε ότι αυτό ισχύει μόνο για βίντεο που έχετε μεταφορτώσει στο δικό σας κανάλι YouTube. Δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα βίντεο για κάποιον άλλο τρόπο αυτόν τον τρόπο.

Πρώτον, μερικοί ορισμοί

4: 3 - Αυτή είναι η αναλογία διαστάσεων των τηλεοράσεων κανονικής ευκρίνειας στις ΗΠΑ. Το ορθογώνιο είναι πλάτος τεσσάρων ιντσών για κάθε τρεις ίντσες ύψος. Είναι επίσης ο λόγος διαστάσεων για παλιές ταινίες. Αν έχετε ταινίες στο σπίτι σε κασέτα VHS, αυτό είναι ίσως ο λόγος διαστάσεων που θα βρείτε. Αλλά θα βρείτε επίσης αυτό το λόγο διαστάσεων σε πολλές οθόνες υπολογιστών και ακόμη και σε λίγες πρώιμες HDTV. Επειδή είναι ένας λόγος, δεν πρόκειται για μέτρηση του πόσου εικονοστοιχείου ή του εάν το βίντεο έχει τον υψηλό ορισμό του. Είναι ακριβώς ένα μέτρο της αναλογίας τους μεταξύ τους σε ένα ορθογώνιο.

16: 9 - Αυτός είναι ο λόγος διαστάσεων των σύγχρονων τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας. Είναι επίσης κοινώς γνωστό ως ευρεία οθόνη. Για κάθε δεκαέξι ίντσα πλάτος μια οθόνη είναι, είναι εννέα ίντσες ψηλό. Το 2008, η Google αποφάσισε ότι αυτή ήταν η προεπιλεγμένη λύση για όλα τα βίντεο του YouTube , οπότε κάθε βίντεο που δεν ταιριάζει σε αναλογία 16: 9 πρέπει να εμφανίζεται είτε κομμένα είτε με μπάρες. Και πάλι, αυτό δεν είναι μια μέτρηση των εικονοστοιχείων. Απλά ο λόγος πλευρών. Υπάρχουν πολλές κάμερες βίντεο τυπικής ευκρίνειας που φωτογραφίζουν σε λειτουργία ευρείας οθόνης. Επίσης, σημειώστε ότι πολλές σύγχρονες κυκλοφορίες κινηματογραφικών ταινιών έχουν πράγματι έναν λόγο διαστάσεων ακόμη ευρύτερο από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζονται γραμματοκιβώτιο στην οθόνη σας.

Γραμματοκιβώτια και κιβώτια πυλώνων. Αυτές είναι οι μαύρες γραμμές που εμφανίζονται στην τηλεόρασή σας ή στο βίντεο του YouTube για να δημιουργήσετε χώρο για μια διαφορά στον λόγο διαστάσεων. Τα γραμματοκιβώτια είναι οριζόντιες λωρίδες επάνω και κάτω από ένα βιντεοκλίπ και κουτιά πυλώνες είναι λωρίδες στο πλάι. Αν μεταφορτώσετε ένα βίντεο 4: 3 στο YouTube, θα εμφανιστούν στην οθόνη τα πλαίσια πυλώνων.

Προβλήματα και πώς να τα διορθώσετε

Όλα αυτά τα προβλήματα πρόκειται να διορθωθούν πληκτρολογώντας τον μυστικό κώδικα ως ετικέτα στο βίντεο. Σωστά. Είναι μια ετικέτα και μπορείτε να την διαχωρίσετε με κόμμα και να προσθέσετε άλλες ετικέτες, αν θέλετε. Όταν το YouTube τρέχει σε μία από αυτές τις ειδικές ετικέτες, γνωρίζει ότι το βίντεο πρέπει να εμφανίζεται διαφορετικά.

Βιντεοσκοπημένο ή Squished

Αν το βίντεό σας ήταν 4: 3 και τεντώνεται για να γεμίσει ολόκληρη την περιοχή βίντεο 16: 9, θα κοιτάξει μακριά. Διορθώστε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας την ετικέτα: yt: stretch = 4: 3

Εάν το βίντεό σας έχει το αντίθετο πρόβλημα και υποτίθεται ότι είναι ένα βίντεο 16: 9 και αντίθετα τοποθετείται σε στυλοβάτη και σκαρφαλώνει σε χώρο 4: 3, θα χρησιμοποιήσετε την αντίθετη εντολή: yt: stretch = 16: 9 Πολύ εύκολο, έτσι;

Περικοπή ή ζουμ

Τι θα συμβεί εάν έχετε ένα βίντεο με 4: 3 γραμματοκιβώτιο που ανεβάζετε στο YouTube ; Καταλήγετε με ένα βίντεο που έχει ένα γιγάντιο μαύρο πλαίσιο γύρω από όλες τις πλευρές, αυτό είναι τι. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα τραβώντας το βίντεο. Σμικρύνετε, οπότε αν το κάνετε αυτό σε ένα κανονικό βίντεο, θα διακόψετε κάποια ενέργεια, αλλά αν το κάνετε αυτό με ένα βίντεο πλαισιωμένο, θα είναι τέλειο. Η ετικέτα γι 'αυτό είναι: yt: crop = 16: 9