Γιατί το αυτοκίνητό σας δεν θα ξεκινήσει ακόμα κι αν λειτουργούν τα φώτα

Αν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινήσει, αλλά τα φώτα και το ραδιόφωνο, τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα, μέχρι και μια νεκρή μπαταρία . Ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να έχετε μια κατάσταση όπου το ραδιόφωνο, τα φώτα ταμπλό, οι προβολείς και άλλα ηλεκτρονικά φαίνεται να δουλεύουν καλά, ενώ ο κινητήρας πεισματικά αρνείται να γυρίσει, οφείλεται στο ποσό ρεύματος που απαιτεί κάθε μία από αυτές τις συσκευές.

Οι προβολείς, το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας και τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα στο αυτοκίνητό σας αντλούν πολύ μικρή ένταση, ενώ ένας εκκινητής μπορεί να απορρίψει 300+ amp αποχέτευσης στη μπαταρία ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να τρέξετε σε μια κατάσταση όπου τα φώτα θα λειτουργήσουν, αλλά το ραδιόφωνο θα σταματήσει να λειτουργεί λόγω της νεκράς μπαταρίας, και άλλων ακόμα και άγνωστων συνδυασμών. Έτσι, ενώ το πρόβλημά σας δεν είναι απαραιτήτως η μπαταρία, σίγουρα θα μπορούσε να είναι.

Όταν ένας κινητήρας δεν στροβιλίζεται, αλλά τα φώτα και το ραδιόφωνο

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος όπως αυτό, αλλά οι πιο πιθανό έγκλημα είναι μια φουσκωμένη ασφάλεια ή εύτηκτος σύνδεσμος, κακός εκκινητής, κακός διακόπτης ανάφλεξης ή μια μπαταρία νεκρού αυτοκινήτου . Το πιο εύκολο να αποκλείσετε είναι η μπαταρία, γι 'αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν η μπαταρία δοκιμάζεται χαμηλά με ένα υδρόμετρο ή αποτύχει σε δοκιμή φορτίου, τότε πρέπει να φορτιστεί. Αν δεχτεί χρέωση και το όχημα ξεκινήσει μετά τη φόρτιση, τότε το πρόβλημα επιλύεται.

Πώς μπορεί ένα ραδιόφωνο και τα φώτα να λειτουργούν με νεκρή μπαταρία;

Ο λόγος που μπορείτε μερικές φορές να τρέξετε σε μια κατάσταση όπου ένα αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει λόγω μιας νεκράς μπαταρίας, παρά αξεσουάρ όπως τα φώτα και το ραδιόφωνο, οφείλεται στο γεγονός ότι ο εκκινητής απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Τα φώτα θα λειτουργούν με ελάχιστη ένταση, ακόμη και λιγότερα από αυτά που έχουν σχεδιαστεί να σχεδιάσουν, αν και μπορεί να φαίνονται αμυδρά ή να τρεμοπαίζουν όταν προσπαθείτε να στρέψετε τον κινητήρα.

Τα ραδιόφωνα επίσης αντλούν πολύ μικρή ισχύ σε σύγκριση με τους εκκινητήρες, οι οποίοι μπορούν να απαιτήσουν πάνω από 300 ενισχυτές για να γυρίσουν. Στην πραγματικότητα, αυτή η απαίτηση για τεράστιες ποσότητες ρεύματος κατά παραγγελία είναι ο λόγος που οι μπαταρίες αυτοκινήτου μολύβδου-οξέος σχεδιάζονται με τον τρόπο που είναι. Παρόλο που η τεχνολογία μπαταριών αυτοκινήτου δεν είναι τρομερά αποδοτική ή και σύγχρονη, τα κελιά των μπαταριών αυτοκινήτων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παρέχουν το μέγιστο ποσό της κατ 'αίτησην έντασης.

Αν μια μπαταρία αυτοκινήτου έχει αρκετό χυμό για να τρέξει το ραδιόφωνο ή να αφήσει τα φώτα να φωτίζουν ελαφρώς τα φώτα, αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι στο χέρι να τροφοδοτεί ένα μοτέρ εκκίνησης. Παρόλο που η κλίμακα είναι εντελώς διαφορετική, σκεφτείτε τις μπαταρίες AA ή AAA που χρησιμοποιείτε σε συσκευές όπως, για παράδειγμα, ένα φακό , ένα τηλεχειριστήριο και ένα τηλεχειριστήριο. Το ίδιο σύνολο μπαταριών μπορεί να φωτίζει πολύ ελαφρώς τον φακό, να μην λειτουργεί καθόλου στο αυτοκίνητο τηλεχειρισμού και να χειρίζεται το τηλεχειριστήριο πολύ καλά επειδή κάθε συσκευή έχει διαφορετικές απόλυτες απαιτήσεις από την άποψη της ποσότητας ενέργειας που πρέπει να αντλήσει από τις μπαταρίες να εργάζονται αποτελεσματικά.

Ελέγξτε τις ασφάλειες, τους εύτηκτους συνδέσμους και τα εξαρτήματα ανάφλεξης

Εάν η μπαταρία δοκιμάζει καλά με ένα υδρόμετρο ή περάσει μια δοκιμή φορτίου, τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Για παράδειγμα, το ρελέ κινητήρα εκκίνησης ή ο ίδιος ο κινητήρας εκκίνησης θα μπορούσε να αποτύχει. Είναι επίσης πιθανό ότι μια ασφάλεια ή εύτηκτος σύνδεσμος θα μπορούσε να έχει εμφυσήσει, πράγμα που θα εμπόδιζε την ηλεκτρική ενέργεια να φτάσει στο ρελέ εκκίνησης ή στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. Για να ελέγξετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο πρώτα να ελέγξετε όλες τις ασφάλειες για να δείτε αν υπάρχουν καμιά από τις ασφάλειες και, στη συνέχεια, ελέγξτε για την ισχύ του ρελέ και του κινητήρα εκκίνησης.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να εμποδίσει την ανατροπή ενός κινητήρα, επιτρέποντας τα αξεσουάρ όπως το ραδιόφωνο και οι προβολείς να λειτουργούν, είναι ο διακόπτης ανάφλεξης. Αυτό δεν είναι το μηχανικό μέρος στο οποίο βάζετε το κλειδί σας, αλλά ο ηλεκτρικός διακόπτης που λειτουργεί το μηχανικό μέρος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να εισέλθετε σε μια κατάσταση όπου ο διακόπτης ανάφλεξης θα αποτύχει με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ισχύ σε εξαρτήματα αλλά να μην εκκινεί τον κινητήρα.

Ανάλογα με το συγκεκριμένο όχημα, υπάρχουν και άλλα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν σχεδόν το ίδιο πρόβλημα. Για παράδειγμα, ένας άσχημος αισθητήρας θέσης πεντάλ συμπλέκτη σε ένα μηχανοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων θα αποτρέψει την περιστροφή του κινητήρα επιτρέποντας τα ηλεκτρονικά να λειτουργούν καλά. Ο σκοπός αυτού του αισθητήρα είναι να επιτρέψει στο όχημα να ξεκινήσει μόνο όταν πιέζεται το πεντάλ του συμπλέκτη, οπότε αν αποτύχει, δεν θα πάτε πουθενά.

Μερικές φορές είναι ο εκκινητής

Όταν ένα αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει, αλλά τα ηλεκτρονικά να λειτουργούν, μερικές φορές το πρόβλημα είναι πραγματικά ο κινητήρας εκκίνησης. Οι κινητήρες εκκίνησης συχνά κάνουν κλικ θόρυβοι όταν αποτυγχάνουν να δουλέψουν, αλλά αυτό απέχει πολύ από έναν συγκεκριμένο κανόνα. Μερικές φορές οι εκκινητήρες πεθαίνουν με σιωπηλό θάνατο και δεν θα ακούσετε τίποτα όταν η μηχανή σας δεν μπορεί να σπάσει.

Εάν ένα μίζα παίρνει ισχύ, ένα παλιό τέχνασμα πρέπει να βγάλετε το περίβλημα με ένα σφυρί, μια επέκταση υποδοχής ή άλλο μεταλλικό αντικείμενο, ενώ κάποιος άλλος προσπαθεί να ξεκινήσει το όχημα. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ανάλογα με το πού βρίσκεται ο εκκινητής και είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγετε να ρουφάτε τα ρούχα, τα μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο έχει τραβηχτεί στον κινητήρα ή το όχημα να κυλήσει επάνω σας, αν εισέλθετε από κάτω. Ωστόσο, αν ο κινητήρας γυρίσει, αυτό σημαίνει ότι ο εκκινητής πρέπει να ξαναχτιστεί ή να αντικατασταθεί.

Μερικές φορές είναι ακριβώς η μπαταρία

Ως αντίθετο-διαισθητικό, όπως φαίνεται, ένας κινητήρας που δεν θα ξεκινήσει συχνά είναι το σφάλμα της μπαταρίας, ακόμα και αν τα φώτα, το ραδιόφωνο και άλλα ηλεκτρονικά φαίνεται να λειτουργούν καλά. Ενώ δεν είναι καλή ιδέα να υποθέσουμε ότι η μπαταρία είναι το πρόβλημα και να βάλει ένα νέο σε χωρίς να κάνει οποιαδήποτε διαγνωστική εργασία, μια νεκρή μπαταρία - ή ειδικά μια μπαταρία που δεν θα δεχτεί μια χρέωση - είναι σίγουρα ικανή να προκαλέσει δεν υπάρχει κατάσταση εκκίνησης όπου τα φώτα και το ραδιόφωνο συνεχίζουν να λειτουργούν σε κάποιο βαθμό.