Ρύθμιση επιπλέον Mac για να χρησιμοποιήσετε το iCloud Keychain

01 από 03

Ρύθμιση επιπλέον Mac για να χρησιμοποιήσετε το iCloud Keychain

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την παραίτηση από τον κώδικα ασφαλείας και αντ 'αυτού την εξάρτηση από την Apple για να στείλει μια ειδοποίηση στον αρχικό Mac που μια άλλη συσκευή επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το keychain. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αφού ρυθμίσετε το πρώτο Mac με iCloud Keychain , πρέπει να προσθέσετε άλλες συσκευές Mac και iOS για να χρησιμοποιήσετε πραγματικά την υπηρεσία.

Το iCloud Keychain επιτρέπει σε κάθε συσκευή Mac και iOS που χρησιμοποιείτε να έχετε πρόσβαση στο ίδιο σύνολο αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, πληροφοριών σύνδεσης και ακόμη και δεδομένων πιστωτικών καρτών, αν θέλετε. Η δυνατότητα χρήσης της συσκευής Mac ή iOS για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού σε έναν ιστότοπο και, στη συνέχεια, η άμεση πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες λογαριασμού σε όλες τις συσκευές σας είναι μια συναρπαστική λειτουργία.

Αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι έχετε ήδη ρυθμίσει το iCloud Keychain σε ένα Mac. Εάν δεν το έχετε κάνει, ρίξτε μια ματιά στο: Ρύθμιση του iCloud Keychain στο Mac σας

Ο οδηγός μας θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης του iCloud Keychain. Περιλαμβάνει επίσης συμβουλές για τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τη χρήση της υπηρεσίας πληκτρολογίου που βασίζεται σε σύννεφο της Apple.

Ρύθμιση επόμενων Macs για χρήση του iCloud Keychain

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες μέθοδοι για τη ρύθμιση της υπηρεσίας κλειδιού. Η πρώτη μέθοδος απαιτεί να δημιουργήσετε (ή να δημιουργήσετε τυχαία το Mac σας) έναν κώδικα ασφαλείας που θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ενεργοποιείτε μια άλλη συσκευή Mac ή iOS για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα του keychain.

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την παραίτηση από τον κώδικα ασφαλείας και αντ 'αυτού να στηριχθεί στην Apple για να στείλει μια ειδοποίηση στον αρχικό Mac, που μια άλλη συσκευή επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το keychain. Αυτή η μέθοδος απαιτεί να έχετε πρόσβαση στον πρώτο Mac, προκειμένου να παραχωρήσετε άδεια για τις υπόλοιπες συσκευές Mac και iOS.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας iCloud Keychain σε επόμενες συσκευές Mac και iOS εξαρτάται από τη μέθοδο που χρησιμοποιήσατε αρχικά για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Θα καλύψουμε και τις δύο μεθόδους σε αυτόν τον οδηγό.

02 του 03

Ρύθμιση του κλειδιού iCloud χρησιμοποιώντας έναν κωδικό ασφαλείας

Ένας κωδικός επαλήθευσης θα σταλεί στο τηλέφωνο που έχετε ρυθμίσει με το iCloud Keychain για να λαμβάνετε μηνύματα SMS. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η υπηρεσία iCloud Keychain της Apple υποστηρίζει πολλές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας πρόσθετων συσκευών Mac και iOS. Μετά την επικύρωση, οι συσκευές μπορούν να συγχρονίσουν δεδομένα κλειδιού μεταξύ τους. Αυτό καθιστά την ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης και πληροφοριών λογαριασμού ένα αεράκι.

Σε αυτή την ενότητα του οδηγού μας για τη ρύθμιση πρόσθετων συσκευών Mac και iOS για χρήση του iCloud Keychain, εξετάζουμε την προσθήκη Mac χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας του κώδικα ασφαλείας.

Ο, τι χρειάζεσαι

Εκτός από τον αρχικό κώδικα ασφαλείας που δημιουργήσατε στο Set Up iCloud Keychain στον οδηγό Mac σας, θα χρειαστείτε επίσης το τηλέφωνο με δυνατότητα SMS που έχετε συσχετίσει με τον αρχικό λογαριασμό iCloud Keychain.

  1. Στο Mac προσθέτετε την υπηρεσία keychain για να εκκινήσετε τις Προτιμήσεις συστήματος επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud.
  3. Αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό iCloud σε αυτόν τον Mac, θα πρέπει να το κάνετε πριν συνεχίσετε. Ακολουθήστε τα βήματα στην ενότητα Εγκατάσταση ενός λογαριασμού iCloud στο Mac σας . Αφού ρυθμίσετε το λογαριασμό iCloud, μπορείτε να συνεχίσετε από εδώ.
  4. Το παράθυρο προτιμήσεων iCloud εμφανίζει μια λίστα διαθέσιμων υπηρεσιών. μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να βρείτε το στοιχείο Keychain.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Keychain.
  6. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας Apple ID και κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  7. Ένα άλλο πτυσσόμενο φύλλο θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε το iCloud Keychain χρησιμοποιώντας μια μέθοδο έγκρισης αιτήματος ή χρησιμοποιώντας τον κώδικα ασφαλείας iCloud που ορίσατε προηγουμένως. Κάντε κλικ στο κουμπί Χρήση κώδικα.
  8. Ένα νέο φύλλο αναμονής θα σας ζητήσει τον κωδικό ασφαλείας. Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας iCloud Keychain και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  9. Ένας κωδικός επαλήθευσης θα σταλεί στο τηλέφωνο που έχετε ρυθμίσει με το iCloud Keychain για να λαμβάνετε μηνύματα SMS. Αυτός ο κώδικας χρησιμοποιείται για να επαληθεύσει ότι έχετε εξουσιοδότηση για πρόσβαση στο iCloud Keychain. Ελέγξτε το τηλέφωνό σας για το μήνυμα SMS, εισαγάγετε τον παρεχόμενο κωδικό και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  10. Το iCloud Keychain θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης. όταν ολοκληρωθεί, θα έχετε πρόσβαση στο κλειδί σας iCloud.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία από πρόσθετες συσκευές Mac και iOS που χρησιμοποιείτε.

03 του 03

Ρυθμίστε το iCloud Keychain χωρίς να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό ασφαλείας

Θα εμφανιστεί ένα νέο αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο θα σας ζητήσει να στείλετε ένα αίτημα έγκρισης στο Mac, στο οποίο αρχικά έχετε ρυθμίσει το iCloud Keychain. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η Apple προσφέρει δύο τρόπους για τη διαμόρφωση του iCloud Keychain: με και χωρίς τη χρήση ενός κωδικού ασφαλείας. Σε αυτό το βήμα, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε ένα Mac στο iCloud Keychain όταν αρχικά έχετε ρυθμίσει το iCloud Keychain χωρίς έναν κωδικό ασφαλείας.

Ενεργοποιήστε ένα Mac για να χρησιμοποιήσετε το iCloud Keychain χωρίς να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό ασφαλείας

Το Mac που προσθέτετε την υπηρεσία iCloud Keychain πρέπει να χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά μέτρα ασφαλείας για να το προστατεύσει από την απλή πρόσβαση. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε αυτές τις οδηγίες πριν συνεχίσετε.

Στο Mac προσθέτετε την υπηρεσία keychain για να ξεκινήσετε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.

Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud.

Αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό iCloud σε αυτόν τον Mac, θα πρέπει να το κάνετε πριν συνεχίσετε. Ακολουθήστε τα βήματα στην ενότητα Εγκατάσταση ενός λογαριασμού iCloud στο Mac σας . Αφού ρυθμίσετε το λογαριασμό iCloud, μπορείτε να συνεχίσετε από εδώ.

Στο παράθυρο προτιμήσεων iCloud, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Keychain.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, ζητώντας τον κωδικό σας iCloud. Καταχωρίστε τις απαιτούμενες πληροφορίες και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Θα εμφανιστεί ένα νέο αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο θα σας ζητήσει να στείλετε ένα αίτημα έγκρισης στο Mac, στο οποίο αρχικά έχετε ρυθμίσει το iCloud Keychain. Κάντε κλικ στο κουμπί Αίτημα έγκρισης.

Θα εμφανιστεί ένα νέο φύλλο, το οποίο επιβεβαιώνει ότι το αίτημά σας για έγκριση έχει σταλεί. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να απορρίψετε το φύλλο.

Στο αρχικό Mac, ένα νέο banner ειδοποίησης πρέπει να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας. Κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή στο banner ειδοποίησης Keychain iCloud Keychain.

Θα ανοίξει το παράθυρο προτιμήσεων iCloud. Δίπλα στο στοιχείο Keychain, θα δείτε κείμενο που σας λέει ότι μια άλλη συσκευή ζητά έγκριση. Κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, ζητώντας τον κωδικό σας iCloud. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Allow (Επιτρέπεται) για να επιτρέψετε την πρόσβαση στο iCloud Keychain.

Αυτό είναι; ο δεύτερος Mac σας έχει τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στο iCloud Keychain.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για όσες συσκευές Mac και iOS θέλετε.