Πώς να κάνετε τα playlist Genius στο iPhone σας

Η λειτουργία iTunes Genius δημιουργεί λίστες αναπαραγωγής τραγουδιών που ακούγονται τέλεια μεταξύ τους. Απλά δώστε στο Genius ένα τραγούδι για να ξεκινήσει και θα έχετε μια συλλογή από 25 τραγούδια που το iTunes σκέφτεται να συγχαρώ ο ένας τον άλλον. Κάνει αυτή την επιλογή με βάση τις βαθμολογίες αστέρων των τραγουδιών, το ιστορικό αγορών και άλλες πληροφορίες από τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών του iTunes και της Apple Music.

Υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με το Genius: Η ικανότητά σας να απολαμβάνετε τις λίστες αναπαραγωγής Genius εξαρτάται από την έκδοση του iOS που εκτελείτε στο iPhone σας.

Δημιουργία λιστών αναπαραγωγής Genius σε iOS 10 και επάνω; Δεν μπορείτε

Υπάρχουν κακά νέα για τους χρήστες του iOS 10 και άνω: Οι λίστες αναπαραγωγής Genius δεν είναι πλέον μια επιλογή για εσάς. Η Apple κατάργησε τη λειτουργία από το iOS 10 και δεν την αποκατέστησε σε επόμενες εκδόσεις. Η εταιρεία δεν εξήγησε γιατί έκανε αυτή την επιλογή, αν και πολλοί θαυμαστές είναι αναστατωμένοι γι 'αυτό. Δεν υπάρχει καμία λέξη για το αν θα επανέλθει σε μια μεταγενέστερη έκδοση, είτε. Προς το παρόν, εάν χρησιμοποιείτε το iOS 10 και πάνω, το iPhone σας είναι λίγο λιγότερο ιδιοφυΐα.

Πώς να κάνετε τα playlist Genius στο iOS 8.4 μέσω iOS 9

Από το ντεμπούτο της Apple Music στο iOS 8.4, η λειτουργία Genius Playlist στο iPhone ήταν λίγο δύσκολο να βρεθεί. Είναι ακόμα εκεί, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Για να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής Genius εάν εκτελείτε το iOS 8.4 μέσω iOS 9 και έχετε την εφαρμογή Μουσική:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Μουσική για να την εκκινήσετε.
  2. Μεταβείτε στη μουσική βιβλιοθήκη για να βρείτε το τραγούδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βάση της λίστας αναπαραγωγής Genius και αγγίξτε το.
  3. Στην οθόνη αναπαραγωγής, πατήστε το εικονίδιο ... στην κάτω δεξιά γωνία
  4. Πατήστε Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής genius .
  5. Πατήστε το κάτω βέλος στην επάνω αριστερή γωνία ή σύρετε προς τα κάτω για να κλείσετε την οθόνη αναπαραγωγής.
  6. Πατήστε Λίστες αναπαραγωγής στο επάνω κέντρο της οθόνης.
  7. Το πρώτο στοιχείο στη λίστα λιστών αναπαραγωγής είναι η λίστα αναπαραγωγής Genius που μόλις δημιουργήσατε. Έχει το όνομα του τραγουδιού που επιλέξατε στο Βήμα 2.
  8. Αγγίξτε τη λίστα αναπαραγωγής για να προβάλετε τα περιεχόμενά της.
  9. Στην οθόνη λίστας αναπαραγωγής, έχετε πολλές επιλογές:
    1. Για να ακούσετε τη λίστα αναπαραγωγής, αγγίξτε οποιοδήποτε τραγούδι ή αγγίξτε την κορυφή του άλμπουμ.
    2. Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τραγούδια, μετονομάστε τη λίστα αναπαραγωγής ή προσθέστε μια περιγραφή, πατήστε Επεξεργασία .
    3. Για να λάβετε νέα τραγούδια και να ανακατέψετε τη σειρά των τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής, πατήστε το εικονίδιο με το καμπύλο βέλος δίπλα στην επιλογή Επεξεργασία .
    4. Για να διαγράψετε τη λίστα αναπαραγωγής, πατήστε το εικονίδιο ... και στη συνέχεια πατήστε Διαγραφή από τη μουσική μου . Στο μενού που εμφανίζεται από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε Διαγραφή από τη μουσική μου .

Πώς να κάνετε τα playlist Genius στο iOS 8 και νωρίτερα

Οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS είχαν διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσουν λίστες αναπαραγωγής Genius - τόσες πολλές που δεν μπορούμε να τις παραθέσουμε όλες εδώ. Εάν εκτελείτε το iOS 8 και συνεπώς δεν διαθέτετε Apple Music, τα βήματα σας είναι αρκετά παρόμοια με τις οδηγίες στην τελευταία ενότητα.

Εάν εκτελείτε το iOS 7 και μερικές προηγούμενες εκδόσεις (και αν ναι, ήρθε η ώρα να κάνετε αναβάθμιση !), Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ξεκινήστε πατώντας στην εφαρμογή Μουσική για να την εκκινήσετε. (Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής Genius γύρω από το τραγούδι που παίζετε, πατώντας το κουμπί Δημιουργία στο κάτω μέρος της οθόνης).
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο Λίστες αναπαραγωγής στο κάτω αριστερό μέρος.
  3. Αγγίξτε τη λίστα αναπαραγωγής Genius .
  4. Περιηγηθείτε στη μουσική της συσκευής σας και επιλέξτε ένα τραγούδι πατώντας το εικονίδιο + δίπλα του.
  5. Αυτό δημιουργεί μια playlist Genius 25 τραγουδιών (σε αντίθεση με την επιφάνεια εργασίας, δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε ένα playlist Genius με περισσότερα από 25 τραγούδια στο iPhone).
  6. Η νέα λίστα αναπαραγωγής εμφανίζεται στην καρτέλα Λίστες αναπαραγωγής της εφαρμογής Μουσική. Αγγίξτε το για να δείτε όλα τα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής.
  7. Μόλις μπείτε στη λίστα αναπαραγωγής, μπορείτε να αγγίξετε την επιλογή Ανανέωση για να λάβετε ένα νέο σύνολο τραγουδιών με βάση το πρώτο.
  8. Αν αγαπάτε τη λίστα αναπαραγωγής, πατήστε Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία. Η λίστα αναπαραγωγής Genius θα αποθηκευτεί στην οθόνη λιστών αναπαραγωγής σας με το όνομα του τραγουδιού που δημιουργήσατε τη λίστα αναπαραγωγής και το εικονίδιο Genius δίπλα του.
  9. Μόλις αποθηκευτεί η λίστα αναπαραγωγής, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία για να ανανεώσετε τη λίστα αναπαραγωγής ή να πατήσετε Διαγραφή για να τη διαγράψετε.