Τι ακριβώς είναι το "Scareware";

Το Scareware είναι λογισμικό εξαπάτησης. Είναι επίσης γνωστό ως λογισμικό "απατεώνων σαρωτών" ή "απάτη", σκοπός του οποίου είναι να τρομάξει τους ανθρώπους να το αγοράσουν και να το εγκαταστήσουν. Ακριβώς όπως κάθε λογισμικό trojan, το scareware εξαπατά τους άναυδους χρήστες να κάνουν διπλό κλικ και να εγκαταστήσουν το προϊόν. Στην περίπτωση του scareware, η απάτη tactic είναι να εμφανιστούν τρομακτικές οθόνες του υπολογιστή σας που δέχεται επίθεση, και στη συνέχεια το scareware θα κάνει ισχυρισμούς ότι είναι η λύση κατά των ιών σε αυτές τις επιθέσεις.

Οι σαρωτές σκάνεφας και απατεώνες έχουν γίνει μια επιχείρηση απάτης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και χιλιάδες χρήστες πέφτουν για αυτή την online απάτη κάθε μήνα. Ανησυχώντας για τον φόβο των ανθρώπων και την έλλειψη τεχνικών γνώσεων, τα προϊόντα scareware θα τσακωθούν ένα άτομο για $ 19.95, απλώς προβάλλοντας μια ψεύτικη οθόνη μιας επίθεσης κατά του ιού.

Τι ακριβώς μοιάζει με μια οθόνη Scareware;

Οι απατεώνες του Scareware χρησιμοποιούν ψεύτικες εκδόσεις ειδοποιήσεων για ιούς και άλλα μηνύματα προβλημάτων συστήματος. Αυτές οι ψεύτικες οθόνες είναι συχνά πολύ πειστικές και θα ξεγελάσουν το 80% των χρηστών που τους φαίνονται. Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός προϊόντος scareware που ονομάζεται "SystemSecurity", και πώς προσπαθεί να τρομάξει τους ανθρώπους με μια ψεύτικη μπλε οθόνη του θανάτου (Ryan Naraine / www.ZDnet.com) .

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα scareware, όπου μια ιστοσελίδα υποδηλώνει ότι είναι η οθόνη του Windows Explorer (Larry Seltzer / www.pcmag.com) .

Ποια είναι τα προϊόντα Scareware που πρέπει να προσέχω;

(είναι ασφαλές να κάνετε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για εξηγήσεις του καθενός)

Πώς το Scareware επιτίθεται στους ανθρώπους

Το Scareware θα σας επιτεθεί με οποιονδήποτε συνδυασμό τριών διαφορετικών τρόπων:

  1. Πρόσβαση στην πιστωτική σας κάρτα: Το scareware θα σας εξαπατήσει να πληρώνετε χρήματα για ψεύτικο λογισμικό προστασίας από ιούς.
  2. Κλοπή ταυτότητας: το scareware θα εισβάλλει κρυφά στον υπολογιστή σας και θα προσπαθήσει να καταγράψει τις πληκτρολογήσεις σας και τις τραπεζικές / προσωπικές πληροφορίες.
  3. "Zombie" ο υπολογιστής σας: το scareware θα προσπαθήσει να πάρει τον τηλεχειρισμό του μηχανήματός σας για να λειτουργήσει ως ρομπότ ζόμπι αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Πώς μπορώ να υπερασπιστώ κατά του Scareware;

Η υπεράσπιση ενάντια σε οποιαδήποτε απάτη στο διαδίκτυο ή στο παιχνίδι con είναι σκεπτικιστική και επαγρυπνή: πάντα ερώτηση κάθε προσφορά , πληρωμένη ή δωρεάν, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα παράθυρο και λέει ότι πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάτι.

  1. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα νόμιμο προϊόν προστασίας από ιούς / antispyware που εμπιστεύεστε.
  2. Διαβάστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο. Η αποφυγή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας HTML δεν είναι ευχάριστη για τα καλλυντικά με όλα τα γραφικά που έχουν ληφθεί, αλλά η σπαρτιατική εμφάνιση καταστρατηγεί τα απάτη με την εμφάνιση των ύποπτων συνδέσμων HTML.
  3. Ποτέ μην ανοίγετε συνημμένα αρχείων από ξένους ή οποιονδήποτε προσφέρει υπηρεσίες λογισμικού. Δυστυχώς οποιαδήποτε προσφορά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνει συνημμένα: αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σχεδόν πάντα απάτες και θα πρέπει να διαγράψετε αμέσως αυτά τα μηνύματα προτού να μολύνουν τον υπολογιστή σας.
  4. Να είστε σκεπτικοί με τις online προσφορές και να είστε έτοιμοι να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας αμέσως. Αν η ιστοσελίδα που βρήκατε σας δίνει συναγερμό, πατώντας το πλήκτρο ALT-F4 στο πληκτρολόγιό σας θα τερματίσετε το πρόγραμμα περιήγησης και θα σταματήσετε τη λήψη οποιασδήποτε συσκευής απομάκρυνσης.

Πρόσθετη ανάγνωση: Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις απάτες scareware εδώ .