Οφέλη από την προσθήκη ηχείων χρησιμοποιώντας το διακόπτη B

Οι περισσότεροι στερεοφωνικοί δέκτες και δέκτες / ενισχυτές οικιακού κινηματογράφου έχουν ένα διακόπτη A και ομιλητής Β που βρίσκονται κάπου στον μπροστινό πίνακα. Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν ποιος είναι ο δεύτερος διακόπτης ή πώς μπορεί να είναι χρήσιμος. Το ηχείο A χρησιμοποιείται συνήθως για τα πρωτεύοντα ηχεία, όπως αυτά που μπορούν να ζευγαρώσουν για τηλεόραση ή βίντεο. Αλλά τι γίνεται με αυτό το δευτερεύον σύνολο συνδέσεων; Με μικρό προγραμματισμό και προσπάθεια, τα ηχεία που αντιστοιχούν στο διακόπτη Speaker B μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναπαραγωγή ήχου σε ένα άλλο δωμάτιο, για να διασκεδάσουν μια αυλή ή μια αυλή ή να συγκρίνουν δύο διαφορετικά ηχεία.

Η αξιοποίηση αυτής της ενσωματωμένης δυνατότητας απαιτεί τη λειτουργία καλωδίων ηχείων από τον δέκτη στην επιθυμητή αίθουσα / ζώνη και τη σύνδεση ενός δεύτερου ζεύγους ηχείων. Οι περισσότεροι δέκτες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να τροφοδοτούν με ασφάλεια και τα δύο σετ ηχείων (τα ηχεία που έχουν ρυθμιστεί σε A και B) συγχρόνως χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά φροντίστε πρώτα να αναφερθείτε στις προδιαγραφές του προϊόντος (το εγχειρίδιο του κατόχου είναι μια καλή αναφορά για τον έλεγχο), καθώς υπάρχουν κάποιοι δέκτες / ενισχυτές που επιτρέπουν μόνο ένα ζεύγος ηχείων να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή.

Η προσθήκη ηχείων στο διακόπτη του ηχείου B μπορεί να διευκολύνει τη σύγκριση και την αντίθεση της απόδοσης μεταξύ δύο σετ. Δεδομένου ότι ο υπόλοιπος εξοπλισμός μοιράζεται συνήθως (π.χ. πηγή ήχου, δέκτης / ενισχυτής και ακόμη και ο χώρος παιχνιδιού), μπορεί κανείς να μηδενίσει καλύτερα και να αξιολογήσει τις πτυχές της ποιότητας. Είναι επίσης δυνατή η χρήση και των δύο σετ στερεοφωνικών ηχείων, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές καταστάσεις ακρόασης. Ένα σετ μπορεί να ευνοηθεί από το άλλο, ανάλογα με τα δυνατά σημεία κάθε ηχείου και το είδος της μουσικής που θα παίξει. Για παράδειγμα, όσοι συχνά ακούνε την κλασσική μουσική μπορεί να προτιμούν τους ομιλητές που επικεντρώνονται στην εμφάνιση καθαρών υψηλών / μεσαίων μέσων με εξαιρετική απεικόνιση. Αλλά αν αλλάξει η διάθεση για να απολαύσετε κάποια EDM ή hip-hop, θα μπορούσατε να προτιμήσετε τα ηχεία με χαμηλότερα επίπεδα ήχου και ενισχυμένα μπάσα.

Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη B για να τροφοδοτήσετε περισσότερα από ένα επιπλέον ζεύγος ηχείων. Ωστόσο, απαιτείται ένας ειδικός (π.χ. πρόσθετος) διακόπτης για να γίνει αυτό με ασφάλεια. Ο απαιτούμενος διακόπτης ηχείου έχει μια λειτουργία "αντιστοίχησης εμπέδησης " που προστατεύει τον δέκτη από τυχόν ζημιά που προκαλείται από την ενεργοποίηση πάρα πολλών ηχείων ταυτόχρονα . Αυτοί οι διακόπτες ηχείων με αντιστοίχιση εμπέδησης μπορούν να αγοραστούν σε μια ποικιλία τιμών, ποιότητες και με μια ποικιλία διαθέσιμων συνολικών συνδέσεων. Αλλά το όφελος από τη χρήση αυτού του κομματιού εργαλείων είναι ότι μπορεί να μετατρέψει τον δέκτη σας σε ένα βασικό σύστημα ήχου πολλαπλών δωματίων . Ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να συνδεθεί στην ίδια πηγή ήχου, συμπληρώνοντας με μεμονωμένα χειριστήρια έντασης για κάθε συνδεδεμένη περιοχή.