Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα DTV με μια αναλογική τηλεόραση, βίντεο και συσκευή εγγραφής DVD

Συμβουλή επιβίωσης της μετάβασης DTV - Χρήση της αναλογικής τηλεόρασης, του βίντεο και του DVD Recorder

Το τέλος της αναλογικής τηλεοπτικής μετάδοσης όχι μόνο επηρέασε τον τύπο των τηλεοράσεων που χρησιμοποιούμε τώρα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται τα παλιά VCR και DVD recorders με το τηλεοπτικό τοπίο Digital TV / HDTV / Ultra HD . Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές αναλογικές τηλεοράσεις, συσκευές βίντεο και συσκευές εγγραφής DVD - αλλά πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμα; Το μυστικό συστατικό είναι η προσθήκη ενός κιβωτίου μετατροπής DTV

Γιατί χρειάζεστε ένα κιβώτιο μετατροπής DTV

Αν η τηλεόρασή σας, η συσκευή βίντεο ή η συσκευή εγγραφής DVD διαθέτουν μόνο αναλογικούς δέκτες NTSC και λαμβάνετε τα προγράμματά σας με κεραία, χρειάζεστε τώρα ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV για να συνεχίσετε να λαμβάνετε και να εγγράφετε τηλεοπτικά σήματα. Συνήθως, θα χρειαστείτε ένα ξεχωριστό κιβώτιο μετατροπέα DTV για αναλογική τηλεόραση, VCR και DVD Recorder. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν μετατροπέα DTV για όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι η συσκευή εγγραφής DVD έχει είσοδο RF - και υπάρχει επιπλέον πώμα, καθώς θα εξηγηθεί στο τέλος.

Ο, τι χρειάζεσαι

Πώς να συνδέσετε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV στην τηλεόρασή σας, το βίντεο και / ή τη συσκευή εγγραφής DVD

Προαιρετική συμβουλή ρύθμισης

Εάν η αναλογική σας τηλεόραση διαθέτει ένα σύνολο εισόδων AV (κίτρινο, κόκκινο, άσπρο) εκτός από μια είσοδο RF, μπορείτε να συνδέσετε τις έξοδοι AV (κόκκινο, άσπρο και κίτρινο) του μετατροπέα DTV Box στις υποδοχές εισόδου AV της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει μόνο μία υποδοχή εισόδου ήχου, χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα "Y" για να συνδυάσετε τις συνδέσεις κόκκινου και λευκού σε μια ενιαία σύνδεση εισόδου ήχου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη τις έξοδοι AV του μετατροπέα DTV που είναι συνδεδεμένες στις εισόδους AV του DVD recorder.

Τι θα είστε σε θέση να κάνετε όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση

Το πιάσιμο

Παρόλο που η εκτέλεση της παραπάνω ρύθμισης σύνδεσης χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα DTV με αναλογική τηλεόραση, DVD εγγραφής και VCR σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες αυτές τις συσκευές στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, υπάρχουν περιορισμοί σε ό, τι μπορείτε να κάνετε όσον αφορά την παρακολούθηση και την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων .

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να εγγράψετε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά κανάλια, ούτε μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα κανάλι και να εγγράψετε ένα άλλο ταυτόχρονα. Για αυτό, η τηλεόρασή σας, η συσκευή εγγραφής βίντεο και DVD θα χρειάζονταν τα δικά τους ειδικά κιβώτια μετατροπής DTV ή θα έπρεπε να αγοράσετε ένα νέο τηλεοπτικό ή DVD recorder με δικό του ενσωματωμένο tuner DTV (ATSC).

Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV, για να κάνετε εγγραφή με χρονοδιακόπτη στο DVD recorder ή στο VCR σας, πρέπει να ρυθμίσετε το DVD recorder ή το VCR για εγγραφή στο Channel 3 ή 4 τη στιγμή που θέλετε και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο μετατροπέα DTV έχει οριστεί στο πραγματικό κανάλι που θέλετε να εγγράψετε. Αφήστε το κιβώτιο μετατροπέα DTV ενεργοποιημένο.

Αν θέλετε να εγγράψετε από το βίντεο στη συσκευή εγγραφής DVD, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συνδέετε τις έξοδοι AV (κίτρινο, κόκκινο, λευκό) του VCR στο DVD recorder και επιλέξτε την είσοδο γραμμής DVD recorder ως πηγή σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αντιγράψετε μόνο τα εγγεγραμμένα βίντεο στο σπίτι. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα των περισσότερων εμπορικών ταινιών VHS δεδομένου ότι προστατεύονται με αντιγραφή. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία αντιγραφής βίντεο, ελέγξτε το συνημμένο άρθρο μας: Προστασία αντιγραφής βίντεο και εγγραφή DVD .

Πώς να εξαλείψει την ανάγκη για ένα κιβώτιο μετατροπής DTV

Αν οι επιλογές ρύθμισης φαίνεται περίπλοκες, σημαίνει απλά ότι προσπαθείτε να συνδέσετε πάρα πολλά εξαρτήματα στην παλιά αναλογική σας τηλεόραση, δεδομένων των απαιτήσεων μετάβασης DTV. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει είτε να έχετε μια τηλεόραση με περισσότερες επιλογές εισόδου και ξεχωριστούς μετατροπείς DTV για τη συσκευή τηλεόρασης, βίντεο και DVD για να έχετε την μέγιστη ευελιξία τόσο για την προβολή και την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μια νέα συσκευή DTV ή HDTV και συσκευή εγγραφής DVD / VCR με ενσωματωμένο δέκτη ATSC (HD).

Εάν έχετε ένα combo DVD recorder / VCR και ένα DTV ή HDTV με δικούς τους δέκτες ATSC, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε την τροφοδοσία κεραίας χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πρώτα από ένα ξεχωριστό κιβώτιο μετατροπέα DTV πρώτα. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να λαμβάνετε και να εγγράφετε τηλεοπτικά προγράμματα και κανάλια ανεξάρτητα είτε από το DVD recorder / VCR combo είτε από την τηλεόραση HDTV. Επιπλέον, δεδομένου ότι όλες οι τηλεοράσεις DTV και HDTV διαθέτουν επιλογές εισαγωγής AV και RF, μπορεί να μην χρειαστείτε επιπλέον έναν διαμορφωτή RF.

Ο καλωδιακός / δορυφορικός παράγοντας

Είτε έχετε αναλογική, HD ή 4Κ Ultra HD TV, αν έχετε VCR και DVD recorder και εγγραφείτε στο Cable ή Satellite που σίγουρα περιπλέκει τα πράγματα περαιτέρω καθώς τα περισσότερα κανάλια και ο προγραμματισμός από αυτές τις πηγές προστατεύονται από αντιγραφή, VCR ή DVD recorder.

Είναι καλύτερο να επωφεληθείτε από τις συσκευές DVR που παρέχουν καλωδιακές και δορυφορικές υπηρεσίες για την εγγραφή και την προσωρινή αποθήκευση των προγραμμάτων. Επίσης, ενδέχεται να μην μπορείτε να αντιγράψετε εγγραφές από ένα καλωδιακό / δορυφορικό DVR σε συσκευή εγγραφής βίντεο ή DVD, καθώς συνήθως εφαρμόζεται προστασία αντιγραφής που, αν και επιτρέπει την αρχική εγγραφή σε DVR, θα αποτρέψει την περαιτέρω αντιγραφή σε VHS ταινία ή DVD. Για να μάθετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εγγραφής βίντεο ή DVD με το καλώδιο ή το δορυφόρο σας, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών για τον συγκεκριμένο φορέα παροχής υπηρεσιών.