Κορυφαίες ηλεκτρονικές απάτες

Το Διαδίκτυο διευκολύνει την επίτευξη πολλών πραγμάτων - η τραπεζική, η έρευνα, τα ταξίδια και τα ψώνια είναι όλα τα εικονικά μας δάχτυλα. Και ακριβώς όπως το Διαδίκτυο διευκολύνει τις νόμιμες επιδιώξεις, διευκολύνει επίσης τους απατεώνες, τους απατεώνες και άλλους online κακοποιούς να εκτελούν τα εικονικά εγκλήματά τους - που επηρεάζουν τα οικονομικά μας, την ασφάλεια και την ψυχική μας ζωή.

Οι ηλεκτρονικές απάτες εξελίσσονται συνεχώς, αλλά εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες σήμερα. Αν ανακαλύψετε ότι πρέπει να αφαιρέσετε λογισμικό υποκλοπής spyware, εδώ είναι τα καλύτερα που θα χρησιμοποιήσετε .

01 από 10

Απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

Richard Drury / Ψηφιακό Όραμα / Getty Images

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) προσπαθούν να εξαπατήσουν το υποτιθέμενο θύμα να επισκέπτονται έναν παράνομο ιστότοπο που μεταμφιέζεται να μοιάζει με έγκυρο ηλεκτρονικό εμπόριο ή τραπεζικό site. Τα θύματα πιστεύουν ότι συνδέονται με τον πραγματικό τους λογαριασμό, αλλά αντ 'αυτού, ό, τι μπαίνουν στον ψεύτικο ιστό αποστέλλεται στους απατεώνες. Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, ο απατεώνας μπορεί να σκουπίσει τους λογαριασμούς του θύματος, να ξεπεράσει τις πιστωτικές του κάρτες ή ακόμα και να κλέψει την ταυτότητά του.

Περισσότερο "

02 από 10

Νιγηριανό 419 Απάτες

Οι Νιγηριανοί 419 απάτες (γνωστός και ως Advanced Fee Fraud) χρονολογούνται από τις μέρες που τα μηχανήματα φαξ και το ταχυδρομείο σαλιγκαριών ήταν τα κύρια εργαλεία επικοινωνίας των επιχειρήσεων. Σήμερα, η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι η προτιμώμενη μέθοδος αυτών των απατεώνων και υπάρχουν περισσότερες από τις Νιγηριανές 419 απάτες απάτης - και τα θύματα - από ποτέ άλλοτε.

Περισσότερο "

03 από 10

Απάτες ευχετήριες κάρτες

Οι απάτες ευχετήριες κάρτες φτάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προσποιούνται ότι προέρχονται από φίλους ή μέλη της οικογένειας. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε την κάρτα συνήθως οδηγεί σε μια ιστοσελίδα που παγιδεύεται με παγίδες που κατεβάζει trojans και άλλο κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα των ανυποψίαστων.

Περισσότερο "

04 από 10

Shopper Needed Έλεγχος απάτης απάτης

Η απάτη που χρειάζονται οι αγοραστές στέλνει τη «νέα μίσθωση» σε επιταγή για μερικές εκατοντάδες δολάρια, δίνοντάς τους εντολή να εξαργυρώσουν την επιταγή και να πάρουν το μερίδιό τους, στη συνέχεια διαβιβάζουν τα υπόλοιπα κεφάλαια στον «εργοδότη». Φυσικά, ο έλεγχος είναι ψευδής, θα αναπηδήσει τελικά, και εσείς - ο θύμα - θα είστε υπεύθυνοι για τα κεφάλαια που ξοδέψατε από την επιταγή, συν τυχόν αμοιβές υπηρεσιών ή πρόστιμα που προκύπτουν.

05 από 10

Ανανέωση και επεξεργασία αδικημάτων πληρωμής

Η διαφήμιση θα πρέπει να διαβάσει: Βοήθεια Wanted να παράσχει παράνομα χρήματα για λογαριασμό εγκληματιών. Αλλά δεν το κάνει. Αντίθετα, ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει το έγκλημα με απαλή έννοια, όπως "επεξεργασία πληρωμών" και "επανακατανομή συναλλαγών". Μην ξεγελιέστε - τα θύματα δεν εμπλέκονται μόνο σε παράνομες δραστηριότητες, αλλά θα βρίσκονται και στο νόμιμο άγκιστρο για το σύνολο του ποσού που μεταφέρεται και για τα τυχόν τέλη που προκύπτουν.

06 από 10

Αθλήματα που κερδίζουν λαχειοφόρες αγορές

Οι απάτες των νικητών των λαχειοφόρων αγορών προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες να πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά και στη συνέχεια τους εξαφανίζει από τη δική τους ζύμη με παρόμοιο τρόπο με την απάτη της Νιγηρίας 419.

Περισσότερο "

07 από 10

Αντλίες αποθέματος αντλίας και αποθέματος

Οι απάτες αντλίας και αποστολής αποστέλλουν μεγάλους όγκους μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσποιούνται ότι αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο απόθεμα σε μια προσπάθεια να διογκωθεί η τιμή.

Περισσότερο "

08 από 10

Απάτη απάτης

Οι απάτες, γενικά, είναι η νέα μέθοδος παράδοσης κακόβουλων προγραμμάτων. Η κοινωνική μηχανική είναι ο κανόνας. Η πλαστογράφηση ενός συνδέσμου είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing scams) , των φυτών Trojans downloader και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων που βασίζονται στο web . Και είναι όλα εύκολο να το κάνετε, χρησιμοποιώντας βασικό HTML.

09 από 10

Spam Killer: Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Hitman απειλεί τους παραλήπτες

Φανταστείτε το άνοιγμα των εισερχομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και την ανάγνωση ενός μηνύματος από έναν υποτιθέμενο δολοφόνο - υποστηρίζοντας ότι είστε ο στόχος. Ακούγεται σαν κάτι από μια ταινία τρόμου, αλλά συμβαίνει στην πραγματική ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Η ουσία του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - πληρώνετε χιλιάδες δολάρια, ή πεθαίνετε. Περισσότερο "

10 από 10

Απάτες Scareware

Το Scareware ισχυρίζεται λανθασμένα ότι το σύστημα έχει μολυνθεί και δίνει εντολή στον χρήστη να αγοράσει μια «πλήρη έκδοση» για να καθαρίσει τις ψευδείς λοιμώξεις. Μερικές φορές, ψεύτικο λογισμικό προστασίας από ιούς εγκαθίσταται από το χρήστη που πέθανε θύμα απάτης διαφήμισης. Άλλες φορές, μπορεί να εγκατασταθεί ένας αδίστακτος σαρωτής antispyware από την exploit, μια αποκαλούμενη 'drive-by install'. Ανεξάρτητα από το πώς εγκαθίσταται το λογισμικό αθέμιτου λογισμικού, ο χρήστης συχνά απομένει με ένα πειρατικό σύστημα.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύμα, προτού εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό μέσω του Διαδικτύου, αναζητήστε το όνομα του προϊόντος χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα και θα προχωρήσετε προς μια ασφαλέστερη εμπειρία online. Περισσότερο "