Τρόπος αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μη κοινοποιημένους παραλήπτες

Διατηρήστε ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν στέλνετε σε πολλούς παραλήπτες

Η αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους αποκαλυπτόμενους παραλήπτες προστατεύει το απόρρητο όλων και κάνει το email να φαίνεται καθαρό και επαγγελματικό.

Η εναλλακτική λύση είναι να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλούς παραλήπτες, αναφέροντας ταυτόχρονα όλες τις διευθύνσεις τους στα πεδία To: ή Cc:. Όχι μόνο αυτό φαίνεται σίγουρα βρώμικο σε όλους όσους εξετάζουν σε ποιον το μήνυμα στάλθηκε, εκθέτει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων.

Για να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε παραλήπτες που δεν έχουν αποκαλυφθεί είναι εξίσου εύκολος με την τοποθέτηση όλων των διευθύνσεων παραληπτών στο πεδίο Bcc: έτσι ώστε να είναι κρυμμένες το ένα από το άλλο. Το άλλο μέρος της διαδικασίας περιλαμβάνει την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος στον εαυτό σας με την επωνυμία "Μη δημοσιευμένοι παραλήπτες", ώστε όλοι να μπορούν να δουν με σαφήνεια ότι το μήνυμα στάλθηκε σε πολλούς ανθρώπους των οποίων η ταυτότητα είναι άγνωστη.

Τρόπος αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μη κοινοποιημένους παραλήπτες

  1. Δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  2. Πληκτρολογήστε μη αποδεκτούς παραλήπτες στο πεδίο Προς :, ακολουθούμενο από το πεδίο σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο <> . Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε Μη αποδεκτούς παραλήπτες < example@example.com> .
    1. Σημείωση: Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, κάντε μια ολοκαίνουργια επαφή στο βιβλίο διευθύνσεων, ονομάστε το "Μη αποδεκτούς παραλήπτες" και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο πλαίσιο κειμένου της διεύθυνσης.
  3. Στο πεδίο Bcc:, πληκτρολογήστε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες πρέπει να αποστέλλεται το μήνυμα, χωρισμένες με κόμματα. Εάν αυτοί οι παραλήπτες είναι ήδη επαφές, θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τα ονόματα ή τις διευθύνσεις τους, έτσι ώστε το πρόγραμμα να συμπληρώνει αυτόματα τις καταχωρήσεις.
    1. Σημείωση: Εάν το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν εμφανίζει το πεδίο Bcc: από προεπιλογή, ανοίξτε τις προτιμήσεις και αναζητήστε την επιλογή κάπου έτσι ώστε να μπορείτε να την ενεργοποιήσετε.
  4. Συνθέστε κανονικά το υπόλοιπο μήνυμα, προσθέτοντας ένα θέμα και γράφοντας το σώμα του μηνύματος και στη συνέχεια αποστέλλοντάς το όταν τελειώσετε.

Συμβουλή: Αν καταλήξετε να το κάνετε αυτό συχνά, διστάσετε να δημιουργήσετε μια νέα επαφή που ονομάζεται "Μη δημοσιευμένοι παραλήπτες" που περιλαμβάνει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Θα είναι πιο εύκολη η επόμενη φορά να στείλετε ακριβώς το μήνυμα στην επαφή που έχετε ήδη στο βιβλίο διευθύνσεών σας.

Παρόλο που αυτές οι γενικές οδηγίες λειτουργούν στα περισσότερα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές παραλλαγές. Εάν ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρατίθεται παρακάτω, ελέγξτε τις συγκεκριμένες οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πεδίου Bcc για να στείλετε ένα μήνυμα σε παραλήπτες που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Προσοχή Bcc

Η προβολή των Μη Καταγεγραμμένων Παραληπτών στο πεδίο Προς: ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια σαφής ένδειξη ότι άλλοι άνθρωποι έλαβαν το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν γνωρίζετε ποιος ή γιατί.

Για να κατανοήσετε αυτό, σκεφτείτε εάν αποφασίσατε να στείλετε το email σας σε ένα μόνο όνομα (όχι στους αποκαλυμμένους αποδέκτες ) και ακόμα σε άλλους παραλήπτες Bcc. Το πρόβλημα που τίθεται εδώ είναι εάν ο αρχικός παραλήπτης ή οποιοσδήποτε αποδέκτης του Cc'd ανακαλύψει ότι άλλοι άνθρωποι αντιγράφηκαν σε αυτό που υπολόγισαν ήταν ένα ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αυτό μπορεί να βλάψει τη φήμη σας και να προκαλέσει κακά συναισθήματα.

Πώς θα το ανακάλυψαν; Απλή: όταν κάποιος από τους παραλήπτες σας BCC τυχαίνει να "απαντήσει σε όλους" στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ταυτότητα αυτού του ατόμου εκτίθεται σε όλους τους κρυφούς παραλήπτες. Παρόλο που δεν αποκαλύπτεται κανένα από τα άλλα ονόματα Bcc, ανακαλύπτεται η ύπαρξη ενός κρυμμένου καταλόγου.

Πολλά μπορεί να πάνε στραβά εδώ αν κάποιος από τους παραλήπτες απαντήσει με αποθαρρυντικές παρατηρήσεις για κάποιον που βρίσκεται στην λίστα τυφλών αντιγράφων άνθρακα. Αυτό το πολύ εύκολο να κάνει λάθος θα μπορούσε να κοστίσει μια συνάδελφο δουλειά της ή να βλάψει μια σχέση με έναν σημαντικό πελάτη.

Επομένως, το μήνυμα εδώ είναι να χρησιμοποιείτε τις λίστες των Bcc με προσοχή και να μεταδίδετε την ύπαρξή τους με το όνομα Unsubscribed Recipients . Μια άλλη επιλογή είναι να αναφέρουμε μόνο στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αποστέλλεται σε άλλους ανθρώπους και ότι κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιλογή "απάντηση σε όλους".