Πώς να αποφύγετε τις απάτες εντοπισμού πακέτων

Μέσω των ηλεκτρονικών αγορών, αποκτάτε όχι μόνο μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, υπάρχει συχνά το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να διαβάσει τις κριτικές και να αποκτήσει γνώσεις από άλλους αγοραστές. Και τότε υπάρχει μόνο η απλή ευκολία να το παραδώσετε απευθείας στην πόρτα σας - χωρίς να οδηγείτε γύρω από τα στενά σημεία στάθμευσης του εμπορικού κέντρου ψάχνετε για ένα σημείο ή να οδηγείτε από το κατάστημα στο κατάστημα για να βρείτε αυτό ένα ειδικό στοιχείο.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών , ιδιαίτερα, πολλοί από εμάς θα περιμένουν αποστολές από την UPS, το FedEx και την τακτική ταχυδρομική υπηρεσία μας. Ως αποτέλεσμα, ίσως μπορούμε να εξαπατήσουμε πιο εύκολα τις αποκαλούμενες απάτες ναυτιλίας - που ισχυρίζονται ότι ένα πακέτο δεν ήταν παραδοτέο ή απορρίφθηκε. Ο γάντζος χρησιμοποιείται για να σας ανοίξει ένα συνημμένο ή κάντε κλικ σε ένα σύνδεσμο, μολύνοντας έτσι τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό .

Μια εύκολη μνήμη που θυμάστε - ούτε η ταχυδρομική υπηρεσία, η UPS ή η FedEx θα επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν είναι δυνατή η παράδοση ενός πακέτου. Έτσι, εάν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να γνωρίζετε αμέσως ότι πρόκειται για απάτη. Και σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε απευθείας το τοπικό κατάστημα αποστολής χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου στον παλιό τηλεφωνικό κατάλογο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση που παρέχεται σε μήνυμα ύποπτης απάτης.

Το πραγματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να διαφέρει, αλλά τα θέματα αυτών των αποστολών απάτης είναι συνήθως συνεπή. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα απάτης αποστολής που μπορεί να δείτε στα εισερχόμενά σας.

Παράδειγμα 1

Η εταιρεία courier δεν ήταν σε θέση να παραδώσει το δέμα σας στη διεύθυνσή σας.
Αιτία: Σφάλμα στη διεύθυνση αποστολής.
Μπορείτε να παραλάβετε το δέμα στο ταχυδρομείο μας προσωπικά!
Παρακαλώ προσέξτε!
Η ετικέτα αποστολής επισυνάπτεται σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Παρακαλώ εκτυπώστε αυτή την ετικέτα για να πάρετε αυτό το πακέτο στο ταχυδρομείο μας.
Μην απαντάτε σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι ένα μη γραμμένο γραμματοκιβώτιο.

Παράδειγμα Δύο

Αγαπητέ πελάτη
Το πακέτο σας έχει φτάσει.
Το tracking # είναι: 8Z25EH665303644727 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:
Ευχαριστώ,
Υπηρεσία Ηνωμένων Αποστολών

Παράδειγμα Τρία

Αγαπητέ πελάτη.
Το δέμα στάλθηκε στη διεύθυνση κατοικίας σας.
Και θα φτάσει μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες.
Περισσότερες πληροφορίες και ο αριθμός παρακολούθησης επισυνάπτονται στο παρακάτω έγγραφο.
Ευχαριστώ.
(γ) FedEx 1995-2011

Παράδειγμα Τέταρτον

Αυτό το μήνυμα εστάλη σε εσάς κατόπιν αιτήματος του Camden Jones για να σας ειδοποιήσει ότι ένα πακέτο για το οποίο είστε ο παραλήπτης έχει αποσταλεί και βρίσκεται προς το παρόν καθ 'οδόν. Τα περιεχόμενα του πακέτου έχουν επαληθευτεί από έναν εκτιμητή της UPS με σκοπό την πιστοποίηση περιεχομένου.
Περιεχόμενα: Apple iPhone 3G S 32GB, 10 μονάδες
Κατάσταση: Νέα, σε σφραγισμένη συσκευασία
Αυθεντικότητα: Επαληθευμένος
Ασφαλισμένη αξία: 2.900,00 δολάρια
Το περιεχόμενο και η κατάσταση του πακέτου, όπως αναφέρεται παραπάνω, πιστοποιούνται από την UPS ως ακριβή. Η UPS αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για συμβάντα στα οποία το πραγματικό περιεχόμενο δεν συμφωνεί με την πιστοποιημένη από την UPS περιγραφή, μέχρι την ασφαλισμένη αξία. Για να επαληθεύσετε την πραγματική κατάσταση διαμετακόμισης της αποστολής σας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο παρακολούθησης ή επικοινωνήστε απευθείας με τον Camden Jones. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση για την παρακολούθηση ενημερώσεων.

Παράδειγμα Πέντε

Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από την Εξυπηρέτηση Πελατών της UPS και την στέλνουμε σε όλους τους ιδιοκτήτες λογαριασμών χρηστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ups για την ασφάλεια. έχουμε συμφόρηση εξαιτίας της ανώνυμης εγγραφής των λογαριασμών Ups l έτσι κλείνουμε ορισμένους λογαριασμούς Ups και ο λογαριασμός σας ήταν μεταξύ αυτών που θα διαγραφούν. Στέλνουμε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε και να μας ενημερώσετε αν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λογαριασμό. Εάν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε, επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας συμπληρώνοντας τον παρακάτω χώρο. Το όνομα χρήστη, ο κωδικός πρόσβασης, η ημερομηνία γέννησής σας και οι πληροφορίες της χώρας σας θα χρειαστούν για την επαλήθευση του λογαριασμού σας.
Λόγω της συμφόρησης σε όλους τους χρήστες Ups και κατάργησης όλων των αχρησιμοποίητων λογαριασμών Ups, τα Ups θα κλείσουν όλους τους λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο συμπληρώνοντας τις παρακάτω πληροφορίες σύνδεσής σας αφού κάνετε κλικ στο κουμπί απάντησης ή στον λογαριασμό σας θα ανασταλεί εντός 24 ωρών για λόγους ασφαλείας.
* Ταυτότητα χρήστη :................................
* Κωδικός πρόσβασης :..............................
* Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :.....................
* Αριθμός λογαριασμού :.......................
* Χώρα ή έδαφος: ..........
Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες στο φύλλο, ο λογαριασμός σας δεν θα διακοπεί και θα συνεχιστεί κανονικά.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το αίτημα. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν δυσκολίες.
Προειδοποίηση!!! Ο κάτοχος λογαριασμού που αρνείται να ενημερώσει τον λογαριασμό του μετά από δύο εβδομάδες από τη λήψη αυτής της προειδοποίησης θα χάσει μόνιμα τον λογαριασμό του.