Μάθετε αν το Nintendo 3DS είναι ελεύθερο ή περιοχή κλειδωμένο

Ορισμένες λειτουργίες του Nintendo 3DS λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένους τομείς

Παρόμοιο με το νεότερο Nintendo 3DS XL, το Nintendo 3DS είναι κλειδωμένο. Αυτό σημαίνει ότι η γεωγραφική περιοχή στην οποία αγοράζετε το Nintendo 3DS είναι επίσης η περιοχή στην οποία πρέπει να αγοράσετε τα παιχνίδια σας.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του υλικού 3DS, σύμφωνα με την Nintendo: Ιαπωνικά, Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά / Αυστραλιανά. Οι ιαπωνικές και ευρωπαϊκές εκδόσεις του Nintendo 3DS είναι επίσης κλειδωμένες στην περιοχή.

Περιοχή ελεύθερη κατά περιοχή κλειδωμένη

Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ μιας ελεύθερης περιοχής και μιας περιοχής που είναι κλειδωμένη , περιγράφεται καλύτερα με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε το Nintendo 3DS στη Βόρεια Αμερική. Δεδομένου ότι το 3DS είναι κλειδωμένο στην περιοχή στην οποία αγοράστηκε, είναι κλειδωμένο μόνο στις ΗΠΑ. Επομένως, δεν θα λειτουργήσει με ιαπωνικά παιχνίδια, για παράδειγμα.

Το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο. ένα ιαπωνικό Nintendo 3DS λειτουργεί καλά για παιχνίδια στην Ιαπωνία αλλά δεν θα λειτουργήσει σωστά με παιχνίδια που αγοράζονται από τις ΗΠΑ.

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τη διαφορά μεταξύ περιοχής κλειδωμένης και ελεύθερης περιοχής: εάν το Nintendo 3DS ήταν ελεύθερο από περιοχή, θα ήταν ελεύθερο να χρησιμοποιήσει παιχνίδια από οποιαδήποτε περιοχή . Αν ήταν περιοχή κλειδωμένη (που είναι), θα κλειδούσε μόνο για να επικοινωνεί με παιχνίδια από μια συγκεκριμένη περιοχή .

Γιατί είναι κλειδωμένη η περιοχή Nintendo 3DS;

Η Nintendo εξήγησε τους λόγους για την περιοχή κλειδώματος του 3DS σε μια δήλωση που έστειλε στον δικτυακό τόπο video game VG247 τον Ιανουάριο του 2011:

"Επιπλέον, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού για τους χρήστες μας και υπάρχει η πιθανότητα το λογισμικό Nintendo 3DS που πωλείται σε μια περιοχή να μην λειτουργεί σωστά όταν τρέχει σε υλικό Nintendo 3DS που πωλείται σε άλλο.Η καθοδήγηση θα εμφανίζεται σε κάθε συσκευασία της Nintendo 3DS το υλικό και το συνοδευτικό λογισμικό.Αν αμφιβάλλετε, η Nintendo συνιστά να αγοράζετε μόνο το λογισμικό Nintendo 3DS στην περιοχή όπου αγοράσατε το σύστημα Nintendo 3DS.

Υπάρχουν τρόποι για να χάσετε το Nintendo 3DS για να το μετατρέψετε σε μια συσκευή χωρίς περιθώρια, αλλά αυτές οι μέθοδοι είναι συχνά ασταθείς και αποτρέπονται από ενημερώσεις λογισμικού.

Τι γίνεται με άλλες συσκευές 3DS;

Δεν είναι όλες οι συσκευές 3DS της Nintendo κλειδωμένες στην περιοχή. Οι μεγαλύτεροι αδελφοί του 3DS, το Nintendo DS και το Nintendo DS Lite , είναι ελεύθεροι από την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόσωπο που κατέχει ένα North American DS ή DS Lite μπορεί να αγοράσει και να παίξει ένα ιαπωνικό ή ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς να κλειδωθεί ή να αντιμετωπίσει σημαντικά τεχνικά προβλήματα.

Ωστόσο, εξαιρούνται τα Nintendo 3DS XL, Nintendo DSi και Nintendo DSi XL , τα οποία είναι κλειδωμένα στην περιοχή.