Αλλαγή της ταπετσαρίας και του θέματος στο Chromebook σας Google

Τα Chromebook της Google έχουν γίνει γνωστά για την εύχρηστη διασύνδεση και το προσιτό κόστος τους, παρέχοντας μια ελαφριά εμπειρία για εκείνους τους χρήστες που δεν απαιτούν εφαρμογές έντασης πόρων. Αν και δεν έχουν μεγάλο αποτύπωμα από πλευράς υλικού, η εμφάνιση και η αίσθηση του Chromebook σας μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας χρησιμοποιώντας ταπετσαρία και θέματα.

Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε από έναν αριθμό προεγκατεστημένων ταπετσαριών καθώς και πώς να χρησιμοποιήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη εικόνα. Σας παρέχουμε επίσης τη διαδικασία απόκτησης νέων θεμάτων από το κατάστημα web Chrome , το οποίο ουσιαστικά δίνει στο πρόγραμμα περιήγησης Google μια ολοκαίνουργια εργασία βαφής.

Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία Chrome

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοικτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Αν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοικτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή Ρυθμίσεις μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Εντοπίστε την ενότητα Εμφάνιση και επιλέξτε το κουμπί με τίτλο Ορισμός ταπετσαρίας ...

Οι μικρογραφίες των προρυθμισμένων επιλογών ταπετσαριών Chromebook θα πρέπει να είναι ορατές - αναλύονται στις ακόλουθες κατηγορίες: Όλα, Τοπίο, Αστικό, Χρώματα, Φύση και Προσαρμοσμένη. Για να εφαρμόσετε μια νέα ταπετσαρία στην επιφάνεια εργασίας σας, απλά κάντε κλικ στην επιθυμητή επιλογή. Θα παρατηρήσετε ότι η ενημέρωση λαμβάνει χώρα αμέσως.

Αν θέλετε το Chrome OS να επιλέξει μια ταπετσαρία σε τυχαία θέση, ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή Surprise Me , που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Εκτός από τις δεκάδες προ-εγκατεστημένες διαθέσιμες επιλογές, έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το δικό σας αρχείο εικόνας ως ταπετσαρία Chromebook. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στην καρτέλα Προσαρμογή - που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου επιλογής ταπετσαρίας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+), που βρίσκεται ανάμεσα στις μικρογραφίες.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου και επιλέξτε το επιθυμητό αρχείο εικόνας. Μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τη διάταξη, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές που βρίσκονται στο αναπτυσσόμενο μενού Θέση : Κέντρο, Κέντρο Περικοπή και Τέντωμα.

Πώς να τροποποιήσετε το θέμα

Ενώ η ταπετσαρία κοσμεί το φόντο της επιφάνειας εργασίας του Chromebook σας, τα θέματα τροποποιούν την εμφάνιση και την αίσθηση του Chrome Web browser - του κέντρου ελέγχου του Chrome OS. Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα, επιστρέψτε πρώτα στο περιβάλλον ρυθμίσεων του Chrome. Στη συνέχεια, εντοπίστε την ενότητα Εμφάνιση και επιλέξτε το κουμπί με τίτλο Λήψη θεμάτων

Η ενότητα Θέματα του Chrome Web Store πρέπει τώρα να είναι ορατή σε μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης, προσφέροντας εκατοντάδες επιλογές από όλες τις κατηγορίες και τα είδη. Μόλις βρείτε ένα θέμα που σας αρέσει, επιλέξτε πρώτα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο συνοδευτικό κουμπί Add To Chrome - που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου επισκόπησης του θέματος.

Μόλις εγκατασταθεί, το νέο σας θέμα θα εφαρμοστεί αμέσως στη διεπαφή του Chrome. Για να επιστρέψετε το πρόγραμμα περιήγησης στο αρχικό θέμα ανά πάσα στιγμή, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο προεπιλεγμένο θέμα - που βρίσκεται επίσης στην ενότητα Εμφάνιση των ρυθμίσεων του Chrome.