Πώς να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen / Phishing στον Internet Explorer

Βήματα για να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen ή το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στο IE 7-11

Το φίλτρο SmartScreen στον Internet Explorer (που ονομάζεται φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στο IE7) είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί για να σας προειδοποιεί αν κάποιες ιστοσελίδες φαίνεται να κλέβουν τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Τα οφέλη ενός εργαλείου που βοηθά στην αποφυγή ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) των προσωπικών σας πληροφοριών είναι προφανή, αλλά όλοι δεν βρίσκουν πάντοτε αυτά τα χαρακτηριστικά χρήσιμα ή πολύ ακριβή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φίλτρο SmartScreen ή το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στον Internet Explorer μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, οπότε η απενεργοποίηση της λειτουργίας μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Περπατήστε στην παρακάτω εύκολη διαδικασία για να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen στο Internet Explorer 8, 9, 10 και 11 ή το Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στο IE7.

Χρόνος που απαιτείται: Η απενεργοποίηση του φίλτρου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στον Internet Explorer είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά

Σημείωση: Δείτε τι έκδοση του Internet Explorer έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια μέτρα πρέπει να ακολουθήσετε μαζί.

Απενεργοποιήστε το φίλτρο SmartScreen στον Internet Explorer 11, 10, 9 και 8

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer.
  2. Από τη γραμμή μενού του Internet Explorer, επιλέξτε Εργαλεία και στη συνέχεια (ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας έχει ρυθμιστεί) είτε το φίλτρο SmartScreen του Windows Defender ή το φίλτρο SmartScreen και, τέλος, το στοιχείο Απενεργοποίηση του Windows Defender SmartScreen ... ή Απενεργοποίηση φίλτρου SmartScreen ... .
    1. Σημείωση: Πατήστε το πλήκτρο Alt αν δεν εμφανίζεται το μενού Εργαλεία στην κορυφή του Internet Explorer.
  3. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει, αποκαλούμενο Microsoft Windows Defender SmartScreen ή Microsoft SmartScreen Filter , βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Απενεργοποίηση του Windows Defender SmartScreen ή Turn off SmartScreen Filter .
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  5. Αν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα, επαναλάβετε τα βήματα που προκάλεσαν το πρόβλημά σας για να δείτε εάν η απενεργοποίηση του φίλτρου SmartScreen στον Internet Explorer το διορθώνει.

Απενεργοποιήστε το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στον Internet Explorer 7

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer.
  2. Από τη γραμμή εντολών του Internet Explorer, επιλέξτε Εργαλεία , στη συνέχεια Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (Phishing Filter ) και τέλος Ρυθμίσεις φίλτρων ηλεκτρονικού "ψαρέματος"
    1. Συμβουλή: Αυτό που ανοίγει εδώ είναι η καρτέλα "Για προχωρημένους " της εφαρμογής " Πίνακας ελέγχου επιλογών Internet" . Ένας γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στην οθόνη Επιλογές Internet χωρίς να περάσετε από τον ίδιο τον Internet Explorer είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή inetcpl.cpl στην εντολή Command Prompt ή το παράθυρο διαλόγου Run .
  3. Στο παράθυρο " Επιλογές Internet" που εμφανίζεται, εντοπίστε την μεγάλη περιοχή κειμένου Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εντοπίσετε τις επιλογές Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" .
  4. Κάτω από το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ( Phishing Filter) , επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση φίλτρου ηλεκτρονικού "ψαρέματος "
  5. Πατήστε ή πατήστε OK στο παράθυρο Επιλογές Internet .
  6. Κλείστε τον Internet Explorer.

Περισσότερα για τα φίλτρα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" του Internet Explorer

Το φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στον Internet Explorer 7 ελέγχει μόνο συνδέσμους που είναι ήδη γνωστό ότι είναι ύποπτοι.

Ωστόσο, με το φίλτρο SmartScreen σε νεότερες εκδόσεις του Internet Explorer, κάθε λήψη και τοποθεσία Web ελέγχεται από μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα ιστοτόπων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) και κακόβουλου λογισμικού . Εάν το φίλτρο βρίσκει κάτι ύποπτο, σας ζητά να βγείτε από τη σελίδα ή να συνεχίσετε μέχρι τον ανασφαλείς ιστότοπο.

Οι λήψεις από αναφερόμενους επιβλαβείς ιστότοπους αποκλείονται επίσης όταν το φίλτρο SmartScreen είναι ενεργοποιημένο, επομένως μπορείτε να κάνετε λήψη αυτού του είδους αρχείων μόνο απενεργοποιώντας το φίλτρο SmartScreen. Οι λήψεις που γίνονται αποδεκτές μέσω του φίλτρου είναι αυτές που έχουν ληφθεί από πολλούς χρήστες και για το λόγο αυτό θεωρούνται ασφαλείς, καθώς και αρχεία που δεν έχουν ακόμη επισημανθεί ρητά ως επικίνδυνα.

Μπορείτε να ελέγξετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα που υποψιάζεστε ότι είναι επικίνδυνη, μέσω του ίδιου μενού όπως παραπάνω. απλά επιλέξτε την επιλογή " Έλεγχος αυτής της ιστοσελίδας " από αυτό το μενού. Μπορεί να γίνει και στον Internet Explorer 7, μέσω του Εργαλεία> Φίλτρο ηλεκτρονικού "ψαρέματος"> Ελέγξτε αυτόν τον ιστότοπο .