Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Chromebook

Όπως συμβαίνει με πολλές κοινές λειτουργίες, η διαδικασία λήψης στιγμιότυπων οθόνης σε ένα Chromebook είναι κάπως διαφορετική από αυτή που συνηθίζουν πολλοί από εμάς σε υπολογιστές Mac και Windows . Ωστόσο, είναι εξίσου εύκολο σε σύγκριση με αυτές τις πιο γνωστές πλατφόρμες, αν γνωρίζετε ποια πλήκτρα συντόμευσης πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Οι παρακάτω οδηγίες περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο λήψης ολόκληρης ή μέρους της οθόνης σας στο Chrome OS . Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλειδιά που αναφέρονται παρακάτω ενδέχεται να εμφανίζονται σε διαφορετικές θέσεις στο πληκτρολόγιο, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο του Chromebook σας.

Καταγραφή ολόκληρης της οθόνης

Scott Orgera

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης όλων των περιεχομένων που εμφανίζονται αυτήν την περίοδο στην οθόνη του Chromebook σας, πατήστε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: CTRL + Εναλλαγή παραθύρων . Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το κλειδί του Switcher παραθύρων, βρίσκεται συνήθως στην πρώτη γραμμή και επισημαίνεται στη συνοδευτική εικόνα.

Ένα μικρό παράθυρο επιβεβαίωσης θα πρέπει να εμφανίζεται σύντομα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας, σημειώνοντας ότι το στιγμιότυπο λήψης έγινε με επιτυχία.

Καταγραφή μιας προσαρμοσμένης περιοχής

Scott Orgera

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας συγκεκριμένης περιοχής στην οθόνη του Chromebook σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL και SHIFT ταυτόχρονα. Ενώ αυτά τα δύο πλήκτρα είναι ακόμα πατημένα, πατήστε το πλήκτρο Παράθυρο Switcher . Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το κλειδί του Switcher παραθύρων, βρίσκεται συνήθως στην πρώτη γραμμή και επισημαίνεται στη συνοδευτική εικόνα.

Εάν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες, πρέπει να εμφανιστεί ένα μικρό εικονίδιο crosshair στη θέση του δρομέα του ποντικιού σας. Χρησιμοποιώντας το trackpad, κάντε κλικ και σύρετε μέχρι να επισημανθεί η περιοχή που θέλετε να τραβήξετε. Μόλις ικανοποιήσετε την επιλογή σας, αφήστε το trackpad να τραβήξει το στιγμιότυπο οθόνης.

Ένα μικρό παράθυρο επιβεβαίωσης θα πρέπει να εμφανίζεται σύντομα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας, σημειώνοντας ότι το στιγμιότυπο λήψης έγινε με επιτυχία.

Εντοπισμός των αποθηκευμένων σας στιγμιότυπων οθόνης

Getty Images (Vijay kumar # 930867794)

Μετά τη λήψη των στιγμιότυπων οθόνης σας, ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο φακέλου που βρίσκεται στο ράφι του Chrome OS. Όταν εμφανιστεί η λίστα αρχείων, επιλέξτε Λήψεις στο παράθυρο αριστερού μενού. Τα αρχεία στιγμιότυπων σας, το καθένα σε μορφή PNG, θα πρέπει να είναι ορατά στη δεξιά πλευρά της διεπαφής αρχείων .

Screenshot Apps

Google LLC

Εάν αναζητάτε περισσότερες από τη βασική λειτουργία οθόνης που περιγράψαμε παραπάνω, τότε οι ακόλουθες επεκτάσεις Chrome μπορεί να είναι κατάλληλες.