Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης στο Google Chrome

Τοποθετήστε το Chrome σε λειτουργία πλήρους οθόνης για να δείτε περισσότερες σελίδες

Τοποθετήστε το Google Chrome σε λειτουργία πλήρους οθόνης όταν θέλετε να αποκρύψετε τις περισπασμούς στην επιφάνεια εργασίας σας για να εστιάσετε σε μια οθόνη τη φορά. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε περισσότερα από την πραγματική σελίδα και αποκρύπτετε όλα τα άλλα στοιχεία, όπως τη γραμμή σελιδοδεικτών , τα κουμπιά μενού, τις ανοιχτές καρτέλες και το ρολόι του λειτουργικού συστήματος , τη γραμμή εργασιών και πρόσθετα στοιχεία. Η λειτουργία πλήρους οθόνης Chrome δεν κάνει μεγαλύτερο το κείμενο στη σελίδα. απλά βλέπετε περισσότερα από αυτά. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα κουμπιά ζουμ όταν θέλετε να μεγεθύνετε το κείμενο επειδή είναι πολύ δύσκολο να το διαβάσετε.

Όταν εκτελείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε λειτουργία πλήρους οθόνης, καταλαμβάνει όλο το χώρο στην οθόνη σας. Πριν επιλέξετε ολόκληρη την οθόνη με το πρόγραμμα περιήγησης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να επιστρέψετε στο βασικό μέγεθος οθόνης χωρίς τα γνωστά κουμπιά που είναι κρυμμένα σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Απλώς τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από την περιοχή όταν τα στοιχεία ελέγχου του προγράμματος περιήγησης είναι κρυμμένα και εμφανίζονται. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης του Chrome.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης στο Chrome

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να κάνετε το Google Chrome σε πλήρη οθόνη στο λειτουργικό σύστημα Windows είναι να κάνετε κλικ στο πλήκτρο F11 στο πληκτρολόγιό σας. Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή παρόμοια συσκευή με το πλήκτρο Fn στο πληκτρολόγιο, ίσως χρειαστεί να πατήσετε Fn + F11 αντί F11. Χρησιμοποιήστε το ίδιο πλήκτρο ή συνδυασμό πληκτρολογίου για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία οθόνης.

Για χρήστες Chrome στο macOS , κάντε κλικ στον πράσινο κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία του Chrome για να μεταβείτε στη λειτουργία πλήρους οθόνης και κάντε κλικ ξανά για να επιστρέψετε στην κανονική οθόνη. Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να επιλέξουν Προβολή > Εισαγωγή πλήρους οθόνης από τη γραμμή μενού ή να χρησιμοποιήσουν τη συντόμευση πληκτρολογίου Control + Command + F. Επαναλάβετε οποιαδήποτε διαδικασία για έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης .

Εισαγωγή τρόπου πλήρους οθόνης Από το μενού προγράμματος περιήγησης Chrome

Η εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το μενού του Chrome για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης:

  1. Ανοίξτε το μενού του Chrome (οι τρεις κάθετες κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
  2. Μεταβείτε στο Μεγέθυνση στο αναπτυσσόμενο παράθυρο και επιλέξτε το τετράγωνο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά των κουμπιών ζουμ.
  3. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να επιστρέψετε στην κανονική προβολή ή κάντε κλικ στο πλήκτρο F11 στα Windows για να επιστρέψετε το παράθυρο του Chrome σε πλήρη οθόνη στο κανονικό του μέγεθος. Σε Mac, εκτελέστε το δρομέα μέχρι το επάνω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε τη γραμμή μενού και τα συνοδευτικά στοιχεία ελέγχου παράθυρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στον πράσινο κύκλο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Πώς να κάνετε ζουμ σε σελίδες στο Chrome

Εάν δεν θέλετε να κάνετε εμφάνιση του Google Chrome σε λειτουργία πλήρους οθόνης, αλλά απλώς θέλετε να αυξήσετε (ή να μειώσετε) το μέγεθος του κειμένου στην οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα κουμπιά ζουμ.

  1. Ανοίξτε το μενού του Chrome .
  2. Μεταβείτε στο Μεγέθυνση στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο κουμπί + για να μεγεθύνετε τα περιεχόμενα της σελίδας σε κανονικές αυξήσεις μέχρι 500 τοις εκατό. Κάντε κλικ στο κουμπί - για να μειώσετε το μέγεθος των περιεχομένων της σελίδας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να τροποποιήσετε το μέγεθος των περιεχομένων της σελίδας. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL σε έναν υπολογιστή ή το πλήκτρο εντολής σε ένα Mac και πατήστε τα πλήκτρα συν ή μείον στο πληκτρολόγιο για μεγέθυνση και σμίκρυνση αντίστοιχα.