Τι είναι τα Φύλλα Google;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ελεύθερο σύστημα υπολογιστικών φύλλων

Το Google Sheets είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που βασίζεται στο web για τη δημιουργία και την επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων.

Τα Φύλλα Google, μαζί με τα Έγγραφα Google και τις Παρουσιάσεις Google, αποτελούν μέρος αυτού που η Google καλεί το Google Drive . Είναι παρόμοιο με το πώς τα Microsoft Excel, το Microsoft Word και το Microsoft PowerPoint είναι τα μεμονωμένα μέρη του Microsoft Office .

Τα Φύλλα Google υπερέχουν * περισσότερο με όσους έχουν μέτριες απαιτήσεις υπολογιστικού φύλλου, λειτουργούν εξ αποστάσεως από πολλαπλές συσκευές ή / και συνεργάζονται με άλλους. * Ναι, αυτό είναι ένα συμπαγές λογισμικό υπολογιστικών φύλλων!

01 από 03

Συμβατότητα φύλλων Google

Τα Φύλλα Google υποστηρίζουν τις πιο συνηθισμένες μορφές υπολογιστικών φύλλων και τύπους αρχείων. Google

Τα Φύλλα Google είναι διαθέσιμα ως εφαρμογή web, προσβάσιμη μέσω του Chrome , του Firefox, του Internet Explorer 11, του Microsoft Edge και του Safari . Αυτό σημαίνει ότι τα Φύλλα Google είναι συμβατά με όλους τους επιτραπέζιους υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές (π.χ. Windows, Mac, Linux) που μπορούν να εκτελέσουν οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα προγράμματα περιήγησης ιστού. Μια εφαρμογή για τα κινητά φύλλα του Google είναι επίσης διαθέσιμη για εγκατάσταση σε συσκευές Android (με έκδοση 4.4 KitKat και νεώτερες) και iOS (εκδόσεις 9.0 και νεότερες).

Τα Φύλλα Google υποστηρίζουν μια λίστα με κοινές μορφές υπολογιστικών φύλλων και τύπους αρχείων:

Οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν / να εισάγουν, να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν / εξάγουν υπολογιστικά φύλλα (συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Excel) και έγγραφα με τα Φύλλα Google. Τα αρχεία του Excel μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε φύλλα Google και αντίστροφα.

02 του 03

Χρησιμοποιώντας το Google Sheets

Τα Φύλλα Google παρέχουν τις βασικές και συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες που θα περίμενε κανείς όταν εργάζεστε με υπολογιστικά φύλλα. Πηγή εικόνας / Getty Images

Δεδομένου ότι τα Φύλλα Google είναι διαθέσιμα μέσω του Google Drive, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε με έναν Λογαριασμό Google για να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε αρχεία. Ο λογαριασμός Google λειτουργεί σαν ένα ενοποιημένο σύστημα σύνδεσης που δίνει πρόσβαση στον κατάλογο προϊόντων της Google. Το Gmail δεν απαιτείται για τη χρήση του Google Drive / Sheets, καθώς οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να συσχετιστεί με έναν λογαριασμό Google.

Τα Φύλλα Google παρέχουν τις βασικές και συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες που θα περιμένατε όταν εργάζεστε με υπολογιστικά φύλλα, όπως (αλλά όχι περιοριστικά):

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα στη χρήση του Google Sheets έναντι άλλων επιλογών:

03 του 03

Παράλληλα με το Microsoft Excel

Τα φύλλα του Google είναι ιδανικά για μέτριες απαιτήσεις, αλλά το Microsoft Excel μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν τίποτα. Stanley Goodner /

Υπάρχει ένας λόγος που το Microsoft Excel είναι το βιομηχανικό πρότυπο, ειδικά για επιχειρήσεις / επιχειρήσεις. Το Microsoft Excel έχει ισχυρό βάθος και πόρους που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν και να δημιουργούν σχεδόν τίποτα. Παρόλο που τα φύλλα του Google παρουσιάζουν σαφή πλεονεκτήματα για τους σωστούς τύπους ανθρώπων, δεν αποτελεί πραγματική αντικατάσταση του Microsoft Excel , το οποίο περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται):