Παρουσίαση κινητής φωτογραφίας: Οι οραματιστές

Μάθετε γιατί οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα ασυνήθιστα πλάνα

Η κινητή φωτογραφία έχει να κάνει με ένα όραμα όταν θέλετε να υπερέχετε στη μορφή της τέχνης. Ζήτησα από μερικούς κινητούς φωτογράφους και καλλιτέχνες να μας δώσουν μια ματιά στο όραμά τους. Εδώ είναι το έργο τους και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν για να εκπληρώσουν τα καλλιτεχνικά τους οράματα.

01 από 05

Χωρίς τίτλο από την Ade Santora

Χωρίς τίτλο. Ade Santora

Hipstamatic // IColoramaS // Μετρύσεις // Ισχύς φωτογραφίας // Snapseed // Afterlight

Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος πως κατάφερα να φτιάξω αυτή τη φωτογραφία ούτε από πού πήρα την ιδέα αυτή την ιδέα. αυτό ήταν μόνο ένα όραμα που είχα. Ή, ίσως, από τις πολλές ταινίες που έχω δει: άνδρες και φτερά, μυθολογικούς χαρακτήρες και θρύλοι που συνδυάζονται.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε με το iPhone μου 4 . Πέταξα ένα αυτοπροσωπογραφία χρησιμοποιώντας το Hipstamatic και για το στοιχείο των φτερών χρησιμοποίησα τις εφαρμογές IColoramaS και Superimpose για να συνδυάσω αυτό το στοιχείο. Η υφή προστέθηκε με το Meters, και για τις τελευταίες πινελιές χρησιμοποίησα το Photo Power, το Snapseed και το Afterlight. - Άντο Σαντόρα

02 του 05

Αστική ζωή από τον Luis Rodríguez

Αστική ζωή γύρω από τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης στον κόσμο των ονείρων μου, τον κόσμο ανάποδα. Luis Rodríguez

Snapseed // Camera +

Μου αρέσει να παρακολουθώ τις πόλεις και τι συμβαίνει γύρω τους μέσα από τις αντανακλάσεις σε διάφορες επιφάνειες: νερό, γυαλί, μέταλλο. Μια λακκούβα, ακόμα και η μικρότερη, μπορεί να μετατραπεί σε καθρέφτη κάτω από ορισμένες συνθήκες και να παρακολουθήσει από μια ορισμένη απόσταση. Όταν πρόκειται για προβληματισμούς σχετικά με τις λακκούβες, τους αρέσει να τους γυρίζω ανάποδα, εισερχόμενοι έτσι σε μια νέα διάσταση, έναν μαγικό κόσμο στον οποίο οι διαφορετικές υφές ανακατεύονται.

Αυτή είναι η περίπτωση αυτής της εικόνας. Περπατούσα γύρω από τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων όταν είδα μια μικρή λακκούβα στο πεζοδρόμιο. Γονατίσα, πήρα το iPhone μου, την απεμπλοκή και έδειξε τη λακκούβα. Όταν είδα τον καθεδρικό ναό και τους ανθρώπους που διέρχονται από την οθόνη μου, πυροβόλησα την εικόνα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό το πλάνο λήφθηκε με τη μητρική κάμερα IPhone 4S . Επεξεργασία εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν: Κάμερα + για το flip και το Snapseed για μια ορισμένη ρύθμιση του φωτισμού, της ατμόσφαιρας και της αντίθεσης. - Λουίς Ροντρίγκεζ

03 του 05

Διάλειμμα από τον Hayami N

Διάλειμμα. Hayami N

Σπασμένο

Αυτός είναι ο πρώτος μου πυροβολισμός του 2014. Ο γέρος έκανε το σταυρόλεξο πίσω από το κάθισμά μου σε ένα καφενείο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αισθάνθηκα ότι η σκηνή ήταν πραγματικά όμορφη.

Το πήρα με την εγγενή κάμερα iPhone4S και επεξεργάστηκα στο Snapseed. Έβαλα vintage style 3 (texture0) και προσαρμοσμένη φωτεινότητα / αντίθεση. Το Snapseed είναι η εφαρμογή δολοφόνος για μένα να επεξεργαστώ φωτογραφίες. Συνήθως χρησιμοποιώ μόνο αυτή την εφαρμογή. - Hyami N

04 του 05

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Σίδνεϊ από το Albion

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Σίδνεϊ. Albion

flickr // instagram // tumblr // twitter

Έχω ενδιαφέρει αυτά τα γραφεία μπετόν για περίπου 6 μήνες τώρα. Παρόλο που έχω καταφέρει να τραβήξω μερικά αξιοπρεπή πλάνα μαζί τους, είμαι σπάνια κάτω από αυτό το τέλος της πόλης την κατάλληλη στιγμή της ημέρας και δεν κατάφερα αρκετά να φτάσω με ένα που είμαι ευχαριστημένος με μέχρι αυτό. Τα ντουλάπια στεγάζουν τους διάφορους εξοπλισμούς πυροκροτητών για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Σίδνεϊ. Αυτή η πλευρά των κτιρίων αντιμετωπίζει την οδό George, έναν από τους κύριους δρόμους του Σίδνεϊ μέσω του κέντρου της πόλης, αλλά είναι το πίσω μέρος του κτιρίου. Πρόκειται για το λιμάνι του Σίδνεϊ από την άλλη πλευρά, έναν πολύ πιο όμορφο τρόπο εισόδου. Μου αρέσει ότι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει αυτά τα λειτουργικά, αλλά μάλλον φουσκωτά ερμάρια από σκυρόδεμα στην ήσυχη πλευρά του κτιρίου, αλλά στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Φαίνεται να ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο σε όλη την επιχείρηση.

Από πολλές απόψεις, αυτή η βολή από τα τέλη του περασμένου χρόνου αντιπροσωπεύει πολλά από αυτά που ελπίζω να ακολουθήσουν περισσότερα φέτος, όσον αφορά τις προσεγγίσεις στη φωτογραφία. Για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους και ενάμισι χρόνια, πυροβολούσα κυρίως από το ισχίο χωρίς πολύ συνειδητή σκέψη για το τι ή πώς γυρίζω. Πηγαίνοντας από το ένστικτο και την ώθηση. Θέλω να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στη συνειδητή πλαισίωση μιας εικόνας, μαζί με τη σκέψη για το τι θέλω να πυροβολήσω και έπειτα σε μια σκηνή όπως αυτή είναι έτοιμη να περιμένει μια στιγμή για το σωστό πρόσωπο να περπατήσει μέσα. Έκανα όλα αυτά τα πράγματα εδώ. Ευτυχώς δεν έπρεπε να περιμένω πολύ για τη γυναίκα με το χέρι της για να προστατεύσει τα μάτια της, και μπήκε στο άκρο του πλαισίου που ήθελα επίσης. Μου άρεσε να έχω αυτές τις σκάλες στα αριστερά απλά ορατές για να προτείνω τις δυνατότητες μιας διαφορετικής διαδρομής προς εκείνη που το άτομο θα περπατούσε και εκείνο που το φως θα οδηγούσε κάτω.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα iphone 4 με την εφαρμογή Hipstamatic και δεν έχει τροποποιηθεί.

05 του 05

Φως και σκιές από τον Tomoyasu Koyanagi

Φως και σκιές. Τομογιάσου Κογιάγια

Flickr // IG // tumblr

Αυτή η φωτογραφία είναι απλή. Ένα σπάζοντας φως και σκιά ήταν εντυπωσιακά.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε και επεξεργάστηκε με το iPhone5. Η εφαρμογή χρησιμοποίησε το VSCOcam