Συμβουλές για τη λήψη καλύτερων πορτραίτων

Πώς να τραβήξετε πορτρέτα όπως οι επαγγελματίες

Η λήψη μεγάλων πορτρέτων ανθρώπων δεν είναι ποτέ εύκολη. Ρωτήστε κάποιον να θέσει και αναπόφευκτα θα αναγκάσει ένα στραγγαλισμένο χαμόγελο κοιτάζοντας εξαιρετικά άβολα!

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες της οικογένειας και των φίλων σας. Ως ειδικός στην πορτραίτα, αυτά είναι τα πράγματα που έχω βρεθεί να βοηθάω τις φωτογραφίες μου περισσότερο.

01 από 05

Κάντε τους άνετα κατά τη διάρκεια της λήψης

Ένα οικογενειακό πορτρέτο. Portra Images / Getty Images

Αυτό μάλλον ακούγεται σαν να δηλώνω το προφανές, αλλά το κλειδί για μια καλή φωτογραφία είναι να ασχοληθεί με το θέμα σας. Σχεδόν ο καθένας παίρνει τη φωτογραφική μηχανή ντροπαλός και μπορείτε γρήγορα να το φροντίσετε με τη διασκέδαση.

Ας ελπίσουμε ότι μετά από λίγο θα ξεχάσουν ότι η κάμερα είναι εκεί!

02 του 05

Αποφύγετε το σκληρό φωτισμό όταν είναι δυνατό

Παρακολουθήστε το φως !. Cokada / Getty Images

Είναι καλύτερο να γυρίσεις τις φωτογραφίες σου σε μια μέρα νεφώσεις, καθώς το άμεσο ηλιακό φως είναι πολύ απλό και αφήνει πάρα πολλές σκιές.

Εάν ζείτε σε ένα μέρος του κόσμου που είναι ευλογημένο με ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, τότε βρείτε κάποια σκιά.

Προσπαθήστε να φωτογραφίσετε με τον ήλιο μακριά από τη μία πλευρά των θεμάτων. Έτσι αποφεύγεται να στρατοπεδεύουν στον ήλιο και το φως θα χτυπήσει τη μία πλευρά των προσώπων τους, δημιουργώντας πιο μαλακές σκιές.

Αν πραγματοποιείτε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να συνδυάσετε το φωτισμό περιβάλλοντος από το εξωτερικό με φλας flash ή στούντιο για να μειώσετε τις σκληρές σκιές που προκαλούνται από το φλας . Και χρησιμοποιήστε ένα Sto-fen στο flashgun σας για να μειώσετε περαιτέρω τις σκιές.

03 του 05

Ελέγξτε την εστία σας πριν την λήψη

Εστίαση στο σωστό μέρος. FluxFactory / Getty Images

Για να καταλήξετε με πραγματικά ακριβή εστίαση στα πορτραίτα σας, αλλάξτε τη φωτογραφική σας μηχανή σε αυτόματη εστίαση ενός σημείου και τοποθετήστε το σημείο αυτό πάνω από το μάτι του αντικειμένου σας.

Εάν το θέμα σας κάθεται σε μια γωνία, τότε εστιάστε σε όποιο από τα μάτια είναι πιο κοντά, καθώς το βάθος πεδίου εκτείνεται πίσω από το εστιακό σημείο.

Πάντα να εστιάζετε αμέσως πριν βγάλετε την εικόνα. Η παραμικρή κίνηση μπορεί να απομακρύνει την εστίαση επειδή πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μικρό f / stop.

04 του 05

Χρησιμοποιήστε τα ανοίγματα σας για να αφαιρέσετε την ακαταστασία

Χρησιμοποιήστε τα δεξιά ανοίγματα για να πάρετε μια απότομη βολή. Φωτογραφία Jill Lehmann / Getty Images

Ένα καλό πορτρέτο χρησιμοποιεί συνήθως ένα μικρό βάθος πεδίου, ώστε το φόντο να θολώσει και να τραβήξει την προσοχή του θεατή στο πρόσωπο.

Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται το θέμα σας από τη φωτογραφία και να αποκόπτεται τυχόν αποσπασματικές ακαταστασίες.

Ρυθμίστε τη φωτογραφική μηχανή στο μέγιστο διάφραγμα για να πάρετε ένα μικρό βάθος πεδίου. Για τα μεμονωμένα πορτρέτα, το f / 2,8 έως f / 4 λειτουργεί τέλεια. Κατά τη φωτογράφηση των οικογενειών θα χρειαστεί να μετακινηθείτε σε f / 8 έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι στην ομάδα βρίσκονται στο επίκεντρο.

05 του 05

Η σύνθεση πορτρέτου είναι κρίσιμη

Βρείτε την καλύτερη πλευρά του υποκειμένου σας. Chris Tobin / Getty Images

Η σύνθεση αξίζει ένα εντελώς ξεχωριστό άρθρο, αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πάρετε πιο κολακευτικές φωτογραφίες.