Ψηφιακό ψηφιακό φωτογραφικό μηχανισμό: Τι είναι το Flash Hot Shoe;

Μάθετε να αξιοποιείτε στο έπακρο το Hot Shoe της φωτογραφικής μηχανής σας

Ένα καυτό παπούτσι είναι ένας σύνδεσμος σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή όπου ο φωτογράφος μπορεί να συνδέσει μια ποικιλία συσκευών, όπως μια εξωτερική μονάδα φλας , ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο ή μια μονάδα λήψης GPS / GPS . Μπορείτε να σκεφτείτε ένα flash flash παπούτσι ως συσκευή που δίνει στην προηγμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αρκετά πρόσθετα χαρακτηριστικά, ευελιξία και ισχύ.

Οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αρχαρίων δεν διαθέτουν μονάδες καυτού παπουτσιού, οι οποίες είναι συνήθως διαθέσιμες μόνο σε μοντέλα DSLR ή κάμερες αντικατάστατου φακού χωρίς καθρέφτες. Ορισμένες προηγμένες κάμερες σταθερών φακών περιέχουν επίσης ένα καυτό παπούτσι.

Ο σύνδεσμος καυτού παπουτσιού είναι συνήθως στη μέση του επάνω φατνώματος της ψηφιακής κάμερας και η χρήση του ως σύνδεση φλας με ζεστό παπούτσι είναι ο συνηθέστερος λόγος για να τον χρησιμοποιήσετε.

Βρείτε το Hot Shoe

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή τη φωτογραφία, η μονάδα φλας του καυτού παπουτσιού είναι η τετράγωνη μονάδα στην άκρη αριστερά. Έχει δύο ασημένιες περιοχές με ασημένια λαβή στα αριστερά και στα δεξιά της μονάδας. Όταν συνδέετε μονάδα flash ή μονάδα GPS στο καυτό παπούτσι , η μονάδα θα έχει ένα τετράγωνο στήριγμα στο κάτω μέρος. Οι άκρες της ολίσθησης του βραχίονα κάτω από τις περιοχές με ασημένια επικάλυψη του καυτού παπουτσιού. Τα ασημένια στηρίγματα συμβάλλουν στη συγκράτηση της συνδεδεμένης μονάδας στη θέση της

Μεταξύ των ασημένιων βραχιόνων, θα δείτε έναν μικρό κύκλο. Αυτή είναι η πιο σημαντική περιοχή του καυτού παπουτσιού, καθώς περιέχει όλους τους συνδέσμους που επιτρέπουν σε μια συσκευή να κάνει μια σύνδεση με την κάμερα. Η τοποθέτηση ενός φλας ζεστού παπουτσιού ή μιας μονάδας GPS ή ενός ηλεκτρονικού εικονοσκοπίου στη φωτογραφική μηχανή σας, όταν οι μικροί σύνδεσμοι έχουν υποστεί ζημιά, δεν θα επιτρέψουν στην κάμερα και τη μονάδα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθιστώντας ουσιαστικά άχρηστες αυτές τις μονάδες. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κακό γύρω από το καυτό παπούτσι, το οποίο θα μπορούσε να μπλοκάρει τους συνδετήρες. Ορισμένοι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών θα περιλαμβάνουν ένα πλαστικό προστατευτικό που ολισθαίνει κάτω από τους ασημένιους βραχίονες και προστατεύει τους συνδέσμους του καυτού παπουτσιού όταν δεν έχετε προσαρτημένη μονάδα.

Ένα βασικό πλεονέκτημα ενός καυτού παπουτσιού

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επεκτείνετε τη ζωή μιας παλαιότερης προηγμένης φωτογραφικής μηχανής είναι να κάνετε καλή χρήση του καυτού παπουτσιού, προσθέτοντας μονάδες που δίνουν μεγαλύτερη ισχύ στην κάμερα. Και το μεγάλο πράγμα είναι σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή που μπορείτε να επισυνάψετε σε ένα καυτό παπούτσι σε μια φωτογραφική μηχανή μπορεί να συνδεθεί με ένα καυτό παπούτσι σε μια άλλη κάμερα. Το καυτό παπούτσι είναι μια γενικά σχεδιασμένη συσκευή από τη φωτογραφική μηχανή στη φωτογραφική μηχανή, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά μπορείτε να κρατήσετε τη μονάδα φλας για καυτό παπούτσι ή οποιαδήποτε άλλη τέτοια συσκευή όταν αλλάζετε σε μια νεότερη κάμερα.

Εάν θέλετε να μάθετε ποιοι τύποι πρόσθετων συσκευών μπορεί να δεχθεί το καυτό παπούτσι της φωτογραφικής μηχανής σας, επισκεφθείτε την τοποθεσία Web Makers Makers. Θα πρέπει να αναγραφεί ένας κατάλογος των πιθανών εξαρτημάτων σύνδεσης για τα παπούτσια, μαζί με μια λίστα με τις λειτουργίες της κάμερας με τις οποίες θα λειτουργούν.