Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε έναν υπολογιστή

Πώς να κάνετε screenshot ή να εκτυπώσετε μια οθόνη στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Τα στιγμιότυπα οθόνης, τα οποία ονομάζονται επίσης εικόνες οθόνης , είναι ακριβώς αυτά - είναι εικόνες όσων κι αν βλέπετε στην οθόνη σας. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως "οθόνη εκτύπωσης". Μπορούν να είναι εικόνες ενός και μόνο προγράμματος, ολόκληρης της οθόνης ή ακόμη και πολλαπλών οθονών αν έχετε μια ρύθμιση διπλής οθόνης .

Το εύκολο μέρος παίρνει το screenshot, όπως θα δείτε παρακάτω. Ωστόσο, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα είναι όταν προσπαθούν να σώσουν το στιγμιότυπο οθόνης, να το επικολλήσουν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε άλλο πρόγραμμα ή να αφαιρέσουν μέρη του στιγμιότυπου οθόνης.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Η λήψη ενός στιγμιότυπου στα Windows γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε και είναι πολύ εύκολη. Απλά πατήστε το κουμπί PrtScn στο πληκτρολόγιο.

Σημείωση: Μπορεί να καλέσει το κουμπί οθόνης εκτύπωσης Εκτύπωση Scrn, Prnt Scrn, Prt Scrn, Prt Scr, Prt Sc ή Pr Sc στο πληκτρολόγιό σας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί οθόνης εκτύπωσης:

Σημείωση: Με την εξαίρεση της τελευταίας λειτουργίας οθόνης εκτύπωσης που περιγράφηκε παραπάνω, τα Windows δεν σας λένε πότε χτυπήθηκε το κουμπί της οθόνης εκτύπωσης. Αντίθετα, αποθηκεύει την εικόνα στο πρόχειρο ώστε να μπορείτε να την επικολλήσετε κάπου αλλού, η οποία εξηγείται στην επόμενη ενότητα παρακάτω.

Κατεβάστε ένα Πρόγραμμα οθόνης εκτύπωσης

Ενώ τα Windows λειτουργούν εξαιρετικά για τις βασικές δυνατότητες απεικόνισης, υπάρχουν και δωρεάν και πληρωμένες εφαρμογές τρίτων που μπορείτε να εγκαταστήσετε για πιο εξελιγμένες λειτουργίες, όπως η τελειοποίηση του στιγμιότυπου οθόνης με εικονοστοιχεία, ο σχολιασμός πριν το αποθηκεύσετε και η εύκολη αποθήκευση σε προκαθορισμένη τοποθεσία .

Ένα παράδειγμα ενός εργαλείου ελεύθερης οθόνης εκτύπωσης που είναι πιο προηγμένο από το Windows, ονομάζεται PrtScr. Ένα άλλο, το WinSnap, είναι πολύ καλό αλλά έχει μια επαγγελματική έκδοση με χρέωση, οπότε η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει κάποια από αυτά τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά.

Πώς να επικολλήσετε ή να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης είναι να τον επικολλήσετε πρώτα στην εφαρμογή Microsoft Paint. Αυτό είναι εύκολο να γίνει στο Paint, επειδή δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε - περιλαμβάνεται στα Windows από προεπιλογή.

Έχετε άλλες επιλογές όπως την επικόλληση σε Microsoft Word, Photoshop ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει εικόνες, αλλά για λόγους απλότητας, θα χρησιμοποιήσουμε το Paint.

Επικολλήστε το στιγμιότυπο οθόνης

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε το Paint σε όλες τις εκδόσεις των Windows είναι μέσω του παραθύρου διαλόγου " Εκτέλεση " ( Run ). Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό πληκτρολογίου Win + R για να ανοίξετε το πλαίσιο. Από εκεί, εισάγετε την εντολή mspaint.

Με το Microsoft Paint ανοιχτό και το screenshot αποθηκευμένο στο πρόχειρο, απλά χρησιμοποιήστε το Ctrl + V για να το επικολλήσετε στο Paint. Εναλλακτικά, βρείτε το κουμπί Επικόλληση για να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Αποθηκεύστε το στιγμιότυπο οθόνης

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το στιγμιότυπο οθόνης με Ctrl + S ή Αρχείο > Αποθήκευση ως .

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η εικόνα που αποθηκεύσατε φαίνεται λίγο off. Εάν η εικόνα δεν καταλαμβάνει ολόκληρο τον καμβά στο Paint, θα αφήσει κενό γύρω του.

Ο μόνος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το θέμα στη ζωγραφιά είναι να σύρετε την κάτω δεξιά γωνία του καμβά προς το πάνω αριστερό μέρος της οθόνης μέχρι να φτάσετε στις γωνίες του στιγμιότυπου οθόνης. Αυτό θα εξαλείψει τον λευκό χώρο και στη συνέχεια μπορείτε να το αποθηκεύσετε σαν κανονική εικόνα.