Τα πρώτα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε με τον νέο υπολογιστή σας

Μην ξεχάσετε αυτά τα σημαντικά πρώτα βήματα μετά τη λήψη ενός νέου υπολογιστή

Είχατε την τύχη να πάρετε πρόσφατα έναν νέο υπολογιστή;

Αν ναι, συγχαρητήρια!

Ανεξάρτητα από το αν είναι ένα κομψό νέο βιβλίο επιφανειών της Microsoft (εικόνα), κάποιο άλλο φορητό υπολογιστή Windows 10 ή ένας παραδοσιακός επιτραπέζιος υπολογιστής, μην ανησυχείτε για τις δεξιότητες του υπολογιστή σας ή για τα συγκεκριμένα πλήκτρα πληκτρολογίου.

Αντ 'αυτού, εδώ είναι τα πρώτα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Ενημερώστε το πρόγραμμα Antimalware

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάρετε τον ολοκαίνουργιο υπολογιστή σας μολυσμένο από κακόβουλο λογισμικό . Ποιος το θέλει;

Σκεφτόμουν για την κλήση αυτού του "εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα antimalware ", αλλά σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έρχονται με ένα προεγκατεστημένο. Τα Windows 10 έρχονται με το ενσωματωμένο εργαλείο της Microsoft, ώστε οι περισσότεροι υπολογιστές να είναι έτοιμοι να πάνε.

Εδώ είναι το πράγμα, όμως: δεν θα ενημερωθεί. Πιθανώς όχι, ούτως ή άλλως. Έτσι, μετά την τοποθέτηση, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του σαρωτή και ενημερώστε τους "ορισμούς" - τις οδηγίες που διδάσκουν το πρόγραμμα για τον εντοπισμό και την αφαίρεση νέων ιών, trojans, worms κ.λπ.

Συμβουλή: Όπως ανέφερα παραπάνω, οι νέοι υπολογιστές με Windows έχουν συνήθως βασική προστασία από ιούς, αλλά δεν είναι το καλύτερο.

Εγκαταστήστε διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows

Ναι, ξέρω, θα σκεφτόσαστε ότι ο καινούργιος υπολογιστής σας θα ενημερωθεί πλήρως, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα είναι.

Η Microsoft κυκλοφορεί ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας και μη ασφαλείας στα Windows σε μηνιαία βάση, συχνά φορές πιο συχνά από αυτό!

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις των Windows αν δεν το έχετε κάνει ποτέ και χρειάζεστε βοήθεια.

Συμβουλή: Το εργαλείο Windows Update προεγκαθίσταται για να πραγματοποιήσετε αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων. Αν και αυτό είναι γενικά ένα καλό πράγμα, μπορεί να είναι λίγο συντριπτική για κάτι που συμβαίνει στο παρασκήνιο κατά τις πρώτες ώρες χρήσης του νέου σας υπολογιστή. Δείτε πώς αλλάζω τις ρυθμίσεις του Windows Update; για βοήθεια για την αλλαγή αυτών των αυτόματων ρυθμίσεων, τις οποίες συνήθως προτείνω να κάνουν οι άνθρωποι.

Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης αρχείων

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει. Γιατί να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τυχαία διαγραμμένα αρχεία αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη και τον υπολογιστή σας, ακόμα και να χάσετε κάτι;

Εδώ είναι το εξής: Το μεγάλο πρόγραμμα ανάκτησης-22 για τα προγράμματα ανάκτησης αρχείων είναι ότι συχνά πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πριν + μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, μια διαδικασία που θα μπορούσε να αντικαταστήσει μόνιμα την περιοχή στο σκληρό δίσκο όπου βρίσκεται το διαγραμμένο αρχείο σας. Αυτός δεν είναι ο κίνδυνος που θέλετε να πάρετε.

Δείτε τη λίστα Προγράμματα λογισμικού δωρεάν ανάκτησης αρχείων για μια σειρά από άριστα και εντελώς δωρεάν εργαλεία αναζήτησής. Απλά εγκαταστήστε το και ξεχάστε το. Αν το χρειάζεστε στο μέλλον, θα είναι εκεί.

Εγγραφείτε για μια Υπηρεσία Backup Online

Ναι, ένα άλλο ενεργό βήμα εδώ, ένα που θα μου ευχαριστεί για κάποια μέρα.

Οι υπηρεσίες online backup είναι συνδυαστικά εργαλεία λογισμικού και υπηρεσίες συνδρομής που διατηρούν αυτόματα τα δεδομένα που θέλετε να προστατεύονται σε ασφαλείς διακομιστές μακριά από το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

Κατά τη γνώμη μου, μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων στο διαδίκτυο είναι η καλύτερη και οικονομικότερη μακροπρόθεσμη λύση για την ασφαλή φύλαξη των δεδομένων σας.

Ανατρέξτε στις αναθεωρημένες υπηρεσίες ελέγχου αντιγράφων μου για μια λίστα με τις αγαπημένες μου υπηρεσίες.

Οι καλύτερες βαθμολογίες στη λίστα μου είναι φθηνές, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όσο θέλετε και είναι πολύ εύκολο να κάνετε λήψη και εγκατάσταση.

Καταργήστε την εγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θέλετε

Ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής σας ήρθε με πολλά ... καλά, ας πούμε απλά "έξτρα" λογισμικό.

Θεωρητικά, η εγκατάλειψη αυτών των προγραμμάτων που εγκαθίστανται δεν θα βλάψει πολύ, αν μη τι άλλο, εκτός από την ανάληψη κάποιου χώρου στο σκληρό δίσκο. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα προεγκατεστημένα προγράμματα εκτελούνται στο παρασκήνιο, προκαλώντας μνήμη και ισχύ επεξεργαστή που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε για άλλα πράγματα.

Η συμβουλή μου? Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και αφαιρέστε αυτά τα προγράμματα.

Μια ευκολότερη επιλογή, αν θέλετε, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ονομάζονται προγράμματα απεγκατάστασης και επανεξετάσαμε ορισμένα από αυτά. Ανατρέξτε στη λίστα Εργαλείων λογισμικού δωρεάν απεγκατάστασης για όλα τα αγαπημένα μου.

Ένα από αυτά τα εργαλεία ονομάζεται ακόμη και PC Decrapifier . Θα σας αφήσω να μαντέψετε γιατί.