Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία

Επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία με το κιτ ανακύκλωσης ή το λογισμικό αποκατάστασης αρχείων

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να τονίσουμε ένα πράγμα ειδικότερα:

Η ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από τον σκληρό σας δίσκο , την κάρτα μέσων, τη μονάδα flash , το iPhone ή κάποια άλλη συσκευή είναι δυνατή και δεν είναι ένα τρελό πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Φυσικά, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το τυχαία διαγραμμένο αρχείο σας μπορεί να ανακτηθεί, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είναι, ειδικά αν δεν ήταν πάρα πολύ καιρό από τότε που διαγράφηκε.

Εδώ είναι το πράγμα-αρχεία που διαγράφονται δεν είναι συνήθως πραγματικά διαγράφονται, αλλά είναι απλά κρυμμένα, περιμένοντας να αντικατασταθούν από κάτι άλλο. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό το γεγονός και να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία που θέλετε πίσω!

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα, για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης των διαγραμμένων αρχείων από τη συσκευή σας:

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία

Απαιτείται χρóνος: Ανάλογα με το πρóσφατο διαγραφή του αρχείου, οι συνήθειες κατά την εκκένωση του Κάδου Ανακύκλωσης και ορισμένοι άλλοι παράγοντες, η ανάκτηση των αρχείων που διαγράψατε μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ή μέχρι περίπου μία ώρα.

  1. Διακοπή χρήσης του υπολογιστή σας! Εκτός από τις συγκεκριμένες εργασίες που περιγράφω κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου αυτού σεμιναρίου, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε να γράφετε δεδομένα στη μονάδα δίσκου που περιέχει το διαγραμμένο αρχείο.
    1. Όπως ανέφερα παραπάνω, τα αρχεία που διαγράφονται είναι στην πραγματικότητα απλά κρυμμένα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε εξαφανίζεται εντελώς αν αντικαθίσταται ο ίδιος φυσικός χώρος που καταλαμβάνει στη μονάδα δίσκου. Έτσι ... μην κάνετε τίποτα που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό .
    2. Οι περισσότερες εργασίες "γράψτε βαρύ" είναι πράγματα όπως η εγκατάσταση λογισμικού, η λήψη ή η ροή μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Κάνοντας αυτά τα πράγματα δεν θα αντικαταστήσετε κατ 'ανάγκη το αρχείο σας αλλά οι πιθανότητες θα ανεβούν όσο περισσότερο τις κάνετε.
    3. Δείτε πόσο καιρό είναι πολύ πριν το αρχείο είναι ανεπανόρθωτο; για περισσότερα σχετικά με αυτό, αν σας ενδιαφέρει.
  2. Επαναφέρετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Πιθανότατα έχετε ήδη κοιτάξει στον Κάδο Ανακύκλωσης, αλλά αν όχι, κάντε το τώρα. Αν είστε αρκετά τυχεροί που δεν το έχετε αδειάσει από τότε που διαγράψατε το αρχείο, μπορεί να είναι εδώ και σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας.
    1. Συμβουλή: Τα αρχεία που διαγράφετε από κάρτες πολυμέσων, μονάδες USB, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους οποιουδήποτε είδους και κοινόχρηστα δίκτυα δεν θα αποθηκεύονται σχεδόν ποτέ στον Κάδο Ανακύκλωσης. Το ίδιο ισχύει, προφανέστερα, για πράγματα όπως το smartphone σας. Πολύ μεγάλα αρχεία από οποιαδήποτε πηγή διαγράφονται επίσης συχνά, παρακάμπτοντας τον Κάδο Ανακύκλωσης.
  1. Κατεβάστε ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων και χρησιμοποιήστε το για να αναζητήσετε και να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία σας. Αν τα αρχεία που αναζητάτε έχουν ήδη αδειάσει από τον Κάδο Ανακύκλωσης, μπορεί να σας βοηθήσει ένα εργαλείο ανάκτησης αρχείων.
    1. Είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας της Recuva , η κορυφαία επιλογή μας στη λίστα, αλλά αν δεν σας αρέσει για κάποιο λόγο ή αν το δοκιμάσετε και δεν βρίσκει το αρχείο που πρέπει να ανακτήσετε, με κάθε τρόπο, κατεβάστε τη λίστα.
    2. Σημαντικό: Προτείνω ανεπιφύλακτα τη μεταφόρτωση της "φορητής" έκδοσης του Recuva ή όποιου άλλου προγράμματος επιλέγετε απευθείας σε μια μονάδα flash ή σε κάποια μονάδα δίσκου διαφορετική από εκείνη με τα αρχεία που λείπουν σε αυτήν. Βλέπετε Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μια φορητή ή εγκαταστήσιμη επιλογή εργαλείου αποκατάστασης αρχείων; για περισσότερα σχετικά με αυτό.
  2. Εξαγάγετε την φορητή έκδοση του εργαλείου ανάκτησης αρχείων που επιλέξατε. Τα φορητά προγράμματα έρχονται συνήθως σε μορφή ZIP που τα Windows υποστηρίζουν εγγενώς (δηλαδή, η αποσυμπίεση είναι εύκολη στα Windows).
    1. Αν το κατεβάσατε σε μια μονάδα flash, η εξαγωγή της στη μονάδα flash είναι εξαιρετική.
    2. Εάν δεν είχατε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε το σκληρό σας δίσκο, το εξαγάγετε εκεί. Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσετε το σκληρό σας δίσκο και να επιλέξετε μια έκδοση που θα μπορούσε να εγκαταστήσει ένα εργαλείο ανάκτησης αρχείων, προχωρήστε και εγκαταστήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες.
  1. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο ανάκτησης αρχείων για να σαρώσετε αρχεία που μπορούν να ανακτηθούν, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας δίσκου.
    1. Η ακριβής διαδικασία διαφέρει από το πρόγραμμα στο πρόγραμμα, αλλά αυτό συνήθως περιλαμβάνει την επιλογή της μονάδας δίσκου στην οποία θέλετε να σαρώσετε τα διαγραμμένα αρχεία και, στη συνέχεια, πατώντας ή κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί σάρωσης .
  2. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση, εντοπίστε το αρχείο από τη λίστα των αρχείων που μπορείτε να ανακτήσετε, επιλέξτε το και, στη συνέχεια, επιλέξτε " Επαναφορά ".
    1. Και πάλι, οι λεπτομέρειες σχετικά με την ανάκτηση αρχείων που θέλετε να ανακτήσετε είναι συγκεκριμένες για το εργαλείο που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε στο Βήμα 3 παραπάνω.
    2. Σημαντικό: Ενώ ελπίζαμε ότι βρήκατε το αρχείο που χρειάζεστε για να ανακτήσετε σε αυτήν τη λίστα, είναι πιθανό ότι δεν το κάνατε. Δείτε το Πρόγραμμα Ανάκτησης Δεδομένων που θα αντικαταστήσει τα πάντα που διαγράψατε ποτέ; και γιατί ορισμένα απομακρυσμένα αρχεία δεν είναι 100% ανακτήσιμα; για περισσότερα σχετικά με το γιατί αυτό μπορεί να συνέβη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων

  1. Ο Κάδος Ανακύκλωσης πρέπει να είναι ο πρώτος προορισμός που αναζητάτε για την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων . Αν παραλείψατε το βήμα 2 παραπάνω επειδή ξέρετε ότι δεν υπάρχει, απλά χιούμορ μου και ελέγξτε ξανά. Ποτέ δεν ξέρεις!
  2. Όπως ανέφερα μερικές φορές παραπάνω, είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων από συσκευές όπως smartphones, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, μονάδες flash και μονάδες δίσκου δικτύου , αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν κάποια επιπλέον βήματα. Δείτε Μπορώ να ανακτήσω αρχεία από κάρτες SD, μονάδες Flash κ.λπ.; και τα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων Do Support Network Drives; για περισσότερα.
  3. Δεν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα λογισμικού αποκατάστασης στοιχείων προτού διαγράψετε το αρχείο για να το χρησιμοποιήσετε, κάτι που είναι εξαιρετικό. Δείτε Μπορώ να ανακαλέσω ένα αρχείο αν δεν έχω ήδη ένα εργαλείο αποκατάστασης αρχείων; για περισσότερα, καθώς και γιατί συμβαίνει αυτό.
  4. Ένας νεκρός σκληρός δίσκος ή ένας μη λειτουργικός υπολογιστής παρουσιάζει ένα επιπλέον στρώμα προβλημάτων όταν χρειάζεται να ανακτήσετε ένα αρχείο. Ενώ αυτό είναι δυνατό στις περισσότερες περιπτώσεις, ανατρέξτε στο θέμα Μπορώ να ανακτήσω αρχεία από έναν Dead Hard Drive; για περισσότερα σχετικά με τον υπολογισμό του τι πρέπει να κάνετε.
  5. Είστε βέβαιοι ότι το αρχείο έχει πράγματι διαγραφεί; Μπορεί να έχει μεταφερθεί σε διαφορετικό φάκελο που ξεχάσατε από τότε, ή ίσως να το αντιγράψετε σε μονάδα flash ή σε άλλη συσκευή που δεν είναι πλέον συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αναζήτησης αρχείων, όπως το Everything, για να χτυπήσετε ολόκληρο τον υπολογιστή σας για το αρχείο.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να ξέρω ακριβώς τι έχετε ήδη προσπαθήσει να κάνετε για να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία, ποιο πρόγραμμα (αν υπάρχει) που έχετε ήδη δοκιμάσει και πώς νομίζετε ότι εξαφανίστηκαν. Αυτό θα με βοηθήσει να σε βοηθήσω!