Δώρα υπολογιστών για τον ψηφιακό φωτογράφο

Περιφερειακά και αξεσουάρ PC Χρήσιμα σε ψηφιακό φωτογράφο

Η ψηφιακή φωτογραφία έχει εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια. Με τη δυνατότητα επεξεργασίας και επαφής φωτογραφιών στο σπίτι του υπολογιστή σας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τραβάνουν και εκτυπώνουν φωτογραφίες από το σπίτι. Εάν τυχαίνει να ψάχνετε για ένα δώρο για κάποιον που του αρέσει να εργάζεται με ψηφιακές φωτογραφίες στον υπολογιστή του, εδώ είναι μερικά προτεινόμενα σχετικά με το PC δώρα που μπορεί να είναι χρήσιμα σε αυτά.

Υψηλή έγχρωμη οθόνη υπολογιστή

Dell UltraSharp U2415. © Dell
Η ψηφιακή φωτογραφία περιλαμβάνει την επεξεργασία ορισμένων αρκετά μεγάλων αρχείων εικόνας. Μια μικρή οθόνη φορητού υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας μπορεί να εμποδίσει έναν φωτογράφο να επεξεργαστεί σωστά τις φωτογραφίες του. Εκτός από την υψηλή ανάλυση, θέλετε επίσης να έχετε πολύ υψηλή ακρίβεια χρώματος. Υπάρχει ένας αριθμός οθονών που διατίθενται σε μεγέθη από 22 έως 30 ίντσες που προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές για τον ψηφιακό φωτογράφο να επεξεργάζεται τις εικόνες του είτε σε μια κύρια ή δευτερεύουσα οθόνη. Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου $ 300 έως πάνω από $ 1000. Περισσότερο "

Εμφάνιση Μονάδας Βαθμονόμησης Χρώματος

Spyder 5 Color Calibrator. © Datacolor

Οποιοσδήποτε σοβαρά για τη φωτογραφία γνωρίζει ότι το ακριβές χρώμα είναι μία από τις βασικές πτυχές της λήψης μιας καλής φωτογραφίας. Εάν η οθόνη που χρησιμοποιείτε δεν εμφανίζει τους σωστούς τόνους χρώματος, μια φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί μπορεί να οδηγήσει σε μια εντελώς ανακριβή εκτύπωση ή εμφάνιση της ληφθείσας εικόνας. Για το λόγο αυτό, οι σοβαροί φωτογράφοι χρησιμοποιούν συσκευές βαθμονόμησης χρώματος για να προσαρμόσουν την οθόνη τους ώστε να είναι σωστά ισορροπημένες στο χρώμα και τη φωτεινότητα. Η γραμμή βαθμονόμησης χρωμάτων Spyder της Datacolor είναι εδώ και χρόνια και το Spyder5 Pro έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ψηφιακή φωτογραφία. Παρέχει μια πιο ευαίσθητη συσκευή βαθμονόμησης και βελτιωμένο λογισμικό για να έχει πολλαπλά προφίλ ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος. Τιμή περίπου $ 190. Περισσότερο "

Εξωτερικός σκληρός δίσκος για αντίγραφα ασφαλείας

Seagate Desktop Backup Plus. © Seagate

Με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μεγεθών για ψηφιακούς αισθητήρες φωτογραφικών μηχανών, το μέγεθος των εικόνων συνεχίζει να αυξάνεται. Προσθέστε σε αυτό την ευκολία που η ψηφιακή φωτογραφία επιτρέπει σε κάποιον να τραβήξει πολλές φωτογραφίες και οι περισσότεροι άπληστοι ψηφιακοί φωτογράφοι θα χρησιμοποιήσουν μεγάλο μέρος του χώρου στο σκληρό δίσκο τους. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μια μεγάλη προσθήκη για όποιον χρησιμοποιεί ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για δύο λόγους. Κατ 'αρχάς, μπορεί να αυξήσει το συνολικό χώρο αποθήκευσης. Δεύτερον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πρωτεύοντος υπολογιστή σας. Το Desktop Backup Plus της Seagate προσφέρει μια πολύ ευρύχωρη χωρητικότητα αποθήκευσης πέντε terabytes με μερικές γρήγορες ταχύτητες χάρη στη διασύνδεση USB 3.0. Τιμή περίπου $ 150. Περισσότερο "

Κάρτες Flash υψηλής χωρητικότητας

SanDisk Extreme UHS 3. © SanDisk

Καθώς οι αισθητήρες κάμερας συνεχίζουν να μεγαλώνουν και οι σοβαρότεροι φωτογράφοι αρχίζουν να γυρίζουν σε μορφές RAW, το μέγεθος των εικόνων συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με τον αριθμό των εικόνων που μπορούν να χωρέσουν στις τυπικές κάρτες μνήμης που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τους. Οι πρόσθετες κάρτες είναι εξαιρετικές για να έχετε στο χέρι σας όταν γεμίζετε μια κάρτα. Η μορφή κάρτας SD είναι η πιο κοινή στις σημερινές κάμερες και προσφέρει μερικές μεγάλες δυνατότητες. Το SanDisk είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής καρτών μνήμης flash και η σειρά Extreme προσφέρει μερικές εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτή η κάρτα UHS Class 3 προσφέρει κάποια απίστευτη απόδοση για να χειρίζεται γρήγορες λήψεις ή ακόμα και εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Η χωρητικότητα 64GB είναι μια ωραία ισορροπία τιμής στα περίπου $ 40. Περισσότερο "

Αναγνώστης κάρτας Flash

Διπλός αναγνώστης Lexar Professional USB 3.0. © Lexar Media
Οι πιο δημοφιλείς μορφές flash media για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι SD και Compact Flash. Ενώ οι περισσότερες κάμερες έχουν θύρες USB σε αυτές για τη μεταφορά αρχείων σε έναν υπολογιστή, ένας αναγνώστης καρτών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος όταν μια φωτογραφική μηχανή έχει εξαντληθεί μπαταρίες, πολλές κάρτες πρέπει να κατεβάσετε ή απλά δεν έχετε ένα καλώδιο USB εύχρηστο. Το Lexar είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην επιχείρηση μνήμης flash και έχουν μια εντυπωσιακή κάρτα που διαβάζει με το επαγγελματικό USB UDMA Dual-Slot reader. Είναι ένας πολύ μικρός αναγνώστης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε υπολογιστή με υποδοχή USB και κάρτα που διαβάζει και τα δύο δημοφιλή φορμά κάρτας. Η τελευταία έκδοση διαθέτει USB 3.0 για τις καλύτερες δυνατές ταχύτητες, αλλά εξακολουθεί να είναι συμβατή με παλαιότερες θύρες USB 2.0. Είναι ένας από τους ταχύτερους αναγνώστες καρτών στην αγορά και μπορεί εύκολα να αυξήσει τις ταχύτητες λήψης με κάρτες flash υψηλής απόδοσης. Οι τιμές ξεκινούν γύρω στα 35 δολάρια. Περισσότερο "

Εκτυπωτής και σαρωτής φωτογραφιών

Έκφραση XP-960. © Epson

Παίρνοντας ψηφιακές φωτογραφίες που εκτυπώνονται είναι τόσο εύκολη όσο η μετάβαση στο τοπικό φαρμακείο, πολλές από τις εκτυπώσεις που παράγονται από αυτά τα περίπτερα και τους μετρητές αφήνουν πολύ επιθυμητό από την άποψη της ποιότητάς τους. Ένας ποιοτικός εκτυπωτής φωτογραφιών μπορεί να επιτρέψει στον ψηφιακό φωτογράφο να εκτυπώνει τις δικές του φωτογραφίες στην άνεση του σπιτιού ή του στούντιο και να μπορεί να ελέγχει ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα για τις εικόνες. Ένας εκτυπωτής all-in-one μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τον φωτογράφο που συμβαίνει να έχει πολλές παλαιότερες εκτυπώσεις ταινιών που μπορεί να θέλουν να αγγίξουν ή να ψηφιοποιήσουν. Το Epson Express XP-960 είναι μια πολύ συμπαγής μονάδα inkjet all-in-one που παρέχει κάποια γρήγορη και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας απόδοση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπολογιστές Windows ή Mac και διαθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα με συσκευές iOS. Τιμολογήθηκε γύρω στα $ 200. Περισσότερο "

Λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών

Photoshop Elements 14. © Adobe
Ενώ οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έρχονται με διάφορα λογισμικά ψηφιακής επεξεργασίας, πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτών των προγραμμάτων λείπουν. Ένα ειδικό πακέτο λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον ψηφιακό φωτογράφο. Η Adobe είναι ένα όνομα που είναι συνώνυμο της επεξεργασίας γραφικών και το πρόγραμμα Photoshop έχει αποτελέσει την κορυφή της επεξεργασίας για χρόνια. Το πλήρες πακέτο λογισμικού έχει πολύ περισσότερα από ό, τι χρειάζεται ο ψηφιακός φωτογράφος και έχει επίσης εξαιρετικά ακριβή τιμή. Το πρόγραμμα Photoshop Elements φέρνει σε ψηφιακούς φωτογράφους ένα πολύ πιο προσιτό αλλά πλήρες πακέτο επεξεργασίας. Τιμολογήθηκε γύρω στα $ 100. Περισσότερο "