Πώς να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε ενημερώσεις των Windows

Ελέγξτε για ενημερώσεις στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Ο έλεγχος και η εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows, όπως τα service pack και άλλες ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα και οι σημαντικές ενημερώσεις, αποτελούν απαραίτητο μέρος για την εκτέλεση οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος Windows.

Οι ενημερώσεις των Windows μπορούν να υποστηρίξουν την εγκατάσταση των Windows με πολλούς τρόπους. Οι ενημερώσεις των Windows μπορούν να λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα με τα Windows, να παρέχουν προστασία από κακόβουλες επιθέσεις ή ακόμα και να προσθέτουν νέες λειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα.

Πώς να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε ενημερώσεις των Windows

Οι ενημερώσεις των Windows εγκαθίστανται πιο εύκολα χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Windows Update . Παρόλο που θα μπορούσατε να κάνετε λήψη ενημερώσεων με μη αυτόματο τρόπο από διακομιστές της Microsoft, η ενημέρωση μέσω του Windows Update είναι πολύ πιο εύκολη.

Η υπηρεσία Windows Update έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών καθώς η Microsoft κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις των Windows. Ενώ οι ενημερώσεις των Windows που χρησιμοποιήθηκαν για να εγκατασταθούν με την επίσκεψη στον ιστότοπο του Windows Update, οι νεότερες εκδόσεις των Windows περιλαμβάνουν μια ειδική ενσωματωμένη δυνατότητα Windows Update με περισσότερες επιλογές.

Παρακάτω είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις των Windows με βάση την έκδοση των Windows. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; πρώτα αν δεν είστε σίγουροι ποια από τις αναφερόμενες εκδόσεις των Windows παρακάτω είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε για και εγκαταστήστε ενημερώσεις στα Windows 10

Στα Windows 10 , το Windows Update βρίσκεται μέσα στις Ρυθμίσεις .

Αρχικά, πατήστε ή κάντε κλικ στο μενού Έναρξη , ακολουθούμενο από Ρυθμίσεις . Αφού επιλέξετε, επιλέξτε Ενημέρωση & ασφάλεια , ακολουθούμενο από το Windows Update στα αριστερά.

Ελέγξτε για νέες ενημερώσεις των Windows 10 αγγίζοντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί Ελέγξτε για ενημερώσεις .

Στα Windows 10, η λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων είναι αυτόματη και θα γίνει αμέσως μετά τον έλεγχο ή με ορισμένες ενημερώσεις σε μια στιγμή που δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε για και εγκαταστήστε ενημερώσεις στα Windows 8, 7 και Vista

Στα Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista , ο καλύτερος τρόπος πρόσβασης στο Windows Update είναι μέσω του Πίνακα Ελέγχου .

Σε αυτές τις εκδόσεις των Windows, το Windows Update περιλαμβάνεται ως μικροεφαρμογή στον Πίνακα Ελέγχου, με επιλογές διαμόρφωσης, ιστορικό ενημερώσεων και πολλά άλλα.

Απλά ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και έπειτα επιλέξτε το Windows Update .

Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις για να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις που δεν έχουν εγκατασταθεί. Η εγκατάσταση γίνεται μερικές φορές αυτόματα ή μπορεί να χρειαστεί να γίνει από εσάς μέσω του κουμπιού Εγκατάσταση ενημερώσεων , ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε και τον τρόπο ρύθμισης του Windows Update.

Σημαντικό: Η Microsoft δεν υποστηρίζει πλέον τα Windows Vista και ως εκ τούτου δεν εκδίδει νέες ενημερώσεις των Windows Vista. Οποιεσδήποτε ενημερώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του βοηθητικού προγράμματος Windows Update των Windows Vista είναι αυτές που δεν έχουν εγκατασταθεί αφού η υποστήριξη ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου 2017. Αν έχετε ήδη λάβει και εγκαταστήσει όλες τις ενημερώσεις μέχρι τότε, δεν θα δείτε διαθέσιμες ενημερώσεις.

Ελέγξτε για και εγκαταστήστε ενημερώσεις στα Windows XP, 2000, ME και 98

Στα Windows XP και σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, το Windows Update είναι διαθέσιμο ως υπηρεσία που φιλοξενείται στον ιστότοπο του Windows Update της Microsoft.

Παρόμοια με τη μικροεφαρμογή του πίνακα ελέγχου και το εργαλείο Windows Update σε νεότερες εκδόσεις των Windows, παρατίθενται οι διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows μαζί με μερικές απλές επιλογές διαμόρφωσης.

Ο έλεγχος για την εγκατάσταση και η κατάργηση των ενημερώσεων είναι τόσο εύκολη όσο κάνοντας κλικ σε εκείνους τους αντίστοιχους συνδέσμους και κουμπιά στον ιστότοπο του Windows Update.

Σημαντικό: Η Microsoft δεν υποστηρίζει πλέον τα Windows XP ούτε τις εκδόσεις των Windows που προηγήθηκαν. Ενώ ενδέχεται να υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows για τον υπολογιστή σας Windows XP στον ιστότοπο του Windows Update, οποιεσδήποτε βλέπετε, θα κυκλοφορήσουν ενημερώσεις πριν από το τέλος της ημερομηνίας υποστήριξης για τα Windows XP, στις 8 Απριλίου 2014.

Περισσότερα σχετικά με την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows

Η υπηρεσία Windows Update δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εγκαταστήσετε ενημερώσεις των Windows. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ενημερώσεις στα Windows μπορούν επίσης να ληφθούν ξεχωριστά από το Κέντρο λήψης της Microsoft και στη συνέχεια να εγκατασταθούν με μη αυτόματο τρόπο.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης δωρεάν λογισμικού . Αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως κατασκευασμένα ειδικά για την ενημέρωση προγραμμάτων εκτός της Microsoft, αλλά ορισμένα περιλαμβάνουν μια δυνατότητα για τη λήψη ενημερώσεων των Windows.

Τις περισσότερες φορές, οι ενημερώσεις των Windows εγκαθίστανται αυτόματα στο Patch Tuesday , αλλά μόνο αν τα Windows έχουν ρυθμιστεί έτσι. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update για περισσότερες πληροφορίες και πώς να αλλάξετε τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης ενημερώσεων.