Κατανόηση της αποθήκευσης Smartphone

Πόση αποθήκευση χρειάζεται το τηλέφωνό σας;

Κατά την επιλογή ενός νέου τηλεφώνου, το ποσό του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης είναι συχνά ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση αγοράς ενός τηλεφώνου έναντι άλλου. Αλλά ακριβώς πόσο από τα υποσχεθέντα 16, 32 ή 64GB είναι πραγματικά διαθέσιμα για χρήση ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των συσκευών.

Υπήρξε αφθονία έντονης συζήτησης γύρω από την έκδοση 16GB του Galaxy S4, όταν ανακαλύφθηκε ότι μέχρι και 8GB του αριθμού αυτού είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί από το λειτουργικό σύστημα και άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές (μερικές φορές αποκαλούμενες Bloatware). που πωλείται ως συσκευή 8GB; Ή μήπως είναι εύλογο για τους κατασκευαστές να υποθέσουν ότι οι χρήστες πιστεύουν ότι το 16GB σημαίνει το ποσό πριν εγκατασταθεί κάποιο λογισμικό συστήματος;

Εσωτερική έναντι εξωτερικής μνήμης

Όταν εξετάζετε τις προδιαγραφές μνήμης οποιουδήποτε τηλεφώνου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής (ή επεκτάσιμης) μνήμης . Η εσωτερική μνήμη είναι ο χώρος αποθήκευσης εγκατεστημένος από τον κατασκευαστή, συνήθως 16, 32 ή 64 GB , όπου έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα , οι προεγκατεστημένες εφαρμογές και άλλο λογισμικό συστήματος.

Το συνολικό ποσό της εσωτερικής αποθήκευσης δεν μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από το χρήστη, οπότε αν το τηλέφωνό σας διαθέτει μόνο 16GB εσωτερικής αποθήκευσης και δεν υπάρχει υποδοχή επέκτασης, αυτό είναι όλο το αποθηκευτικό χώρο που θα έχετε ποτέ. Και θυμηθείτε, ορισμένα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ήδη από το λογισμικό του συστήματος.

Εξωτερική ή επεκτάσιμη μνήμη αναφέρεται σε αφαιρούμενη κάρτα MicroSD ή παρόμοια. Πολλές συσκευές που διαθέτουν υποδοχή κάρτας MicroSD πωλούνται με κάρτα που έχει ήδη τοποθετηθεί. Αλλά δεν είναι όλα τα τηλέφωνα θα έχουν αυτό το επιπλέον χώρο αποθήκευσης που περιλαμβάνονται, και δεν έχουν όλα τα τηλέφωνα ακόμη και τη δυνατότητα να προσθέσετε εξωτερική μνήμη. Το iPhone , για παράδειγμα, ποτέ δεν έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας μια κάρτα SD, ούτε συσκευές LG Nexus. Εάν η αποθήκευση, η μουσική, οι εικόνες ή άλλα αρχεία που έχουν προστεθεί από χρήστες, είναι σημαντική για εσάς, θα πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα να προσθέσετε μια λογική φθηνή κάρτα 32GB ή ακόμα και 64GB.

Cloud Storage

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της μείωσης του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, πολλά smartphones υψηλής τεχνολογίας πωλούνται με ελεύθερους λογαριασμούς αποθήκευσης cloud . Αυτό θα μπορούσε να είναι 10, 20 ή ακόμα και 50GB. Ενώ αυτό είναι ένα ωραίο έξτρα, πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα δεδομένα και τα αρχεία στο cloud storage (εφαρμογές για παράδειγμα). Επίσης, δεν θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο, εάν δεν έχετε σύνδεση Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας.

Έλεγχος πριν αγοράσετε

Αν αγοράζετε το νέο κινητό σας στο διαδίκτυο, είναι συνήθως πιο δύσκολο να ελέγξετε πόσο από το εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι πραγματικά διαθέσιμο για χρήση, από ό, τι κατά την αγορά από ένα κατάστημα. Τα αποκλειστικά καταστήματα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να διαθέτουν δείγμα ακουστικού και χρειάζονται δευτερόλεπτα για να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων και να δείτε το τμήμα αποθήκευσης.

Αν αγοράζετε ηλεκτρονικά και δεν μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τη χρησιμότητα αποθήκευσης στις προδιαγραφές, μην φοβάστε να επικοινωνήσετε με τον λιανοπωλητή και να τον ρωτήσετε. Οι αξιόπιστοι πωλητές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να σας λένε αυτές τις λεπτομέρειες.

Διαγραφή εσωτερικής αποθήκευσης

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο στο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ανάλογα με το τηλέφωνο που έχετε.