Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στα Windows 7, 8 και 10

Δεν περνάει μια εβδομάδα και δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης για ένα άρθρο στο οποίο εργαζόμαστε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα θέλατε να κάνετε, όπως να δείξετε γρήγορα τι είναι στην επιφάνεια εργασίας σας σε κάποιον με τον οποίο συζητάτε για το Slack ή το Hipchat. Μπορεί επίσης να δείτε κάτι στο διαδίκτυο που θέλετε να αποθηκεύσετε για τα γενέθλια ή θέλετε να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος για να βοηθήσετε την τεχνική υποστήριξη.

Όποιο και αν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν τα Windows Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης εάν εκτελείτε Windows 7 και επάνω. Όποιος τρέχει τα Windows XP ή Vista μπορεί να ελέγξει την προηγούμενη ματιά μας στα στιγμιότυπα οθόνης για να δούμε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα.

Το κλασικό: Πλήρης οθόνη

Η πιο κοινή εικόνα οθόνης σάς επιτρέπει να καταγράφετε ολόκληρη την οθόνη. Σε όλες τις εκδόσεις των Windows, αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας κλικ στο πλήκτρο PrtScn . Αυτό που κάνει είναι να βάζει ολόκληρη την καταγραφή οθόνης στο πρόχειρο του συστήματός σας. Στη συνέχεια, πρέπει να επικολλήσετε ό, τι υπάρχει εκεί σε ένα γραφικό πρόγραμμα όπως το Microsoft Paint ή το Gimp για Windows. Ο ευκολότερος τρόπος για να επικολλήσετε είναι να πατήσετε ταυτόχρονα Ctrl + V. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι, το Gimp αποθηκεύει την εντολή "πάστα" κάτω από την επιλογή Επεξεργασία> Επικόλληση , ενώ το Paint προσφέρει ένα εικονίδιο προχείρου κάτω από την καρτέλα Αρχική σελίδα.

Οι χρήστες Windows 8 και Windows 10 έχουν ένα πρόσθετο τέχνασμα λίγο πιο γρήγορα. Πατήστε το πλήκτρο Windows + PrtScn και η οθόνη σας θα "αναβοσβήνει", σαν να κλείνει και να ανοίγει το κλείστρο μιας φωτογραφικής μηχανής. Αυτό δείχνει ότι έχει ληφθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν χρειάζεται να το επικολλήσετε σε άλλο πρόγραμμα. Αντ 'αυτού, η λήψη αποθηκεύεται αυτόματα σε Εικόνες> Στιγμιότυπα οθόνης .

Εάν χρησιμοποιείτε tablet με Windows, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης στιγμιότυπου οθόνης πατώντας το κουμπί Windows + ένταση προς τα κάτω.

Λάβετε υπόψη ότι αν χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες, τότε το πλήρες στιγμιότυπο οθόνης θα συλλάβει όλες τις οθόνες εργασίας.

Ένα ενιαίο παράθυρο

Αυτή η μέθοδος δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά. Αν θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μόνο παραθύρου, κάντε πρώτα το ενεργό παράθυρο κάνοντας κλικ στη γραμμή τίτλου (στην κορυφή). Αφού είναι έτοιμο να πατήσετε ταυτόχρονα το Alt + PrtScn . Όπως και με το χτύπημα μόνο PrtScn αυτό αντιγράφει το ενεργό παράθυρο ως εικόνα στο πρόχειρο σας. Στη συνέχεια, εξαρτάται από εσάς να το επικολλήσετε σε ένα πρόγραμμα, όπως συμβαίνει με το συνηθισμένο τέχνασμα του PrtScn .

Τα εργαλεία

Εάν θέλετε να πάρετε λίγο πιο συγκεκριμένο - ένα τμήμα ενός συγκεκριμένου παραθύρου, ας πούμε, ή ένα στιγμιότυπο που περικλείει δύο παράθυρα χωρίς να αρπάξει ολόκληρη την οθόνη - τότε χρειάζεστε ένα εξειδικευμένο εργαλείο.

Η Microsoft περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα για Windows που ονομάζεται Snipping Tool, το οποίο είναι σχετικά εύκολο στη χρήση. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του εργαλείου αποκοπής. Το πρωτότυπο λειτουργεί το ίδιο στα Windows Vista, 7 και 8 / 8.1, αλλά η έκδοση των Windows 10 έχει μια νέα δυνατότητα για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Για να χρησιμοποιήσετε το αρχικό εργαλείο αποκοπής, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι μπορείτε να πάρετε ένα ορθογώνιο snip αμέσως κάνοντας κλικ στο κουμπί Νέο . Αυτό παγώνει την οθόνη (τα ενεργά οπτικά στοιχεία, όπως ένα βίντεο θα εμφανίζονται σαν να παύουν) και στη συνέχεια σας επιτρέπει να πλαισιώσετε το στιγμιότυπο οθόνης ακριβώς όπως θα θέλατε. Το εργαλείο αποκοπής είναι λίγο λεπτό, ωστόσο, καθώς κάνετε κλικ στο κουμπί Νέο, θα απορρίψετε τα μενού περιβάλλοντος, το μενού Έναρξη και άλλα αναδυόμενα μενού που ίσως προσπαθείτε να καταγράψετε.

Εάν θέλετε διαφορετικό σχήμα, όπως ένα ελεύθερο στύψιμο, ένα μόνο παράθυρο ή πλήρης οθόνη, κάντε κλικ στο κάτω προς τα κάτω βέλος στα δεξιά του Νέου . Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον τύπο στιγμιότυπου που θέλετε.

Μόλις ληφθεί το στιγμιότυπο οθόνης, το εργαλείο αποκοπής τοποθετεί αυτόματα την εικόνα σε ένα νέο παράθυρο Paint. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα, το στιγμιότυπο οθόνης αντιγράφεται στο πρόχειρο σας.

Έτσι οι περισσότεροι χρήστες θα βιώσουν το εργαλείο αποκοπής, αλλά οι χρήστες των Windows 10 έχουν πρόσθετη δυνατότητα καθυστέρησης. Η νέα καθυστέρηση σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε την επιφάνεια εργασίας σας ακριβώς όπως θα θέλατε πριν το πρόγραμμα παγώσει την οθόνη σας. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν προσπαθείτε να καταγράψετε ένα αναδυόμενο μενού που εξαφανίζεται τη στιγμή που πατάτε το κουμπί Νέο στο εργαλείο αποκοπής.

Για να ξεκινήσετε με τη νέα λειτουργία, κάντε κλικ στο κουμπί Καθυστέρηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε το χρονικό διάστημα που θέλετε το εργαλείο αποκοπής να περιμένει έως και πέντε δευτερόλεπτα. Αφού γίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο και στη συνέχεια ρυθμίστε την οθόνη σας όπως θέλετε πριν τελειώσει ο χρονοδιακόπτης. Το εργαλείο αποκοπής δεν διαθέτει ζωντανό χρονοδιακόπτη για να σας δείξει πόση ώρα έχετε αφήσει. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά είναι καλύτερο να δώσετε στον εαυτό σας πέντε δευτερόλεπτα για κάθε βολή.

Περισσότερα εργαλεία

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκοπής, ένας άλλος εύχρηστος τρόπος για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης είναι να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο κλιπ που συνοδεύει το δωρεάν πρόγραμμα OneNote για την επιφάνεια εργασίας των Windows. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε την έκδοση του Windows Store, καθώς το πρόγραμμα αυτό, παρόλο που είναι ωραίο να το χρησιμοποιήσετε, δεν προσφέρει τα ίδια εργαλεία με το build desktop.

Το εργαλείο κλιπ OneNote βρίσκεται στο δίσκο συστήματος της γραμμής εργασιών. Για να το βρείτε στα Windows 10 (οι άλλες εκδόσεις των Windows θα ακολουθήσουν μια παρόμοια διαδικασία), κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα πάνω στην άκρη της επιφάνειας εργασίας. Στο παράθυρο που ανοίγει αναζητήστε ένα μωβ εικονίδιο που περιλαμβάνει ένα ψαλίδι.

Τώρα κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και στη συνέχεια επιλέξτε Λήψη αποκοπής οθόνης από το μενού περιβάλλοντος. Παρόμοια με το εργαλείο αποκοπής, η οθόνη σας θα παγώσει και θα σας επιτρέψει να ταξινομήσετε τη φωτογραφία σας.

Μόλις τραβήξετε τη φωτογραφία, το OneNote θα εμφανίσει ένα μικρό παράθυρο περιβάλλοντος που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε αν θα αντιγράψετε το νέο στιγμιότυπο οθόνης στο πρόχειρο σας ή θα επικολλήσετε την εικόνα απευθείας σε ένα υπάρχον ή νέο σημειωματάριο.

Όπως και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, οι χρήστες των Windows 10 έχουν ένα τελικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για screenshot στο Microsoft Edge . Στην επάνω δεξιά γωνία του νέου ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης για Windows, θα δείτε ένα τετράγωνο εικονίδιο με ένα μολύβι σε αυτό. Αυτό ονομάζεται "Σημείωση Web" της Edge . Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο κατά την επίσκεψη σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και εμφανίζεται ένα νέο μενού στυλ OneNote στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Η οθόνη θα παγώσει επίσης εάν παίζει βίντεο από το YouTube,

Στην επάνω αριστερή πλευρά, θα δείτε ένα εικονίδιο με ένα ψαλίδι. Κάντε κλικ σε αυτό και για άλλη μια φορά θα είστε σε θέση να παρατάξει και να λάβει ένα ορθογώνιο snip οθόνη μέσα στην ιστοσελίδα. Μόλις ληφθεί το snip, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Έξοδος στην επάνω δεξιά γωνία για να απορρίψετε τη λειτουργία Σημείωση Web. Τώρα απλώς επικολλήστε την οθόνη που περνάει στον επεξεργαστή εικόνας της επιλογής σας ή το OneNote.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στα Windows, το οποίο επιλέγετε εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο οθόνης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι σίγουρα δεν λείπει για επιλογές.