Πώς να διαγράψετε από απόσταση τα κλεμμένα ή χαμένα δεδομένα του iPhone σας

Τα δεδομένα για αυτό το iPhone θα αυτοκαταστρέφουν στις 10, 9, 8, 7 .......

Κάθε φορά που ο Tom Cruise έλαβε την ενημέρωση της αποστολής του στις ταινίες Mission Impossible, το ενημερωτικό μήνυμα και πολλές φορές ό, τι παίζει, θα αυτοκαταστρέφτηκε για να αποτρέψει οποιονδήποτε άλλον από την προβολή του. Στην πραγματικότητα, θα ήταν ένας μεγάλος (αν και επικίνδυνος) μηχανισμός προστασίας δεδομένων. Δεν θα ήταν ωραίο αν το iPhone σας θα μπορούσε να αυτοκαταστραφεί για να κρατήσει τους κλέφτες να πάρουν τα προσωπικά σας δεδομένα αν τυχαίνει να κλέψουν το τηλέφωνό σας;

Οι λαοί της Apple πρέπει να ήταν ανεμιστήρες της Mission Impossible επειδή έχουν ήδη προσφέρει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό για συσκευές iOS όπως το iPhone και το iPad, μείον φυσικά τα εκρηκτικά.

Η αποστολή σας, εάν επιλέξετε να την αποδεχτείτε, είναι να μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε τα δεδομένα στο iPhone σας να πάνε αντίο, αν κάποιος εισάγει λάθος κωδικό πάρα πολλές φορές ή κλέβει το τηλέφωνό σας.

Ακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταστρέψετε (αυτομάτως) τα δεδομένα του iPhone σας σε μερικές διαφορετικές καταστάσεις:

ΜΕΘΟΔΟΣ 1: Απομακρυσμένα δεδομένα σκουπίζουν μέσω του Find My iPhone

Εάν θέλετε να εξαλείψετε εξ 'ολοκλήρου τα δεδομένα στο iPhone σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής:

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας

Πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας είτε μέσω σύνδεσης USB στο iTunes είτε μέσω ασύρματης σύνδεσης, αν υποστηρίζεται από την έκδοση iOS.

2. Ρυθμίστε τη λειτουργία Find My iPhone στο iPhone σας

Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βρείτε το iPhone μου" στο τηλέφωνό σας. Πρέπει επίσης να έχετε ενεργό λογαριασμό iCloud στη συσκευή σας για να βρείτε το iPhone μου για εργασία. Οι λογαριασμοί iCloud διατίθενται δωρεάν από την Apple.

Στο iOS 5.x ή παραπάνω, μεταβείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", επιλέξτε "iCloud" και μεταβείτε στο "Find my iPhone" στο "ON" αν δεν έχει ήδη οριστεί ως τέτοιο. Εάν το υλικολογισμικό σας είναι pre-iOS 5 τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.

3. Κλείστε την πρόσβαση στις ρυθμίσεις τοποθεσίας του iPhone σας

Οι καταπληκτικοί κακοί θα ξέρουν πώς να μετατρέψουν γρήγορα τη λειτουργία "Βρείτε το iPhone μου", οπότε πρέπει να απενεργοποιήσετε την ικανότητά τους να απενεργοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσιών. Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση της δυνατότητας "περιορισμού" του iPhone και τον περιορισμό της δυνατότητας τροποποίησης των ρυθμίσεων "Υπηρεσίες τοποθεσίας".

Στην εφαρμογή iPhone "Ρυθμίσεις", μεταβείτε στο μενού "Γενικά" και ενεργοποιήστε την επιλογή "Περιορισμοί". Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης (δεν μπορείτε να επιλέξετε και εύκολο). Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Απόρρητο" και αγγίξτε τη ρύθμιση "Υπηρεσίες τοποθεσίας". Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Εύρεση iPhone" έχει οριστεί σε "Ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή" και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην κορυφή της σελίδας και επιλέξτε "Να μην επιτρέπονται αλλαγές".

Η ρύθμιση "Μην επιτρέπετε αλλαγές" διασφαλίζει ότι οι κλέφτες δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν την ικανότητα του iPhone σας να γνωρίζει τη θέση του. Ο επιπλέον χρόνος που θα χρειαστεί να κάνει ο κλέφτης για να δοκιμάσει και να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης μπορεί να τον κάνει να αποφασίσει να αποκολλήσει το τηλέφωνο κάνοντας την ανάκρισή του πιο πιθανή.

Σε περίπτωση που είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Απομακρυσμένη σάρωση δεδομένων" & # 34; χαρακτηριστικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μόλις σκουπίσετε απομακρυσμένα τα δεδομένα στη συσκευή σας, δεν θα μπορείτε πλέον να τα εντοπίσετε χρησιμοποιώντας το Find my iPhone . Το απομακρυσμένο σκουπίστε πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είστε πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε τη συσκευή σας πίσω. Σκεφτείτε το νεκρό σε σας μόλις το απομακρύνετε από απόσταση.

Για να ξεκινήσετε την απομάκρυνση απομακρυσμένων δεδομένων:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Βρείτε το iPhone" είτε από μια άλλη συσκευή iOS, όπως ένα iPad, είτε από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός υπολογιστή, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο iCloud και συνδεόμενοι στο λογαριασμό σας iCloud.

2. Πατήστε pm τη συσκευή που θέλετε να διαγράψετε από τη λίστα. Επιλέξτε "Διαγραφή iPhone" από την κάτω δεξιά γωνία της οθόνης (ή το παράθυρο που ανοίγει στο πρόγραμμα περιήγησης). Ανατρέξτε στη Σημαντική σημείωση (παραπάνω) πριν ακολουθήσετε τις οδηγίες επιβεβαίωσης για τη διαγραφή της συσκευής. Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία να γυρίσεις πίσω.

ΜΕΘΟΔΟΣ 2: Αυτοκαταστροφή μετά από πάρα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης

Αν θέλετε το iPhone σας να σκουπίσει τα δεδομένα του, θα πρέπει να επιχειρηθεί λάθος κωδικός πρόσβασης περισσότερο από 10 φορές:

1. Στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", επιλέξτε το μενού "Αναγνώριση ταυτότητας και κωδικό πρόσβασης" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης". Εάν έχετε ήδη κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και μεταβείτε στο βήμα 3.

2. Επιλέξτε "Turn Passcode On", ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης και επιβεβαιώστε τον. Ενδεχομένως να θέλετε να ορίσετε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης από τον προεπιλεγμένο τετραψήφιο.

3. Στο κάτω μέρος της σελίδας ρυθμίσεων "Κωδικός αναγνώρισης και κωδικού πρόσβασης", μεταβείτε στην επιλογή "Διαγραφή δεδομένων" σε "ON". Διαβάστε την προειδοποίηση και επιλέξτε το κουμπί "Ενεργοποίηση".

ΑΛΛΗ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν έχετε παιδιά ή κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, η Διαγραφή δεδομένων στις 10 αποτυχημένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης ενδέχεται να μην είναι καλή ιδέα. Το 2χρονο παιδί σας μπορεί να προσπαθήσει να μαντέψει τον κωδικό ένα πάρα πολλές φορές και το BOOM, τα δεδομένα του iPhone σου έχουν εξαλειφθεί. Η λειτουργία απομακρυσμένης σκουπίσματος, ενώ δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η αποτυχημένη επιλογή σκουπίσματος κωδικού πρόσβασης, μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία σε περιπτώσεις όπου έχετε άλλους που χρησιμοποιούν τακτικά (ή παίζουν με) το iPhone σας.