Πώς να ενισχύσετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε αυτόν τον τετραψήφιο κωδικό με κάτι καλύτερο

Εάν είστε σαν πολλοί άνθρωποι, ίσως να μην έχετε κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε το iPhone σας. Πολλοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται ούτε καν να τους επιτρέψουν. Εάν έχετε κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας, πιθανόν να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "απλό κωδικό πρόσβασης" του iPhone, η οποία αναπαράγει ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο και απαιτεί να εισαγάγετε έναν αριθμό 4 έως 6 ψηφίων για να έχετε πρόσβαση στο iPhone σας.

Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα των περισσότερων ανθρώπων διαθέτουν τώρα όσο το δυνατόν περισσότερες (ή ενδεχομένως περισσότερες) προσωπικές πληροφορίες από τους οικιακούς τους υπολογιστές, θεωρήστε λίγο πιο δύσκολο να σπάσετε από 0000, 2580, 1111 ή 1234. Εάν ένας από αυτούς τους αριθμούς είναι ο κωδικός σας θα μπορούσε απλώς να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό του κωδικού πρόσβασης, επειδή είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους και εύκολα υποτιθέμενους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το λειτουργικό σύστημα iPhone iOS παρέχει μια πιο ισχυρή επιλογή κωδικού πρόσβασης. Η εύρεση αυτής της δυνατότητας μπορεί να είναι μια πρόκληση, επειδή δεν είναι η πιο εύκολη ρύθμιση για τον εντοπισμό

Σκέφτεστε πιθανώς στον εαυτό σας "οι κωδικοί πρόσβασης τηλεφώνου είναι μια τέτοια ταλαιπωρία, δεν θέλω να περάσω για πάντα κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στο τηλέφωνό μου". Εδώ πρέπει να κάνετε την επιλογή μεταξύ της ασφάλειας των δεδομένων σας ή της ευκολίας γρήγορης πρόσβασης. Εξαρτάται από το πόσο ρίσκο είστε διατεθειμένος να κάνετε για λόγους ευκολίας. Αλλά μην ανησυχείτε, αν χρησιμοποιείτε TouchID, δεν θα είναι πραγματικά μια μεγάλη ταλαιπωρία ούτως ή άλλως γιατί θα καταλήξετε μόνο χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης εάν το TouchID δεν λειτουργεί.

Κατά τη δημιουργία ενός σύνθετου κωδικού πρόσβασης συνιστάται πάντα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν τα πράγματα υπερβολικά περίπλοκα. Η απλή μετάβαση από έναν απλό κωδικό πρόσβασης στην επιλογή κωδικού πρόσβασης για το σύμπλεγμα iPhone θα ενισχύσει την ασφάλειά σας επειδή η ενεργοποίηση των αλφαριθμητικών / συμβόλων αντί των αριθμών μόνο αυξάνει σημαντικά τον συνολικό δυνατό συνδυασμό που θα χρειαστεί να δοκιμάσει ένας κλέφτης ή χάκερ για να εισέλθει στο τηλέφωνό σας .

Εάν χρησιμοποιείτε τον απλό τετραψήφιο αριθμητικό κωδικό πρόσβασης, υπάρχουν μόνο 10.000 συνδυασμοί. Αυτό μπορεί να φανεί υψηλό, αλλά ένας αποφασισμένος χάκερ ή κλέφτης πιθανότατα θα το μαντέψει σε λίγες ώρες. Ενεργοποιώντας την σύνθετη επιλογή κωδικού πρόσβασης iOS αυξάνετε τους δυνατούς συνδυασμούς εξαιρετικά. Το iOS επιτρέπει έως και 37 χαρακτήρες (αντί για το όριο των 4 χαρακτήρων σε απλή επιλογή κωδικού πρόσβασης) με 77 πιθανούς αλφαριθμητικούς / συμβολικούς χαρακτήρες (έναντι 10 για έναν απλό κωδικό πρόσβασης).

Ο συνολικός αριθμός των πιθανών συνδυασμών για τη σύνθετη επιλογή passcode είναι εξαιρετικά τεράστιο (77 έως 37η δύναμη) και θα μπορούσε να πάρει αρκετούς χρόνους χάκερ για να υπολογίσει (αν χρησιμοποιούσατε και τα 37 ψηφία). Ακόμη και η προσθήκη λίγων χαρακτήρων (6-8) είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για να ξεπεραστεί κάποιος χάκερ που προσπαθεί να μαντέψει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Ας το φτάσουμε.

Για να ενεργοποιήσετε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης στη συσκευή iPhone / iPad / iPod touch:

1. Από το αρχικό μενού, πατήστε το εικονίδιο ρυθμίσεων (εικονίδιο γκρι με μερικές ταχύτητες μέσα σε αυτό).

2. Πατήστε το πλήκτρο "Γενικές" ρυθμίσεις.

3. Από το μενού ρυθμίσεων "Γενικά", επιλέξτε το στοιχείο "Κλείδωμα Passcode".

4. Πατήστε το κουμπί "Ενεργοποίηση κωδικού πρόσβασης" στο επάνω μέρος του μενού ή εισάγετε τον τρέχοντα κωδικό σας εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει έναν κωδικό πρόσβασης.

5. Ορίστε την επιλογή "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης" σε "Αμέσως", εκτός εάν επιθυμείτε να έχετε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν απαιτηθεί. Αυτό είναι όπου έχετε την ευκαιρία να εξισορροπήσετε την ασφάλεια έναντι της χρηστικότητας. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα μακρύτερο κωδικό πρόσβασης και να ορίσετε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν το απαιτήσετε, ώστε να μην το εισάγετε συνεχώς ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν συντομότερο κωδικό πρόσβασης και να το απαιτήσετε αμέσως. Είτε η επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, απλώς εξαρτάται από το επίπεδο ασφάλειας έναντι ευκολίας που είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε.

6. Αλλαγή του "Simple Passcode" στη θέση "OFF". Αυτό θα επιτρέψει τη σύνθετη επιλογή κωδικού πρόσβασης.

7. Εισάγετε τον τρέχοντα τετραψήφιο κωδικό σας, αν σας ζητηθεί.

8. Πληκτρολογήστε τον νέο σύνθετο κωδικό σας όταν σας ζητηθεί και πατήστε το κουμπί "Επόμενο".

9. Πληκτρολογήστε ξανά τον νέο σύνθετο κωδικό πρόσβασης για να το επιβεβαιώσετε και πατήστε το κουμπί "Τέλος".

10. Πατήστε το κουμπί home και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί αφύπνισης / ύπνου για να δοκιμάσετε τον νέο κωδικό πρόσβασής σας. Αν έχετε βρωμίσει κάτι ή χάνετε τον κωδικό πρόσβασης, ελέγξτε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο επιστροφής στο iPhone σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής.

Σημείωση: Εάν το τηλέφωνό σας είναι iPhone 5S ή νεότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID , σε συνδυασμό με ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης για πρόσθετη ασφάλεια.