Το εργαλείο γραμμής εντολών της γραμμής εντολών του Time Machine τροποποιεί τις αντιγράφων ασφαλείας

Ανακαλύψτε πόσα δεδομένα προστίθενται ή αφαιρούνται από τα αντίγραφα ασφαλείας

Το Time Machine είναι η μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για πολλούς χρήστες Mac . Αλλά υπάρχουν λίγα πράγματα που λείπουν από το Time Machine: πληροφορίες για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός αντιγράφου ασφαλείας και πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των αντιγράφων ασφαλείας.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι τα αντίγραφα ασφαλείας είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε επίσης την τάση να υποθέτουμε ελαφρώς ότι διαθέτουμε επαρκή χώρο για το επόμενο αντίγραφο ασφαλείας. Μετά από όλα, ένα από τα πράγματα που κάνει ο Time Machine είναι να αφαιρέσει τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας αν χρειάζεται χώρος για νέα.

Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα ή, τουλάχιστον, ελπίζουμε όχι.

Μην με πάρτε λάθος. Μου αρέσει το Time Machine . Είναι η κύρια μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων σε κάθε Mac στο γραφείο και στο σπίτι μας. Το Time Machine είναι απλό στη ρύθμιση. Ακόμη καλύτερα, είναι διαφανές στη χρήση. Γνωρίζουμε ότι εάν αποβιώσει η καταστροφή και χάνουμε τα δεδομένα αξίας μιας μονάδας δίσκου, δεν θα ακούσουμε κανέναν να λέει ότι την τελευταία φορά που έτρεξε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από μία εβδομάδα. Με το Time Machine, το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας πιθανότατα δεν έτρεξε περισσότερο από μία ώρα πριν.

Αλλά αυτή η εξάρτηση από μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που προσφέρει πολύ λίγη χρήσιμη ανατροφοδότηση μπορεί να είναι μια ανησυχία εάν υποστηρίζετε δύο ή περισσότερους Mac και χρειάζεστε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τέτοια πράγματα όπως όταν αυξήσετε το μέγεθος αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας .

Παρασύρεται κατά μήκος: Πόση αλλαγή συμβαίνει στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του χρόνου

Ένα χαρακτηριστικό που ζητούν οι χρήστες του Time Machine είναι οι πληροφορίες σχετικά με την παρασυρόμενη κίνηση, η οποία είναι ένα μέτρο της αλλαγής που συμβαίνει μεταξύ ενός εφεδρικού αντιγράφου και του επόμενου.

Το Drift σας δείχνει πόσα δεδομένα έχουν προστεθεί στο αντίγραφο ασφαλείας σας, καθώς και πόσα δεδομένα έχουν αφαιρεθεί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλουν να γνωρίζουν το ρυθμό ολίσθησης. Αν μετρήσετε την παρασυρόμενη κίνηση και ανακαλύψετε ότι προσθέτετε μεγάλα κομμάτια δεδομένων κάθε φορά που εκτελείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ίσως θέλετε να σχεδιάσετε μια μεγαλύτερη δισκέτα backup στο εγγύς μέλλον.

Ομοίως, εάν παρατηρήσετε ότι καταργείτε άφθονα δεδομένα με κάθε αντίγραφο ασφαλείας, ίσως θέλετε να προσδιορίσετε αν αποθηκεύετε αρκετό ιστορικό στα αντίγραφα ασφαλείας. Για άλλη μια φορά, ίσως είναι καιρός να αγοράσετε μια μεγαλύτερη μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πληροφορίες παρασυρόμενων για να αποφασίσετε αν πρέπει να αναβαθμίσετε μια μονάδα δίσκου υποστήριξης καθόλου. Ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι η τρέχουσα μονάδα δίσκου υποστήριξης είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι χρειάζεστε, τώρα ή στο εγγύς μέλλον. Εάν ο ρυθμός προστιθέμενης δεδομένων ανά φέτα Time Machine είναι χαμηλός, έχετε λιγότερους λόγους να εξετάσετε την αναβάθμιση από ό, τι αν ο ρυθμός προστιθέμενης δεδομένων είναι υψηλός.

Μέτρηση χρονικής παρακίνησης μηχανής

Η διεπαφή χρήστη του Time Machine δεν περιλαμβάνει μια μέθοδο μέτρησης της μετατόπισης. Θα μπορούσατε να μετρήσετε την ποσότητα των δεδομένων που αποθηκεύτηκαν στην εφεδρική σας μονάδα πριν από την εκτέλεση του Time Machine και στη συνέχεια ξανά μετά την εκτέλεση. Αλλά αυτό αποκαλύπτει μόνο το συνολικό ποσό της αλλαγής, όχι πόσα δεδομένα προστέθηκαν και πόσα δεδομένα αφαιρέθηκαν.

Ευτυχώς, όπως πολλά από τα βοηθητικά προγράμματα συστήματος της Apple, το Time Machine είναι χτισμένο πάνω από ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που έχει την ικανότητα να παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για τη μέτρηση της μετατόπισης. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών είναι μία από τις αγαπημένες μας εφαρμογές: Terminal .

  1. Θα ξεκινήσουμε με την εκκίνηση του Terminal, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  1. Θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή tmutil (Time Machine Utility), η οποία σας επιτρέπει να ρυθμίζετε, να ελέγχετε και να αλληλεπιδράτε με το Time Machine. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε με την έκδοση GUI του Time Machine, μπορείτε να το κάνετε με το tmutil. μπορείτε επίσης να κάνετε πολλά περισσότερα.

    Θα χρησιμοποιήσουμε την ικανότητα του tmutil να υπολογίζει την παρασυρόμενη κίνηση, προκειμένου να δούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Αλλά πριν μπορέσουμε να εκδώσουμε την κατάλληλη εντολή, χρειαζόμαστε μια άλλη πληροφορία. δηλαδή, όπου αποθηκεύεται ο κατάλογος Time Machine.

  2. Στο τερματικό, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών:
  3. tmutil machinedirectory
  4. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  5. Ο τερματικός σταθμός θα εμφανίσει τον τρέχοντα κατάλογο Time Machine.
  1. Επισημάνετε το όνομα διαύλου καταλόγου που εκπέμπει το Terminal, στη συνέχεια κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία του τερματικού και επιλέξτε Αντιγραφή. Μπορείτε επίσης να πιέσετε τα πλήκτρα + C.
  2. Τώρα που έχετε αντιγράψει τον κατάλογο Time Machine στο πρόχειρο, επιστρέψτε στη γραμμή εντολών του τερματικού και πληκτρολογήστε:
  3. tmutil calculatedryft
  4. Μην πατάτε enter ή επιστρέφετε ακόμα. Πρώτα, προσθέστε ένα κενό διάστημα μετά το παραπάνω κείμενο και έπειτα ένα απόσπασμα (") και, στη συνέχεια, επικολλήστε το όνομα της διαδρομής του καταλόγου Time Machine από το πρόχειρο επιλέγοντας Επικόλληση από το μενού επεξεργασίας του τερματικού ή πατώντας τα πλήκτρα + V. Μόλις εισαχθεί το όνομα του καταλόγου, προσθέστε ένα απόσπασμα κλεισίματος ("). Περιγράφοντας το όνομα διαύλου καταλόγου με εισαγωγικά θα διασφαλίσει ότι αν το όνομα διαδρομής περιέχει ειδικούς χαρακτήρες ή διαστήματα, ο τερματικός θα κατανοήσει ακόμα την καταχώρηση.
  5. Ακολουθεί ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας τον κατάλογο του Mac του Mac μου:
    tmutil calculatedrift "/Volumes/Tardis/Backups.backupdb/CaseyTNG"
  6. Το όνομα διαδρομής του καταλόγου σας Time Machine θα είναι διαφορετικό, φυσικά.
  7. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Ο Mac σας θα αρχίσει να αναλύει τα αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine σας για να παράγει τους αριθμούς drift που χρειαζόμαστε, συγκεκριμένα, την ποσότητα των δεδομένων που προστέθηκαν, την ποσότητα των δεδομένων που αφαιρέθηκαν και την ποσότητα που άλλαξε. Οι αριθμοί θα παρέχονται για κάθε κομμάτι ή αύξηση που αποθηκεύει η Μηχανή του Χρόνου. Αυτοί οι αριθμοί θα είναι διαφορετικοί για όλους, επειδή βασίζονται στο μέγεθος των δεδομένων που αποθηκεύετε στο αντίγραφο ασφαλείας και στο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιείτε το Time Machine. Τα τυπικά μεγέθη φέτας είναι ανά ημέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εκτελέσετε τους υπολογισμούς drift, ανάλογα με το μέγεθος της εφεδρικής μονάδας δίσκου σας, οπότε είστε υπομονετικοί.

Όταν ολοκληρωθούν οι υπολογισμοί, το Terminal θα εμφανίσει δεδομένα παρασυρόμενων για κάθε εφεδρική φέτα Time Machine με την ακόλουθη μορφή:

Ημερομηνία έναρξης - ημερομηνία λήξης

-------------------------------

Προστέθηκε: xx.xx

Κατάργηση: xx.xx

Τροποποιήθηκε: xx.xx

Θα δείτε πολλές ομάδες από την παραπάνω έξοδο. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να εμφανιστεί ο τελικός μέσος όρος:

Μέσες διακυμάνσεις

-------------------------------

Προστέθηκε: xx.xx

Κατάργηση: xx.xx

Τροποποιήθηκε: xx.xx

Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικές από τις πληροφορίες παρασυρόμενων στοιχείων μου:

Μέσες διακυμάνσεις

-------------------------------

Προστέθηκε: 1.4G

Καταργήθηκε: 325.9M

Αλλαγή: 468.6M

Μη χρησιμοποιείτε μόνο το μέσο όρο για να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις αναβαθμίσεις αποθήκευσης. πρέπει να εξετάσετε τα δεδομένα μετατόπισης για κάθε φέτα χρόνου. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη προσθήκη μου συνέβη μία εβδομάδα όταν πρόσθεσα σχεδόν 50 GB δεδομένων στο αντίγραφο ασφαλείας. η μικρότερη προσθήκη ήταν 2,5 MB δεδομένων.

Λοιπόν, τι μου είπε η μέτρηση των παρασυρόμενων; Η πρώτη μέτρηση drift ήταν από τον περασμένο Αύγουστο, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύω περίπου 33 εβδομάδες αντιγράφων ασφαλείας στην τρέχουσα μονάδα δίσκου υποστήριξης. Κατά μέσο όρο, προσθέτω περισσότερα δεδομένα σε ένα αντίγραφο ασφαλείας από όσο διαγράφω. Παρόλο που εξακολουθώ να έχω κάποιες κεφαλές, σύντομα σύντομα, το Time Machine θα αρχίσει να μειώνει τον αριθμό των εβδομάδων των πληροφοριών που αποθηκεύει, πράγμα που σημαίνει ότι μια μεγαλύτερη μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να είναι στο μέλλον μου.

Αναφορά

Manpage tmutil

Δημοσίευση: 13/3/2013

Ενημερώθηκε: 1/11/2016