Μάθετε να πληκτρολογείτε τα Grave Accent Marks σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, Mac ή PC

Voilà - Χρησιμοποιήστε μια βαθιά σημάδι προφορά για να προσθέσετε μια άνθηση

Ένα σοβαρό σήμα προφοράς προχωράει προς τα αριστερά και εμφανίζεται πάνω από ορισμένα φωνήεντα σε πολλές γλώσσες, συχνά για να υποδεικνύει ένα φωνηένιο που τονίζει. Λέξεις όπως το voilà περιέχουν χαρακτήρες με βαριά σήματα προφοράς. Στους κεφαλαίους και τους πεζούς φωνηέντες À à è è ò ò ò ò ò ò ñ ó ó ó ó ï è è ò ò ò ù, Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δώσετε μια έντονη έμφαση στο πληκτρολόγιο, ανάλογα με την πλατφόρμα σας.

Δακτυλογράφοντας ένα Grave Accent σε Mac

Σε Mac, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option και το πλήκτρο τάφων (που βρίσκεται στο ίδιο πλήκτρο με το tilde) ταυτόχρονα. Αφήστε τα δύο πλήκτρα και αμέσως πληκτρολογήστε το γράμμα που θα τονιστεί για να δημιουργήσετε πεζούς χαρακτήρες με σοβαρά σήματα προειδοποίησης. Για την κεφαλαία έκδοση του χαρακτήρα, πατήστε το πλήκτρο Shift προτού πληκτρολογήσετε το γράμμα που θα τονιστεί.

Σοβαρή έμφαση στα Windows

Ενεργοποίηση Num Lock . Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT ενώ πληκτρολογείτε τον αντίστοιχο αριθμητικό κωδικό στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε χαρακτήρες με βαριά σήματα προειδοποίησης. Εάν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, αυτά δεν θα λειτουργήσουν. Για τα Windows, οι αριθμοί για τα κεφαλαία γράμματα είναι:

Alt + 0192 = À
Alt + 0200 = È
Alt + 0204 = Ì
Alt + 0210 = Ò
Alt + 0217 = Ù

Για τα Windows, οι αριθμοί για τα πεζό γράμματα είναι:
Alt + 0224 = à
Alt + 0232 = è
Alt + 0236 = ì
Alt + 0242 = ò
Alt + 0249 = ù

Αν δεν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τους χαρακτήρες με ακεραίους χαρακτήρες από το χάρτη χαρακτήρων. Στα Windows 10, εντοπίστε τον Χάρτη χαρακτήρων κάνοντας κλικ στο Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Αξεσουάρ > Εργαλεία συστήματος > Χάρτης χαρακτήρων .

Grave Accent στο HTML

Σε HTML, δημιουργήστε σοβαρά σήματα έμφασης πληκτρολογώντας το σύμβολο & (το σύμβολο) και μετά το γράμμα (A, E, I, O ή U), τότε η λέξη τάφος , τότε . (ερωτηματικό) χωρίς κενά μεταξύ τους.

Grave σε iOS και Android Mobile Devices

Χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο στην κινητή συσκευή σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ειδικούς χαρακτήρες με σήματα προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του τάφου. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο A , E , I , O ή U στο εικονικό πληκτρολόγιο για να ανοίξετε ένα παράθυρο με διάφορες επιλογές με έμφαση. Σύρετε το δάχτυλό σας στο χαρακτήρα με έναν τάφο και σηκώστε το δάχτυλό σας για να το επιλέξετε.

Συμβουλές για την εργασία με βαριές προθέσεις