Τι είναι ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης των Windows;

Τα Windows έχουν έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή;

Η γνώση του προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης των Windows μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους χρόνους που ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασής σας ή χρειάζεστε κάποιον για πρόσβαση σε μια ειδική περιοχή των Windows. Για παράδειγμα, εάν απαιτούνται διαχειριστικά στοιχεία για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ασφαλές μέρος των Windows ή για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα, θα ήταν χρήσιμο να έχετε έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματικός προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης των Windows. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι για να ολοκληρώσετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε με έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης χωρίς να έχετε ένα. Για παράδειγμα, υπάρχουν τρόποι για να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή ή οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης ίσως δεν γνωρίζετε, τον οποίο στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση αυτού του σωστά καθορισμένου κωδικού πρόσβασης των Windows.

Σημείωση: Αυτή η συζήτηση ισχύει μόνο για μια τυπική εγκατάσταση των Windows, συνήθως σε ένα μόνο οικιακό υπολογιστή ή σε έναν υπολογιστή σε οικιακό δίκτυο. Αν η δική σας βρίσκεται σε εταιρικό δίκτυο όπου διαχειρίζονται κωδικούς πρόσβασης στον διακομιστή, αυτές οι οδηγίες δεν θα λειτουργήσουν.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Δεν υπάρχει ένας μαγικός κωδικός πρόσβασης που μπορείτε να πάρετε, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση σε έναν λογαριασμό στον οποίο έχετε χάσει τον κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε έναν χαμένο κωδικό πρόσβασης των Windows .

Σημείωση: Είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε ένα ασφαλές μέρος όπου έχετε πάντα πρόσβαση. Με αυτόν τον τρόπο, αν το ξεχάσετε ξανά, μπορείτε απλά να επιστρέψετε στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να το αναζητήσετε χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από αυτές τις διεργασίες που εξηγούνται παρακάτω.

Ένα παράδειγμα είναι ο άλλος χρήστης να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας . Εάν ο άλλος χρήστης είναι ένας διαχειριστής που γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής του, μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό του λογαριασμό για να σας δώσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Εάν έχετε πρόσβαση σε έναν άλλο λογαριασμό στον υπολογιστή αλλά δεν μπορείτε να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασής σας, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη και να ξεχάσετε το πρωτότυπο (τα αρχεία σας φυσικά θα κλειδώνονται σε αυτόν τον απρόσιτο λογαριασμό, αν και).

Ένας άλλος απλός τρόπος για να λύσετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης είναι, φυσικά, απλώς να προσπαθήσετε να μαντέψετε τον κωδικό πρόσβασης . Ίσως να είναι το όνομά σας ή το όνομα ενός μέλους της οικογένειας ή ένας συνδυασμός αγαπημένων σας φαγητών. Ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ο κωδικός σας , οπότε θα ήταν ο καλύτερος άνθρωπος να το μαντέψετε.

Εάν δεν μπορείτε να μαντέψετε τον κωδικό πρόσβασής σας, το επόμενο βήμα μπορεί να είναι να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα να το «μαντέψετε», το οποίο μπορείτε να κάνετε με αυτά τα δωρεάν εργαλεία αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης των Windows . Αν έχετε έναν σύντομο κωδικό πρόσβασης, ορισμένα από αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να λειτουργούν αρκετά γρήγορα για την ανάκτηση του χαμένου κωδικού πρόσβασης.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ίσως χρειαστεί να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows , αλλά μην το κάνετε αυτό εκτός αν έχετε εξαντλήσει απολύτως κάθε άλλη επιλογή . Αυτό θεωρείται καταστρεπτική μέθοδος επειδή θα σας ξεκινήσει από την αρχή, αφαιρώντας όχι μόνο τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης αλλά και όλα τα προγράμματα, τις εικόνες, τα έγγραφα, τα βίντεο, τους σελιδοδείκτες κλπ. Τα πάντα αφαιρούνται και ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα ξεκινά ξανά πλήρως νέο λογισμικό.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διατηρήσετε ένα δεύτερο αντίγραφο των αρχείων σας αποθηκευμένο μακριά από την κύρια εγκατάσταση των Windows σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον μια πλήρης επαναφορά συστήματος.

Χρειάζεστε πρόσβαση διαχειριστή;

Ορισμένα πράγματα που κάνετε στον υπολογιστή σας απαιτούν από έναν διαχειριστή να παράσχει τα διαπιστευτήρια του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο χρήστης του διαχειριστή δημιουργήθηκε αρχικά, του δόθηκαν δικαιώματα που δεν έχουν κανονικοί, τυποποιημένοι χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση προγραμμάτων, την πραγματοποίηση αλλαγών σε όλο το σύστημα και την πρόσβαση σε ευαίσθητα μέρη του συστήματος αρχείων.

Εάν τα Windows ζητούν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, είναι πιθανό να υπάρχει ένας χρήστης στον υπολογιστή που μπορεί να το παρέχει. Για παράδειγμα, εάν το NormalUser1 χρειάζεται κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα επειδή δεν είναι διαχειριστής, ο χρήστης διαχειριστή AdminUser1 μπορεί να βάλει τον κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψει την εγκατάσταση.

Ωστόσο, εκτός αν ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί για ένα παιδί, οι περισσότεροι λογαριασμοί χρήστη είχαν αρχικά δικαιώματα διαχειριστή. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης μπορεί απλώς να δεχθεί την προτροπή για έναν διαχειριστή και να συνεχίσει χωρίς να χρειάζεται να δώσει νέο κωδικό πρόσβασης.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή των Windows εάν χρειάζεστε βοήθεια.