Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή των Windows

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή των Windows

Ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή (admin) είναι ο κωδικός πρόσβασης σε οποιονδήποτε λογαριασμό των Windows που διαθέτει πρόσβαση στο επίπεδο διαχειριστή. Υπάρχουν μερικά σενάρια όπου ίσως χρειαστεί πρόσβαση σε λογαριασμό διαχειριστή, όπως εάν προσπαθείτε να εκτελέσετε συγκεκριμένους τύπους προγραμμάτων ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένα εργαλεία ανάκτησης των Windows.

Σε νεότερες εκδόσεις παραθύρων, όπως τα Windows 10 , τα Windows 8 και τα Windows 7 , οι περισσότεροι πρωτεύοντες λογαριασμοί έχουν ρυθμιστεί ως λογαριασμοί διαχειριστή, επομένως ένας κωδικός πρόσβασης διαχειριστή είναι συνήθως ο κωδικός πρόσβασης στο λογαριασμό σας . Δεν έχουν οριστεί όλοι οι λογαριασμοί χρηστών με αυτόν τον τρόπο, αλλά πολλοί είναι, ειδικά αν έχετε εγκαταστήσει τα Windows στον υπολογιστή σας.

Υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος λογαριασμός "Administrator" σε όλες τις εκδόσεις των Windows που λειτουργεί ως ένας άλλος, προρυθμισμένος λογαριασμός χρήστη admin, αλλά δεν εμφανίζεται συνήθως στην οθόνη σύνδεσης και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows, όπως τα Windows XP , ίσως χρειαστείτε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή κατά την πρόσβαση στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) των Windows XP ή όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία των Windows XP .

Συμβουλή: Τα βήματα που συνεπάγεται η εύρεση του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή σας είναι ουσιαστικά τα ίδια σε κάθε έκδοση των Windows .

Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή στα Windows

Σημείωση: Ανάλογα με την κατάσταση, η εύρεση του κωδικού πρόσβασης σε ένα λογαριασμό διαχειριστή μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά έως και ώρες.

  1. Αν προσπαθείτε να συνδεθείτε στον πραγματικό λογαριασμό "Administrator", δοκιμάστε να αφήσετε τον κωδικό κενό. Με άλλα λόγια, απλά πατήστε Enter όταν σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης.
    1. Αυτό το τέχνασμα δεν λειτουργεί σχεδόν τόσο συχνά στις νεότερες εκδόσεις των Windows όπως και στα Windows XP, αλλά αξίζει ακόμα μια βολή.
  2. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό σας . Όπως ανέφερα παραπάνω, ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης των Windows στον υπολογιστή σας, ο κύριος λογαριασμός χρήστη θα ρυθμιστεί συχνά με προνόμια διαχειριστή.
    1. Αν εγκαταστήσατε τα Windows στον υπολογιστή σας, αυτό είναι πολύ πιθανό η κατάσταση για εσάς.
  3. Προσπαθήστε να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή . Όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο βήμα, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να ρυθμιστεί ως διαχειριστής, ειδικά αν έχετε εγκαταστήσει τα Windows στον υπολογιστή σας στον εαυτό σας.
    1. Εάν αυτό είναι αλήθεια, αλλά έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, ίσως μπορέσετε να κάνετε πραγματικά καλές εικασίες σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
  4. Έχετε έναν άλλο χρήστη να εισαγάγει τα διαπιστευτήριά του / της. Εάν υπάρχουν άλλοι χρήστες που έχουν λογαριασμούς στον υπολογιστή σας, μπορεί να οριστεί ένας από αυτούς με πρόσβαση διαχειριστή.
    1. Εάν αυτό είναι αληθές, ο άλλος χρήστης σας χαρακτηρίζει ως διαχειριστή.
  1. Ανακτήστε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows . Ενδέχεται να μπορείτε να ανακτήσετε ή να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή με ένα από αυτά τα δωρεάν εργαλεία.
    1. Σημείωση: Ορισμένα εργαλεία αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης στη λίστα που συνδέεται παραπάνω έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσθέτουν δικαιώματα διαχειριστή σε συνηθισμένους λογαριασμούς χρηστών των Windows, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι πολύτιμοι εάν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας, αλλά δεν είναι λογαριασμός διαχειριστή. Ορισμένοι μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν λογαριασμούς όπως ο λογαριασμός "Διαχειριστής".
  2. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα αφαιρέσει εντελώς τα Windows από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή.
    1. Σημαντικό: Προφανώς, μην επιχειρήσετε αυτή την ακραία λύση εκτός αν το χρειάζεστε απολύτως. Μην το κάνετε μόνο και μόνο επειδή είστε περίεργοι ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης.
    2. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαγνωστικά εργαλεία του λειτουργικού συστήματος και αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια για να αποθηκεύσετε τον υπολογιστή σας, η εκτέλεση μιας καθαρής εγκατάστασης θα λειτουργήσει επειδή θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό από την αρχή Ρύθμιση παραθύρων.