Προσθήκη και διαχείριση λογαριασμών χρηστών στα Windows 8

Η διαχείριση λογαριασμών χρηστών στα Windows 8 είναι λίγο διαφορετική από ότι στα Windows 7.

Πολλοί λογαριασμοί χρηστών είναι απαραίτητο για κάθε κοινόχρηστο υπολογιστή Windows. Στα Windows 7 και σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αυτό ήταν αρκετά εύκολο, αφού θα οδηγούσατε στον Πίνακα Ελέγχου για να δημιουργήσετε νέους χρήστες. Αλλά τα Win Dows 8 αλλάζουν τα πράγματα λίγο χάρη στο νέο "σύγχρονο" περιβάλλον χρήστη καθώς και στην αυξανόμενη σημασία που δίνεται στους λογαριασμούς της Microsoft. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ τοπικών λογαριασμών και λογαριασμών της Microsoft και τις οποίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ξεκινώντας

Είτε ολοκληρώνετε αυτή τη διαδικασία στα Windows 8 είτε στα Windows 8.1, θα πρέπει να μπείτε στις σύγχρονες Ρυθμίσεις PC. Αρχικά, μεταβείτε στη γραμμή Charms τοποθετώντας τον κέρσορα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και σύροντάς την προς τα πάνω. Επιλέξτε τη ρύθμιση Charm και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή". Από εδώ η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος .

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 , επιλέξτε "Χρήστες" από το αριστερό παράθυρο των ρυθμίσεων του υπολογιστή και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω από το δεξιό τμήμα του παραθύρου στην ενότητα "Άλλοι χρήστες".

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8.1, επιλέξτε "Λογαριασμοί" από το αριστερό παράθυρο των ρυθμίσεων του υπολογιστή και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Άλλοι λογαριασμοί".

Μόλις εντοπίσετε την ενότητα "Άλλα Λογαριασμοί" στις Ρυθμίσεις PC, κάντε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη χρήστη". Από εδώ, η διαδικασία είναι η ίδια και για τα Windows 8 και τα Windows 8.1.

Προσθέστε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Microsoft στον υπολογιστή σας

Για να προσθέσετε έναν χρήστη στον υπολογιστή σας ο οποίος διαθέτει ήδη έναν λογαριασμό Microsoft, θα πρέπει να καταχωρίσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με το λογαριασμό του στο παρεχόμενο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο". Τώρα, επιλέξτε αν ο λογαριασμός του παιδιού είναι ή όχι. Εάν είναι λογαριασμός παιδιού, τα Windows θα επιτρέψουν στην Οικογενειακή ασφάλεια να ενημερώνει για τις συνήθειες των παιδιών σας. Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε φίλτρα και άλλα εργαλεία για τον αποκλεισμό ανεπιθύμητου περιεχομένου. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".

Ο υπολογιστής σας θα πρέπει να συνδεθεί στο Internet την πρώτη φορά που ένας νέος χρήστης συνδεθεί στο λογαριασμό του. Μόλις το κάνουν, το φόντο, οι ρυθμίσεις του λογαριασμού τους και, για τους χρήστες Windows 8.1, οι συγχρονισμένες εφαρμογές τους θα συγχρονιστούν .

Προσθέστε ένα χρήστη και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Microsoft για αυτούς

Εάν θέλετε ο νέος χρήστης σας να χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό Microsoft, αλλά δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft κατά τη διάρκεια αυτής της νέας διαδικασίας λογαριασμού.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη χρήστη" από τις Ρυθμίσεις του υπολογιστή, εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιθυμεί ο χρήστης σας για να συνδεθείτε. Τα Windows θα επαληθεύσουν ότι αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν συσχετίζεται με έναν λογαριασμό της Microsoft και στη συνέχεια σας ζητά πληροφορίες λογαριασμού .

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για το νέο λογαριασμό σας με τις παρεμβαλλόμενες παραμέτρους. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα, το επώνυμο και τη χώρα διαμονής του χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" αφού ολοκληρωθεί η φόρμα.

Τώρα θα σας ζητηθεί πληροφορίες ασφαλείας. Εισαγάγετε πρώτα την ημερομηνία γέννησης του χρήστη και, στη συνέχεια, επιλέξτε δύο πρόσθετες μεθόδους ασφαλείας από τις ακόλουθες επιλογές:

Μόλις τελειώσετε με την ασφάλεια, θα πρέπει να επιλέξετε τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας. Επιλέξτε εάν θα επιτρέψετε ή όχι τη Microsoft να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας για διαφημιστικούς σκοπούς και να σας στείλει προωθητικές προσφορές στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" μόλις κάνετε την επιλογή σας.

Τέλος, θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε άνθρωπος και όχι κάποιο αυτοματοποιημένο bot που προσπαθεί να δημιουργήσει λογαριασμό. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν δεν μπορείτε να τα εξάγετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Νέα" για ένα άλλο σύνολο χαρακτήρων. Αν μπορείτε ακόμα να το καταλάβετε, κάντε κλικ στο "Ήχος" για να έχετε τους χαρακτήρες που σας διαβάζουν. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" αφού τελειώσετε, επιλέξτε αν πρόκειται για λογαριασμό παιδιού ή όχι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Τέλος" για να προσθέσετε τον νέο λογαριασμό Microsoft στον υπολογιστή σας.

Προσθέστε έναν νέο τοπικό λογαριασμό

Εάν ο νέος σας χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει έναν τοπικό λογαριασμό, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς της Microsoft, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις πληροφορίες ασφαλείας. Απλά κάντε κλικ στην επιλογή "Σύνδεση χωρίς λογαριασμό Microsoft" από το κάτω μέρος του παραθύρου, αφού κάνετε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη χρήστη" στις Ρυθμίσεις PC.

Η Microsoft θα προσπαθήσει τώρα να αλλάξει γνώμη, εξαιρώντας τις αρετές των λογαριασμών της Microsoft και στη συνέχεια να προσπαθήσει να σας εξαπατήσει να επιλέξει έναν Λογαριασμό της Microsoft επισημαίνοντάς τον με μπλε χρώμα. Αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο "Τοπικός λογαριασμός" για να προχωρήσετε. Εάν οι πληροφορίες που παρέχουν αλλάζουν το μυαλό σας, προχωρήστε και κάντε κλικ στο "Λογαριασμός Microsoft" και ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.

Καταχωρίστε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και μια υπόδειξη για το νέο λογαριασμό χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο", επιλέξτε εάν πρόκειται για λογαριασμό παιδιού για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ασφάλεια της οικογένειας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Τέλος". Αυτό είναι όλο που υπάρχει.

Χορήγηση διοικητικών προνομίων

Η παροχή πρόσβασης διαχειριστή στους νέους λογαριασμούς τους επιτρέπει να εγκαθιστούν προγράμματα και να πραγματοποιούν αλλαγές στις ρυθμίσεις συστήματος χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας. Να είστε δύσπιστοι όταν χορηγείτε αυτά τα προνόμια.

Για χρήστες Windows 8, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου. Μπορείτε να το βρείτε αναζητώντας από την οθόνη Έναρξη ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στη γοητεία Ρυθμίσεις από την επιφάνεια εργασίας. Μόλις βρείτε εκεί, κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή τύπου λογαριασμού" κάτω από τον "Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια". Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να δημιουργήσετε ένας διαχειριστής, κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή του τύπου λογαριασμού" και επιλέξτε "Διαχειριστής". , και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Τυπικό". Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή "Αλλαγή τύπου λογαριασμού" για να κάνετε την αλλαγή τελική.

Για χρήστες Windows 8.1, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή απευθείας από τις Ρυθμίσεις του υπολογιστή. Από την ενότητα "Λοιπά Λογαριασμοί", κάντε κλικ σε ένα όνομα λογαριασμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία". Από την αναπτυσσόμενη λίστα Τύπος λογαριασμού επιλέξτε Διαχειριστής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "OK". Για να καταργήσετε τα δικαιώματα, επιλέξτε " Τυπικός χρήστης " "ΕΝΤΑΞΕΙ."

Κατάργηση λογαριασμών χρηστών στα Windows 8

Οι χρήστες των Windows 8 θα πρέπει να επιστρέψουν στον Πίνακα Ελέγχου για να καταργήσουν τους λογαριασμούς χρηστών από τον υπολογιστή τους. Μόλις τοποθετήσετε τον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε " Λογαριασμοί Χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια ". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση λογαριασμών χρηστών" όπου εμφανίζεται κάτω από τους "Λογαριασμούς χρηστών". Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή " Διαγραφή του λογαριασμού ". πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να διαγράψετε τα προσωπικά αρχεία του χρήστη ή να τα αφήσετε στον σκληρό σας δίσκο . Επιλέξτε "Διαγραφή αρχείων" ή "Διατήρηση αρχείων" και στη συνέχεια "Διαγραφή λογαριασμού" για να ολοκληρωθεί η εργασία.

Στα Windows 8.1, αυτή η εργασία μπορεί να ολοκληρωθεί από τις Ρυθμίσεις PC . Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε από την ενότητα "Άλλοι Λογαριασμοί" και κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση". Τα Windows 8.1 δεν παρέχουν τη δυνατότητα διατήρησης των δεδομένων χρήστη μετά τη διαγραφή του λογαριασμού , επομένως δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας, αν θέλετε να τα διατηρήσετε. Κάντε κλικ στην επιλογή "Διαγραφή λογαριασμού και δεδομένων" για να ολοκληρώσετε την εργασία.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul