Προσθέστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης στον λογαριασμό σας Microsoft

Μην κλειδώνετε από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com ή Hotmail

Το Outlook.com φιλοξενεί το Outlook.com, το Hotmail και άλλους λογαριασμούς email της Microsoft. Εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας για να έχετε πρόσβαση στο email εκεί. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, ωστόσο, θα χρειαστεί να εισάγετε ένα νέο. Για να απλοποιήσετε την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, προσθέστε μια δευτερεύουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν αριθμό τηλεφώνου στο Outlook.com, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, διατηρώντας παράλληλα ασφαλή τον λογαριασμό σας.

Μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης καθιστά εύκολη την αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας και είναι πιο δύσκολη η απόκρυψη του λογαριασμού σας. Η Microsoft στέλνει έναν κωδικό σε μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσει ότι είστε εσείς που λέτε ότι είστε. Εισάγετε τον κωδικό σε ένα πεδίο και στη συνέχεια επιτρέπεται να κάνετε αλλαγές στον λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κωδικού πρόσβασης.

Πώς να προσθέσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης στο Outlook.com

Συμπεριλαμβάνεται μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Outlook.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.
  2. Κάντε κλικ στο avatar σας ή στο αρχικά στην άκρα δεξιά πλευρά της γραμμής μενού για να ανοίξετε την οθόνη Ο λογαριασμός μου .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή λογαριασμού .
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια στην κορυφή της οθόνης " Ο λογαριασμός μου" .
  5. Επιλέξτε το κουμπί Πληροφορίες ενημέρωσης στην περιοχή Ενημέρωση της περιοχής πληροφοριών ασφαλείας .
  6. Επαληθεύστε την ταυτότητά σας εάν σας ζητηθεί να το κάνετε. Για παράδειγμα, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό που αποστέλλεται στον αριθμό τηλεφώνου σας, εάν εισάγετε προηγουμένως έναν αριθμό τηλεφώνου ανάκτησης.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη πληροφοριών ασφαλείας .
  8. Επιλέξτε μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού.
  9. Καταχωρίστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμεύσει ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης για τον λογαριασμό σας Microsoft.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο . Η Microsoft αποστέλλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη νέα διεύθυνση ανάκτησης με έναν κωδικό.
  11. Καταχωρίστε τον κωδικό από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην περιοχή Κωδικός του παραθύρου " Προσθήκη πληροφοριών ασφαλείας" .
  12. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να προσθέσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης στον λογαριασμό σας της Microsoft.

Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστέθηκε επιστρέφοντας στην ενότητα Ενημέρωση στοιχείων ασφαλείας . Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft θα πρέπει επίσης να λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρει ότι ενημερώσατε τα στοιχεία ασφαλείας.

Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε πολλές διευθύνσεις ανάκτησης και αριθμούς τηλεφώνου επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα. Όταν θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να επιλέξετε την εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα πρέπει να αποστέλλεται ο κωδικός.

Επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της να χρησιμοποιούν έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft. Οι συστάσεις της Microsoft περιλαμβάνουν:

Επίσης, η Microsoft συνιστά να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα, για να δυσκολευτείτε σε κάποιον άλλο να συνδεθεί στο λογαριασμό σας στη Microsoft. Με την επαλήθευση σε δύο βήματα ενεργοποιημένη, κάθε φορά που συνδέεστε σε μια νέα συσκευή ή από διαφορετική τοποθεσία, η Microsoft στέλνει έναν κωδικό ασφαλείας που πρέπει να εισαγάγετε στη σελίδα σύνδεσης.