Μπορείτε να καταργήσετε την εγκατάσταση του iOS 7;

Εκατομμύρια άνθρωποι αναβαθμίστηκαν στο iOS 7 μέσα σε μια εβδομάδα ή δύο από την Apple που την κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2013. Πολλοί από αυτούς ενθουσιάστηκαν από τα νέα χαρακτηριστικά και το νέο σχέδιο. Μια άλλη ομάδα, ωστόσο, μίσησε τις μεγάλες αλλαγές - μια νέα διεπαφή και εφαρμογές - που ήρθε με την αναβάθμιση. Εάν είστε ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν είναι ικανοποιημένοι με το iOS 7 , μπορεί να αναρωτιέστε εάν υπάρχει ένας τρόπος για να απεγκαταστήσετε το iOS 7 και να επιστρέψετε στο iOS 6.

Δυστυχώς, για τον μέσο χρήστη, δεν υπάρχει τρόπος υποβάθμισης του iOS 7.

Τεχνικά μπορεί να είναι δυνατή η υποβάθμιση - συζητείται προς το τέλος αυτού του άρθρου - αλλά είναι δύσκολο και απαιτεί σοβαρές τεχνικές δεξιότητες.

Γιατί δεν μπορείτε να υποβαθμίσετε το iOS 7

Για να καταλάβουμε γιατί δεν υπάρχει εύκολος τρόπος υποβάθμισης από iOS 7 σε iOS 6 , πρέπει να καταλάβετε κάτι για το πώς η Apple διανέμει το iOS.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης μιας νέας έκδοσης του iOS στη συσκευή σας - είτε πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση όπως το iOS 7, είτε για μια μικρή ενημέρωση όπως το iOS 6.0.2 - η συσκευή συνδέεται με τους διακομιστές της Apple. Το κάνει αυτό ώστε να μπορεί να ελέγξει για να βεβαιωθεί ότι το λειτουργικό σύστημα που εγκαθιστάτε είναι "υπογεγραμμένο" ή έχει εγκριθεί από την Apple (πολλές άλλες εταιρείες έχουν παρόμοια διαδικασία). Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, επειδή διασφαλίζει ότι εγκαθιστάτε μια νόμιμη, επίσημη, ασφαλή έκδοση του iOS και όχι κάτι που δεν λειτουργεί σωστά ή έχει παραβιαστεί από τους χάκερ. Εάν οι διακομιστές της Apple επιβεβαιώνουν ότι η έκδοση που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε έχει υπογραφεί, όλα είναι καλά και η αναβάθμιση συνεχίζεται. Εάν όχι, η εγκατάσταση είναι αποκλεισμένη.

Αυτό το βήμα είναι τόσο σημαντικό, επειδή αν η Apple σταματήσει να υπογράφει μια συγκεκριμένη έκδοση του iOS, τότε δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τις μη υπογεγραμμένες εκδόσεις. Αυτό έκανε η εταιρεία με το iOS 6.

Κάθε φορά που η εταιρεία κυκλοφορεί μια σημαντική νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η Apple συνεχίζει να υπογράφει την προηγούμενη έκδοση για σύντομο χρονικό διάστημα για να επιτρέψει στους χρήστες να υποβαθμίσουν εάν θέλουν. Στην περίπτωση αυτή, η Apple υπέγραψε για λίγο iOS 7 και iOS 6, αλλά σταμάτησε να υπογράφει iOS 6 το Σεπτέμβριο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το iOS 6 πλέον σε καμία συσκευή .

Τι συμβαίνει με την Jailbreaking;

Αλλά τι γίνεται με το jailbreaking , κάποιοι από εσάς μπορεί να σας ρωτούν. Εάν η συσκευή μου είναι jailbroken, μπορώ να υποβαθμίσω; Η γρήγορη απάντηση είναι ναι, αλλά η μεγαλύτερη και ακριβέστερη απάντηση είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι jailbroken, είναι δυνατή η επαναφορά σε παλιότερες εκδόσεις του iOS που δεν έχουν υπογραφεί πλέον από την Apple, εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα στα οποία θέλετε να επιστρέψετε.

Θα σας αποζημιώσω το πλήρες νιτρίτσα για αυτό που σημαίνει αυτό (ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει μια λεπτομερή τεχνική εξήγηση των σβώλων SHSH και της διαδικασίας υποβάθμισης), αλλά τα κομμάτια του κώδικα SHSH blobs σχετίζονται με την υπογραφή OS που αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο. Αν τα έχετε, μπορείτε ουσιαστικά να εξαπατήσετε το iPhone σας σε κώδικα που δεν έχει πλέον υπογραφεί από την Apple.

Υπάρχει όμως ένα catch: πρέπει να έχετε αποθηκεύσει τα SHSH blobs σας από την έκδοση του iOS που θέλετε να υποβαθμίσετε πριν η Apple σταματήσει να την υπογράφει. Εάν δεν το έχετε, η υποβάθμιση είναι σχεδόν αδύνατη. Έτσι, αν δεν αποθηκεύσατε τα SHSH blobs σας πριν από την αναβάθμιση στο iOS 7, ή μπορείτε να βρείτε μια αξιόπιστη πηγή για αυτά, δεν μπορείτε να πάτε πίσω.

Γιατί πρέπει να κολλήσετε με το iOS 7

Έτσι, εάν είστε στο iOS 7 και δεν σας αρέσει, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει. Τούτου λεχθέντος, οι άνθρωποι συχνά αντιτίθενται στην ιδέα της αλλαγής περισσότερο από την ίδια την αλλαγή. Το IOS 7 είναι μια μεγάλη αλλαγή από το iOS 6 και θα πάρει μερικά να συνηθίσει, αλλά να του δώσει λίγο χρόνο. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μετά από μερικούς μήνες τα πράγματα που δεν σας αρέσουν τώρα είναι εξοικειωμένα και δεν σας ενοχλούν πλέον.

Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα με μερικά από τα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στο iOS 7, όπως το Κέντρο Ελέγχου , το Lock Activation και το AirDrop . Προσδιόρισε επίσης έναν τόνο σφάλματος και πρόσθεσε περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας.