Ενισχύστε την ταχύτητα του Android Phone ή του Tablet σας

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να επιταχύνετε το κινητό σας Android

Το τηλέφωνο ή το tablet Android σας φάνηκε πιθανώς γρήγορα όταν το αγοράσατε για πρώτη φορά. Με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά αν αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα ή προσθέσετε πολλές εφαρμογές, ίσως φαίνεται να λειτουργεί πιο αργά. Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα της συσκευής σας.

Ελεύθερος χώρος

Η συσκευή σας θα τρέξει γρηγορότερα εάν η μνήμη δεν είναι μέγιστη.

Go Widget και δωρεάν animation

Όπως και με τις εφαρμογές, τα γραφικά στοιχεία που δεν χρειάζεστε θα πρέπει να απενεργοποιηθούν. Τα γραφικά στοιχεία ή ο εκκινητής που χρησιμοποιείτε μπορεί να παρέχουν κινούμενα σχέδια και το ειδικό αποτέλεσμα φαίνονται εξαιρετικά, αλλά μπορούν να επιβραδύνουν το τηλέφωνο ή το tablet σας. Ελέγξτε το εκκινητήριό σας για να δείτε αν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτά τα επιπλέον εφέ και να αποκτήσετε λίγη ταχύτητα.

Κλείσιμο των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε

Διατηρώντας πολλές ανοιχτές εφαρμογές καθιστά εύκολη την πολλαπλή εναρμόνιση, αλλά το κλείσιμο των ανοικτών εφαρμογών βελτιώνει την ταχύτητα. Απλά τραβήξτε προς τα πάνω τη λίστα των εφαρμογών που εκτελούνται, η οποία δείχνει ποιες εφαρμογές εκτελούνται και πόση μνήμη χρησιμοποιούν και κλείστε αυτές που δεν χρειάζεστε ανοικτές.

Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη

Πηγαίνετε τη σελίδα αποθήκευσης της συσκευής στις ρυθμίσεις. Αναζητήστε ένα θέμα εισαγωγής δεδομένων Cached και πατήστε σε αυτό. Θα έχετε την επιλογή να διαγράψετε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνο ή το tablet

Η εμπιστοσύνη στην επανεκκίνηση ήταν πρόβλημα επίλυσης από την αρχή της εποχής του υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε το με το τηλέφωνο ή το tablet σας περιστασιακά. Μια επανεκκίνηση μπορεί να διαγράψει τις κρυφές μνήμες και να καθαρίσει το σύστημα για μια νέα ελπίζω ταχύτερη εκκίνηση.

Να γνωρίζετε ποιες εφαρμογές είναι επιθετικές

Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία (συνήθως στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία) και γνωρίστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη μνήμη RAM (συνήθως στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές ή Διαχείριση εφαρμογών, ανάλογα με τη συσκευή).

Κάντε λήψη εφαρμογών που βελτιώνουν την απόδοση του Android

Οι εφαρμογές που καταργούν τα διπλά αρχεία από το τηλέφωνό σας ή το λογισμικό που το αποκωδικοποιούν, βοηθούν στη διατήρηση του τηλεφώνου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λειτουργίας. Υπάρχουν πολλά από αυτά στην αγορά. Μεταξύ αυτών είναι:

Μεταβείτε στην επιλογή τελικής επιλογής

Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν και το τηλέφωνο ή το tablet Android σας είναι αφόρητα αργό, προχωρήστε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων . Οι εφαρμογές και τα δεδομένα εξαφανίζονται (ναι, όλα αυτά) και το τηλέφωνο επιστρέφει στην αρχική κατάσταση του εργοστασίου. Θα χρειαστεί να κάνετε ξανά λήψη των εφαρμογών που θέλετε.

Ανάλογα με το τηλέφωνο ή το tablet σας, αναζητήστε τις ρυθμίσεις για "backup" ή "restore" ή "privacy" για να βρείτε την επιλογή factory reset. Αφού ολοκληρωθεί η επαναφορά, η συσκευή σας πρέπει να επιστρέψει στην ομαλή λειτουργία.