Πώς να αποφύγετε την παραμόρφωση εικόνας σε διαφάνειες πορτρέτου

Εάν χρησιμοποιείτε το PowerPoint και αναρωτιέστε αν υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας της διάταξης διαφανειών σας χωρίς να παραμορφώσετε τις εικόνες, μπορείτε και μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς.

01 από 03

Αλλαγή της διάταξης πριν την εισαγωγή της εικόνας

Επαναφέρετε την εικόνα πίσω στις αρχικές ιδιότητες, για να αποφύγετε την παραμόρφωση στην οριζόντια ολίσθηση. © Wendy Russell

Αν αλλάξετε τη διάταξη σε πορτρέτο πριν εισαγάγετε την εικόνα , η εικόνα θα εισαχθεί μόνο για να ταιριάζει στο πλάτος της διαφάνειας (αν υποτεθεί ότι η εικόνα είναι αρκετά μεγάλη ήδη), αλλά το φόντο της διαφάνειας θα εμφανίζεται στο επάνω και στο κάτω μέρος της τη διαφάνεια.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, ίσως είναι καλή ιδέα να αλλάξετε το φόντο των διαφανειών σε ένα συμπαγές μαύρο, έτσι ώστε μόνο η εικόνα να εμφανίζεται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιονδήποτε τίτλο θέλετε, ο οποίος θα εμφανίζεται επίσης στη διαφάνεια.

02 του 03

Εάν ο προσανατολισμός της παρουσίασής σας έχει ήδη οριστεί

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει την παρουσίασή σας στο τοπίο, δυστυχώς, θα πρέπει να επανατοποθετήσετε όλες τις φωτογραφίες σας. Ή δοκιμάστε μια άλλη λύση. (Ανατρέξτε στην παραπάνω εικόνα)

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα της εικόνας.
  2. Επιλέξτε Μέγεθος και θέση ... από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται.
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση εικόνας , καταργήστε την επιλογή του πλαισίου κάτω από την ενότητα Κλίμακα που λέει Σχετικά με το αρχικό μέγεθος εικόνας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά και στη συνέχεια στο κουμπί Κλείσιμο. Αυτό θα επαναφέρει την εικόνα στις αρχικές της αναλογίες.
  5. Στη συνέχεια, μπορείτε να περικόψετε ή να αλλάξετε το μέγεθος της φωτογραφίας ώστε να ταιριάζει στη διαφάνεια.

03 του 03

Δημιουργία παρουσίασης διαφανειών με δύο διαφορετικές παρουσιάσεις

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια παρουσίαση διαφανειών δύο διαφορετικών (ή περισσότερων) παρουσιάσεων - μία με διαφάνειες σε κατακόρυφο προσανατολισμό και άλλη με διαφάνειες σε οριζόντιο προσανατολισμό. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε μια παρουσίαση χρησιμοποιώντας και πορτρέτο και διαφάνειες τοπίου .