Κινητούς Μεταφορείς στις ΗΠΑ

Μάθετε τη διαφορά μεταξύ των φορέων κινητής τηλεφωνίας και των MVNO

Ένας φορέας κινητής τηλεφωνίας είναι πάροχος υπηρεσιών που παρέχει υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε συνδρομητές κινητών τηλεφώνων και tablet. Η κυτταρική εταιρεία που πληρώνετε για τη χρήση κινητού τηλεφώνου σας είναι είτε φορέας κινητής τηλεφωνίας είτε φορέας εκμετάλλευσης κινητού εικονικού δικτύου. Υπάρχουν μόνο λίγοι κάτοχοι άδειας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και πολλά MVNO.

Αμερικανοί μεταφορείς κινητών επικοινωνιών

Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας πρέπει να αποκτήσουν από την κυβέρνηση άδεια εκμετάλλευσης ραδιοφάσματος για να λειτουργούν σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ είναι:

Οι ιδιοκτήτες κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν έναν κινητό φορέα για να υποστηρίξουν τις δυνατότητες κλήσης, γραπτών μηνυμάτων και δεδομένων των smartphone τους.

Κινητοί εικονικοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύου

Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται να πωλούν πρόσβαση στο ραδιοφάσμα τους σε άλλες εταιρείες που λειτουργούν ως φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Τα MVNOs δεν κατέχουν σταθμό βάσης, φάσμα ή υποδομή που απαιτείται για τη μετάδοση. Αντ 'αυτού, μισθώνονται από έναν εγκεκριμένο φορέα εκμετάλλευσης στην περιοχή τους. Μερικά MVNO είναι εναλλακτικά εμπορικά σήματα μεγάλων φορέων κινητής τηλεφωνίας όπως:

Παραδείγματα άλλων MVNO περιλαμβάνουν:

Τα MVNO συχνά στοχεύουν σε μικρές περιοχές ή τμήματα του πληθυσμού. Συνήθως, τα MVNO προσφέρουν φθηνά μηνιαία σχέδια χωρίς συμβόλαια. Προσφέρουν την ίδια ποιοτική εξυπηρέτηση με τον φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας από τον οποίο εκμισθώνονται. Μπορείτε να μεταφέρετε τον υπάρχοντα αριθμό σας όσο βρίσκεστε στην ίδια περιοχή και να φέρετε το δικό σας τηλέφωνο με κάποιους περιορισμούς. Τα τηλέφωνα GSM και CDMA δεν λειτουργούν στα ίδια δίκτυα, αλλά ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.

Επειδή τα MVNOs έχουν χαμηλά γενικά έξοδα, συνήθως ξοδεύουν επιθετικά στο μάρκετινγκ για να προσελκύσουν άτομα στην υπηρεσία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πελάτες τους έχουν χαμηλότερη προτεραιότητα από τους πελάτες των μεγαλύτερων δικτύων που μισθώνουν εύρος ζώνης. Τα MNVO μπορεί να έχουν χαμηλότερες ταχύτητες δεδομένων, για παράδειγμα.