Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης ροών ήχου από το διαδίκτυο

Μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε αρχεία ήχου από πηγές στο διαδίκτυο

Εάν είστε νέοι στην ψηφιακή μουσική τότε ίσως να πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρετε αρχεία ήχου στον υπολογιστή σας είναι είτε να τα κατεβάσετε είτε να αντιγράψετε από το CD. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη μέθοδος που είναι επίσης δημοφιλής στους χρήστες που εκμεταλλεύονται την Αναλογική τρύπα . Αυτό απλά σημαίνει εγγραφή από μια πηγή ήχου αντί για απευθείας λήψη, αντιγραφή ή αντιγραφή.

Στην περίπτωση της ροής μουσικής, το εξειδικευμένο λογισμικό χρησιμοποιεί την κάρτα ήχου του υπολογιστή σας για την εγγραφή ήχου. Αυτός ο τύπος προγράμματος μπορεί να προσελκύσει σχεδόν οποιοδήποτε ήχο από την έξοδο της κάρτας ήχου του υπολογιστή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εγγραφή από streaming μουσικές υπηρεσίες ή ιστοσελίδες.

Μπορείτε επίσης να εγγράψετε ήχο από μικρόφωνο, βοηθητική συσκευή εισόδου ή ακόμα και ήχο σε παιχνίδι. Το μειονέκτημα για τη χρήση αυτού του τύπου λογισμικού είναι ότι εάν ο υπολογιστής σας κάνει θόρυβο κατά την εγγραφή ενός μουσικού κομματιού, τότε οι παρεμβολές θα καταγραφούν επίσης. Τούτου λεχθέντος, αυτός είναι ο πιο ευέλικτος τύπος λογισμικού που έχει εγκατασταθεί στο μηχάνημά σας.

Πώς να καταγράψετε την ηλεκτρονική μουσική

Internet Radio

Εάν επιθυμείτε συγκεκριμένα να καταγράψετε τον ήχο συνεχούς ροής που μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τότε θα χρειαστείτε ένα ραδιόφωνο εγγραφής στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ειδικά προγράμματα που διατηρούν μια ενημερωμένη βάση δεδομένων για τους διαθέσιμους σταθμούς. Αφού συνδεθείτε με έναν ραδιοφωνικό σταθμό Διαδικτύου, μπορείτε να ακούσετε τη ζωντανή μουσική και να την καταγράψετε εάν το επιθυμείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό για τους Ελεύθερους Ρυθμιστές Ραδιόφωνο Διαδικτύου .

Streaming Audio από ιστότοπους

Αυτός ο τύπος εργαλείου είναι ίσως ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος για τη λήψη ήχου. Είναι πολλαπλών χρήσεων και μπορούν να συλλάβουν συχνά και από μικρόφωνο. Οι περισσότερες συσκευές εγγραφής ήχου συνεχούς ροής υποστηρίζουν διάφορες μορφές για την αποθήκευση εγγραφών, με το MP3 να είναι το πρότυπο (για συμβατότητα μεταξύ συσκευών).

Αν σας αρέσει να ακούτε ροή ήχου μέσω υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής, διαβάστε τον οδηγό μας για δωρεάν λογισμικό εγγραφής που μπορεί να αποθηκεύσει ήχο από το Web.

Χρήση ιστότοπων για τη μετατροπή βίντεο σε ήχο

Αν και αυτή η μέθοδος δεν είναι ένα τέτοιο εργαλείο που πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, εξακολουθεί να είναι ένας έγκυρος τρόπος. Υπάρχουν δωρεάν ιστότοποι στο Διαδίκτυο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή ήχου από ένα βίντεο.

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει η μουσική σε ένα βίντεο YouTube, αλλά δεν θέλετε τα γραφικά, τότε αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετατραπεί σε MP3. Δείτε το YouTube για το MP3 Guid e για βοήθεια.

Είναι νόμιμο να εγγράφετε streaming audio;

Αυτός ο τομέας του νόμου προκαλεί πολλή σύγχυση. Κάποιοι λένε ότι είναι αποδεκτό να εγγράφει ήχο (μέσω της Αναλογικής τρύπας) γιατί τεχνικά δεν κάνετε ένα άμεσο αντίγραφο. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται φυσικά από αυτό που γράφετε. Εάν η μουσική που κάνετε streaming προστατεύεται από τα πνευματικά δικαιώματα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό αρχείο ήχου; Ίσως όχι, αλλά πολλοί άνθρωποι το κάνουν.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά την εγγραφή ήχου από το Internet χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι η διανομή των αρχείων που έχετε δημιουργήσει. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με τις ηχογραφήσεις σας είναι να τα κάνετε αθέλητα διαθέσιμα σε άλλους μέσω δικτύων P2P κοινής χρήσης αρχείων κ.λπ.