Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Facebook

Εάν έχετε μοιραστεί πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με τη ζωή σας στο Facebook με την πάροδο των ετών, είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο Facebook.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε το δικό σας αντίγραφο χωρίς σύνδεση όλων των φωτογραφιών σας σε ένα μόνο φάκελο, τον οποίο μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε σε ένα CD, DVD ή σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Έτσι, αν Facebook κάθε συντρίψει και καίει, όλες οι selfies σας και άλλες προσωπικές φωτογραφίες δεν θα πάει κάτω με αυτό.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει υιοθετήσει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να βλέπει και να αποθηκεύει τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο παρελθόν, αλλά απλοποίησε πρόσφατα τη διαδικασία με ένα σύνδεσμο "Έναρξη αρχείου μου".

Πού να βρείτε το Facebook Backup Link

Η επιλογή προσωπικού αρχείου είναι προσβάσιμη σε διάφορα σημεία. Το ευκολότερο να βρείτε βρίσκεται στην περιοχή γενικών ρυθμίσεων.

Συνεπώς, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook σε έναν υπολογιστή - είτε σε φορητό υπολογιστή είτε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, αλλά όχι στο κινητό σας τηλέφωνο. Αναζητήστε το μικρό βέλος κάτω στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας και κάντε κλικ στην επιλογή "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" κοντά στο κάτω μέρος. Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα "γενικές ρυθμίσεις". Στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε έναν σύνδεσμο με τίτλο "Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook"

Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί μια άλλη σελίδα που λέει "Κατεβάστε τις πληροφορίες σας, Αποκτήστε ένα αντίγραφο αυτού που έχετε μοιραστεί στο Facebook". Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί "Έναρξη αρχείου" για να λάβετε τα δεδομένα σας στο Facebook.

Θα σας δείξει στη συνέχεια ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο, οπότε πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα άλλο κουμπί "Έναρξη του αρχείου μου", αυτό το μπλε. Στη συνέχεια, το Facebook θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε ξανά την ταυτότητά σας πριν αφήσετε να κατεβάσετε το αρχείο που δημιουργεί.

Σε αυτό το σημείο, το Facebook θα ξεκινήσει την προετοιμασία του προσωπικού σας αρχείου ως αρχείο λήψης. Θα σας δείξει ένα μήνυμα που σας λέει ότι θα σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το αρχείο λήψης είναι έτοιμο

Ακολουθήστε το σύνδεσμο Email

Μέσα σε λίγα λεπτά, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έναν σύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο. Ο σύνδεσμος θα σας φέρει πίσω στο Facebook, όπου θα σας ζητηθεί μια ακόμη φορά να ξαναγυρίσετε το Facebook σας. Μόλις το κάνετε, θα σας προσφέρει την ευκαιρία να αποθηκεύσετε το αρχείο ως συμπιεσμένο (συμπιεσμένο) αρχείο στον υπολογιστή σας. Απλώς τοποθετήστε το στο φάκελο στον οποίο θέλετε να το αποθηκεύσετε και το Facebook θα αποθέσει ένα αρχείο στη μονάδα δίσκου.

Ανοίξτε το φάκελο και θα δείτε ένα αρχείο που ονομάζεται "ευρετήριο". Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο "ευρετήριο", το οποίο είναι μια βασική ιστοσελίδα HTML που συνδέεται με όλα τα άλλα αρχεία που έχετε κατεβάσει.

Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες σας σε ένα φάκελο που ονομάζεται φωτογραφίες. Κάθε άλμπουμ έχει δικό του φάκελο. Θα δείτε ότι τα αρχεία φωτογραφιών είναι αρκετά μικρά, γιατί το Facebook συμπιέζει τις φωτογραφίες που ανεβάζετε, επομένως η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή όσο όταν τις ανεβάσατε. Είναι βελτιστοποιημένα για εμφάνιση στις οθόνες υπολογιστών, όχι στην πραγματικότητα εκτύπωση, αλλά μπορεί να είναι ευτυχείς να τα έχουν σε οποιοδήποτε μέγεθος μία ημέρα.

Τι είδος αντικειμένων μπορείτε να κάνετε λήψη;

Τουλάχιστον, το αρχείο λήψης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε στο δίκτυο, καθώς και τα μηνύματά σας και τις συνομιλίες σας με άλλους χρήστες και τις προσωπικές σας πληροφορίες προφίλ στην περιοχή "Πληροφορίες" της σελίδας του προφίλ σας. Περιλαμβάνει επίσης μια λίστα με τους φίλους σας, τυχόν αιτήματα φίλων σε εκκρεμότητα, όλες τις ομάδες στις οποίες ανήκετε και σελίδες που έχετε "άρεσε".

Περιλαμβάνει επίσης έναν τόνο άλλων στοιχείων, όπως τη λίστα των οπαδών σας, αν επιτρέπετε στους ανθρώπους να σας ακολουθήσουν. και μια λίστα με τις διαφημίσεις στις οποίες πραγματοποιήσατε κλικ. (Διαβάστε περισσότερα στο αρχείο βοήθειας Facebook.)

Άλλες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Η επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Facebook δημιουργεί ένα αρχείο που είναι αρκετά εύκολο να περιηγηθείτε. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών που θα δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων από διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όχι μόνο το Facebook. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. SocialSafe : Το SocialSafe είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού desktop που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αρπάξετε τα δεδομένα σας από το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Google +, το LinkedIn, το Pinterest και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων από μέχρι τέσσερα δίκτυα δωρεάν. Αν αγοράσετε την έκδοση premium για μια μέτρια αμοιβή, μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερα δίκτυα.

2. Backupify : Εάν διαχειρίζεστε μια επιχείρηση και θέλετε να διατηρήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας όλων των προσπαθειών των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης, τότε αξίζει να επενδύσετε σε μια υπηρεσία backup backup. Κάποιος που θα εξετάσει είναι η προσφορά backup των κοινωνικών μέσων από το Backupify. Δεν είναι φτηνό - η υπηρεσία ξεκινά από 99 δολάρια το μήνα, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να τηρούν αρχεία απ ​​'ό, τι κάνουν τα απλά άτομα. Και αυτό θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

3. Frostbox - Μια φθηνότερη επιλογή από την Backupify είναι η Frostbox, μια online υπηρεσία backup που θα αυτοματοποιήσει την αρχειοθέτηση των αρχείων των κοινωνικών σας μέσων. Η τιμολόγηση ξεκινά από 6,99 δολάρια το μήνα.

Θέλετε ένα Twitter Back Up;

Το Twitter σας διευκολύνει επίσης να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο των tweets σας. Μάθετε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα tweets σας .