Πώς να βρείτε κρυμμένα μηνύματα Plus Facebook Συμβουλές χρηστών Power

15 λειτουργίες του Facebook Messenger που ποτέ δεν ήξερες ότι ήσουν εκεί

Το Facebook Messenger μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε επαφή με τους φίλους σας. Η υπηρεσία λειτουργεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές καθώς και σε iOS και Android, καθιστώντας τον ένα καθολικό τρόπο για τους ανθρώπους να διατηρούν επαφή ανεξάρτητα από το είδος του υπολογιστή (ή του τηλεφώνου) που χρησιμοποιούν ή ακόμα και όπου βρίσκονται στον κόσμο.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πιθανώς τα βασικά της αποστολής και λήψης μηνυμάτων με την υπηρεσία, το Facebook Messenger έχει μια σειρά κρυφών χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν καν ότι είναι διαθέσιμα σε αυτά. Έχετε πιθανώς ακούσει τους φίλους να τις αναφέρουν ως «κρυμμένα μηνύματα στο Facebook» αλλά, στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά δεν αφορούν περισσότερο από ένα απλό μήνυμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά κυμαίνονται από μυστικές συζητήσεις μέχρι κρυφά παιχνίδια.

Ας δούμε ποιες είναι οι λειτουργίες, πώς λειτουργούν και πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε καλύτερα.

01 από 15

Χρησιμοποιήστε το Messenger στο δικό του παράθυρο

Εάν θέλετε να συνομιλήσετε χωρίς να διαστρέφετε το υπόλοιπο του Facebook, εκτελέστε το Facebook Messenger στο δικό του παράθυρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνομιλείτε με φίλους όλη την ημέρα σχετικά με την υπηρεσία χωρίς φόβο ότι θα καταλήξετε να χάσετε μια ώρα κοιτάζοντας βίντεο από το νέο κουτάβι ενός φίλου.

Για να μεταβείτε στη σελίδα Messenger, μεταβείτε στο messenger.com στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Από εκεί θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook και στη συνέχεια θα έχετε πρόσβαση σε μια πλήρη οθόνη του προγράμματος-πελάτη Μηνύματα. Δεν έχει όλες τις ίδιες λειτουργίες με την έκδοση για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά τα περισσότερα από τα σημαντικά πράγματα είναι εκεί και θα μπορείτε να συνομιλείτε χωρίς (πολύ) περισπασμούς.

02 από 15

Χρησιμοποιήστε ένα Bot

Εάν δεν έχετε αλληλεπιδράσει με μια συνομιλία πριν, δεν είναι πραγματικά διαφορετική από τη συζήτηση με έναν φίλο. Χρησιμοποιείτε ένα chatbot μέσα από το Messenger, αλλά αντί ενός ατόμου, είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συνθέσει τα μηνύματά του σε εσάς.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Η ιστοσελίδα botlist.co παραθέτει έναν αριθμό από τα διάφορα διαθέσιμα bots (υπάρχουν πολλά από αυτά). Μπορείτε επίσης να βρείτε δημοφιλή, απλά πληκτρολογώντας αυτό που ψάχνετε στο πεδίο Το όταν ξεκινάτε ένα νέο μήνυμα. Εάν το Facebook μπορεί να εντοπίσει αυτό που ψάχνετε, τότε θα συμπληρώσει αυτόματα το τμήμα To για εσάς με το κατάλληλο bot. Μερικά bots που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα τελευταία νέα τροφίμων και βρείτε γρήγορες συνταγές.

Skyscanner: Αφήστε το bot Messenger του Skyscanner να σας βοηθήσει να βρείτε μια πτήση για τις επόμενες μεγάλες διακοπές σας.

Ενίσχυση: Χρειάζεστε λίγη παραλαβή μου; Το boot Boost θα σας προσφέρει κίνητρα για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε.

03 από 15

Έχετε μυστικές συνομιλίες

Μερικές φορές θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η συνομιλία που έχετε με έναν φίλο είναι πραγματικά ιδιωτική. Ενώ το Facebook δεν είναι το καλύτερο μέρος για να στείλει κανείς ευαίσθητες πληροφορίες, το κοινωνικό δίκτυο έφερε έναν τρόπο να έχει κρυπτογραφημένες συνομιλίες στην πλατφόρμα. Οι μυστικές συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο και μπορούν να διαβαστούν μόνο από εσάς και τον παραλήπτη σας. Ούτε το Facebook θα έχει πρόσβαση σε όσα περιέχουν.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, συνθέστε ένα νέο μήνυμα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή iOS ή Android. Στο επάνω δεξιό μέρος της σελίδας θα δείτε μια επιλογή "Secret" σε iOS ή ένα εικονίδιο κλειδώματος στο Android. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο χρονοδιακόπτη που σας επιτρέπει να ορίσετε ένα χρονικό όριο για την προβολή του μηνύματος εάν θέλετε να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε μια φωτογραφία αυτοκαταστροφή μετά από μόλις 10 δευτερόλεπτα. Λάβετε υπόψη σας ότι ακόμα και αν η φωτογραφία καταστραφεί από την αυτοκαταστροφή, τίποτα δεν εμποδίζει τον χρήστη να τραβήξει μια φωτογραφία της οθόνης ενώ εμφανίζεται η φωτογραφία.

04 από 15

Στείλτε μετρητά δωρεάν

Σε κάποιο σημείο ή άλλο, όλοι πρέπει να στείλουμε μετρητά σε έναν φίλο. Είτε αποζημιώνετε κάποιον για το μισό μεσημεριανό γεύμα σας, εισιτήρια συναυλιών, ή απλώς θέλετε να τα μεταχειριστείτε σε μια μπύρα από μακριά - να μάθετε πώς να στείλετε ένα μετρητά σε φίλους μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Λοιπόν, τώρα μπορείτε να στείλετε μετρητά στους φίλους σας χρησιμοποιώντας το Facebook δωρεάν.

Για να το κάνετε αυτό, απλά κάντε κλικ στο σύμβολο του δολαρίου στο κάτω μέρος του παραθύρου του Messenger με αυτό το άτομο. Από εκεί μπορείτε να καθορίσετε το ποσό που θέλετε να στείλετε (θα χρειαστεί επίσης να συνδέσετε μια χρεωστική κάρτα στο Facebook). Όταν στέλνετε μετρητά, αυτά τα χρήματα θα χρεωθούν από το λογαριασμό σας και θα κατατεθούν στο λογαριασμό του φίλου σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχει επίσης συνδέσει τη χρεωστική κάρτα με το Facebook.

05 από 15

Αποστολή αρχείων (χωρίς ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

Ακριβώς όπως μπορείτε να στείλετε ένα συνημμένο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε ένα μήνυμα του Facebook Messenger και να τα στείλετε σε φίλους. Εάν έχετε αποκτήσει πρόσβαση στο Facebook Messenger μέσω του ιστού, είτε μέσω του ιστότοπου του Facebook είτε μέσω της ειδικής τοποθεσίας του Messenger, μπορείτε να μεταφορτώσετε ένα αρχείο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του συνδετήρα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Τα αρχεία που μεταφέρετε πρέπει να είναι κάτω από 25MB σε μέγεθος. Αυτή είναι η ίδια απαίτηση που δίνετε όταν συνδέετε αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail. Ωστόσο, στην περίπτωση του Gmail, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε σημαντικά αρχεία του Google Drive.

06 από 15

Κάντε δωρεάν διεθνείς κλήσεις

Ανεξάρτητα από το πού κατοικεί η οικογένεια ή οι φίλοι σας (ή εσείς για αυτό το mattter), το Facebook σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε μια κλήση βίντεο ή ήχου σε οποιονδήποτε στη λίστα φίλων σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με τον θείο σας στην Ουαλία ή το μπέιζμπολ που σπουδάζει δωρεάν στην Ιαπωνία στο εξωτερικό. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα χρησιμοποιήσει δεδομένα αντί για κυτταρικά λεπτά, οπότε πιθανότατα θέλετε να συνδεθείτε με το Wi-Fi προτού καλέσετε.

07 από 15

Αλλάξτε το χρώμα του Chat στο Facebook

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα κάθε συνομιλίας που έχετε στο Facebook Messenger. Έτσι, ο σύζυγός σας θα μπορούσε να είναι κόκκινος, τα κίτρινα παιδιά και ο καλύτερος φίλος μοβ. Φαίνεται απλό, αλλά εάν συνηθίζετε να μιλάτε με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το Messenger, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα και βεβαιωθείτε ότι στέλνετε το emoji στο φιλιά σας στο φίλο σας, όχι σε φίλο από το γυμνάσιο.

Για να αλλάξετε το χρώμα της συνομιλίας σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο επάνω μέρος του παραθύρου συνομιλίας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή "Αλλαγή χρώματος" και, στη συνέχεια, επιλέξτε το χρώμα που θέλετε το κείμενο στις συνομιλίες σας να εμφανίζεται ως μπροστά. Η αλλαγή χρώματος θα είναι ορατή και για εσάς και για το άτομο στο άλλο άκρο της συνομιλίας.

08 από 15

Στείλτε ένα εκατομμύριο καρδιές

Όταν στέλνετε μια καρδιά μέσα στο Facebook Messenger δεν στέλνετε μόνο μία καρδιά, στέλνετε εκατοντάδες. Δοκίμασε το. Στείλτε το emoji καρδιάς σε έναν αγαπημένο χρησιμοποιώντας το Messenger και στη συνέχεια κρατήστε τα μάτια σας στο παράθυρο συνομιλίας. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα δεκάδες καρδιές θα επιπλέουν από το κάτω μέρος της οθόνης. Εάν έχετε τον ήχο που εμφανίζεται στη συσκευή σας, θα ακούσετε επίσης έναν ήχο φούσκα καθώς θα πετάξει επάνω, και ακριβώς όπως τα μπαλόνια, μπορείτε να τα πιάσετε αν κινείτε αρκετά γρήγορα. Δοκιμάστε να αρπάξετε μερικά με το δάχτυλό σας προς τα πάνω!

Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτό δεν σας κάνει πιο παραγωγικούς, αλλά τόσο εσείς όσο και ο παραλήπτης θα αισθανθείτε καλύτερα. Και, hey, είναι και διασκεδαστικό.

09 από 15

Αναπαραγωγή κρυμμένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Facebook

Ακριβώς όπως το καρδιά emoji προκαλεί μια εισροή καρδιές, το μπάσκετ και η μπάλα emojis ποδοσφαίρου έχουν επίσης κάποια κρυφά ταλέντα.

Εάν στείλετε ένα φίλο το emoji μπάσκετ, εδώ ή αυτή μπορεί να χτυπήσει σε αυτό για να ξεκινήσει ένα απλό, playable παιχνίδι μπάσκετ. Ομοίως, η αποστολή της emoji ποδοσφαιρικής μπάλας μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό, παιχνιδιάρικο παιχνίδι ποδοσφαίρου μέσα στο παράθυρο συνομιλίας.

10 από 15

Αλλαγή της προεπιλεγμένης συνομιλίας σας στο Facebook Emoji

Το Facebook Messenger έχει προεπιλεγεί για να έχει ένα αντίχειρα emoji ως το πρωταρχικό emoji για κάθε συζήτηση, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αυτό. Αν βρεθείτε να στέλνετε φίλους το ίδιο emoji ξανά και ξανά στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε αυτό το emoji ως το προεπιλεγμένο για το convo σας με αυτό το άτομο. Αυτό σημαίνει ότι θα εμφανιστεί στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου συνομιλίας όπου ήταν οι μπράβο. Για παράδειγμα, έχω μια καρδιά emoji για συνομιλίες με το φίλο μου και μια emoji μπύρα για συνομιλίες με τον φίλο μου Chris. Το πλήρες πληκτρολόγιο emoji είναι διαθέσιμο για αυτό το χαρακτηριστικό και μπορεί να είναι ένας τρόπος διασκέδασης για να μπαχαρικά και να προσαρμόσετε τις συνομιλίες σας.

Για να κάνετε την αλλαγή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε είτε την εφαρμογή για κινητά είτε τον ιστότοπο του Messenger. Μεταβείτε στις επιλογές και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αλλαγή Emoji από τη λίστα που είναι διαθέσιμη. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα αλλάξει το προεπιλεγμένο emoji για το άτομο με το οποίο συζητάτε επίσης.

11 από 15

Κάντε το Facebook Messenger του Emoji's Bigger

Η πλευρά του emoji στο Facebook Messenger είναι ρυθμιζόμενη, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικά διαφορετικά μεγέθη όλων των διαθέσιμων emoji του Facebook. Για να υπερβείτε το emoji σας, απλά πατήστε και κρατήστε το. Τα emoji θα αναπτυχθούν σταδιακά στην οθόνη. Αφήστε το να μένει σε αυτό το μέγεθος και να σταλεί στον φίλο σας.

Αν έχετε ενεργοποιήσει την ένταση του ήχου στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας, τότε το Facebook θα παίξει ένα ηχητικό εφέ μαζί με την ανάπτυξη που ακούγεται παρόμοια με την πλήρωση μπαλονιού με αέρα. Ακριβώς όπως ένα μπαλόνι, αν προσπαθήσετε να το ανατινάξετε πολύ, τα emoji θα σκάσουν και θα πρέπει να προσπαθήσετε ξανά.

12 από 15

Αποστολή βίντεο κλιπ

Μερικές φορές λέξεις ή ακίνητη εικόνα δεν θα είναι αρκετή δικαιοσύνη για το μήνυμά σας. Αυτό είναι όπου ένα βίντεο θα έρθει σε πρακτικό.

Μέσα στην εφαρμογή Messenger, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λήψης που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας για να εγγράψετε ένα βίντεο. Τα βίντεο μπορούν να έχουν διάρκεια έως 15 δευτερόλεπτα. Μόλις τελειώσετε με την εγγραφή, μπορείτε να προσθέσετε emojis και κείμενο στο βίντεό σας κάνοντας κλικ στα εικονίδια στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο βέλος κάτω δεξιά για να επιλέξετε τους φίλους στους οποίους θέλετε να στείλετε τη δημιουργία βίντεο.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το βίντεό σας χρησιμοποιώντας το εικονίδιο βέλους στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης. Μόλις φτάσετε στο τηλέφωνό σας, θα μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να το μεταφορτώσετε στον τοίχο Facebook, να το δημοσιεύσετε στο Twitter ή να στείλετε το βίντεο μέσω κειμένου στους φίλους που δεν χρησιμοποιούν το Facebook Messenger.

13 από 15

Κάντε λήψη περισσότερων αυτοκόλλητων ετικετών του Facebook Messenger

Ακόμη και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα που περιλαμβάνονται από προεπιλογή στο Facebook Messenger, δεν είναι ποτέ αρκετό, έτσι;

Ευτυχώς, δεν περιορίζεστε μόνο στα αυτοκόλλητα που παρέχονται στο Facebook Messenger. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές, κάντε κλικ στο αυτοκόλλητο emoji (το χαμογελαστό πρόσωπο στο κάτω μέρος του παραθύρου συνομιλίας) και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο συν στα επάνω δεξιά μέρος του παραθύρου. Από εκεί θα μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα πακέτα αυτοκόλλητων και να επιλέξετε αυτά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

14 από 15

Δείτε το όταν το μήνυμά σας στο Facebook έχει διαβαστεί

Η αποστολή του μηνύματος είναι η μισή μάχη. Η γνώση του παραλήπτη την έχει διαβάσει, είναι άλλη. Απλώς αγγίξτε τη φούσκα συνομιλίας μέσα στην εφαρμογή iOS ή Android και θα δείτε την ώρα που διαβάζεται ακριβώς κάτω από αυτήν. Στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να δείτε πότε ένα μήνυμα διαβάστηκε όταν η φωτογραφία Facebook του ατόμου εμφανίζεται δίπλα στο συγκεκριμένο μήνυμα.

15 από 15

Παίξε ένα παιχνίδι

Πρόσφατα το Facebook πρόσθεσε έναν τρόπο να παίξει μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του απευθείας μέσα στο Messenger. Αυτό που σημαίνει είναι ότι μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι με έναν φίλο ακριβώς στη μέση μιας συνομιλίας με αυτόν τον φίλο, χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε το παράθυρο του Messenger. Ταραγμένος?

Κάντε κλικ στο εικονίδιο ελεγκτή παιχνιδιών στο κάτω μέρος του παραθύρου συνομιλίας για να δείτε ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα. Βρείτε ένα που σας αρέσει, όπως το Pac-Man, και παίζετε το παιχνίδι εκεί, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζετε τίποτα ή να αφήσετε το Messenger. Αφού τελειώσετε, ο φίλος σας θα λάβει μια πρόκληση από το Messenger σας για να νικήσει το σκορ σας. Τα παιχνίδια είναι ελεύθερα να παίξουν και υπάρχουν ήδη αρκετοί επιλογές, με πιθανότητα να προστεθούν στο μέλλον.