Πώς να διαχωρίσετε την οθόνη στο Excel

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης του Excel για να δείτε πολλαπλά αντίγραφα του ίδιου φύλλου εργασίας . Ο διαχωρισμός της οθόνης διαιρεί το τρέχον φύλλο εργασίας κάθετα και / ή οριζόντια σε δύο ή τέσσερα τμήματα που σας επιτρέπουν να βλέπετε τις ίδιες ή διαφορετικές περιοχές του φύλλου εργασίας.

Ο διαχωρισμός της οθόνης αποτελεί εναλλακτική λύση για τους πίνακες κατάψυξης για την αποθήκευση τίτλων ή επικεφαλίδων φύλλου εργασίας στην οθόνη κατά την κύλιση. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστές οθόνες για να συγκριθούν δύο σειρές ή στήλες δεδομένων που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του φύλλου εργασίας.

Εύρεση διαχωριστικών οθονών

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Split για να διαιρέσετε την οθόνη σε τέσσερα μέρη.

Σημείωση: Το πλαίσιο διαίρεσης δεν είναι πλέον

Το split box, ένας δεύτερος και πολύ δημοφιλής τρόπος διαίρεσης της οθόνης στο Excel, καταργήθηκε από την Microsoft ξεκινώντας από το Excel 2013.

Για όσους χρησιμοποιούν το Excel 2010 ή το 2007, οι οδηγίες χρήσης του διαχωρισμένου πλαισίου μπορούν να βρεθούν παρακάτω.

Διαχωρίστε την οθόνη σε δύο ή τέσσερις πάνελ

Προβολή πολλαπλών αντιγράφων ενός φύλλου εργασίας με οθόνες διαχωρισμού στο Excel. © Ted French

Σε αυτό το παράδειγμα, θα διαιρέσουμε την οθόνη του Excel σε τέσσερα πλαίσια χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Split που βρίσκεται στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας.

Αυτή η επιλογή λειτουργεί προσθέτοντας τόσο το οριζόντιο όσο και το κάθετο διάκενο στο φύλλο εργασίας.

Κάθε παράθυρο περιέχει ένα αντίγραφο ολόκληρου του φύλλου εργασίας και οι διαχωριστικές ράβδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή μαζί για να μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα διάφορες σειρές και στήλες δεδομένων.

Παράδειγμα: Διαίρεση της οθόνης τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τον τρόπο διαχωρισμού της οθόνης του Excel τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Διαίρεση".

Προσθήκη των δεδομένων

Παρόλο που τα δεδομένα δεν χρειάζεται να είναι διαθέσιμα για τις ομαδικές οθόνες για εργασία, διευκολύνει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το στοιχείο εάν χρησιμοποιείται ένα φύλλο εργασίας που περιέχει δεδομένα.

  1. Ανοίξτε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει ένα εύλογο όγκο δεδομένων ή προσθέστε αρκετές σειρές δεδομένων - όπως τα δεδομένα που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα - σε ένα φύλλο εργασίας.
  2. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λαβή πλήρωσης για να γεμίσετε αυτόματα τις ημέρες της εβδομάδας και τις διαδοχικές επικεφαλίδες στηλών όπως το δείγμα1, το δείγμα2 κ.λπ.

Διαίρεση της οθόνης σε τέσσερα

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή της κορδέλας.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Split για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία split screen.
  3. Τόσο οι οριζόντιες όσο και οι κατακόρυφες διαχωριστικές γραμμές πρέπει να εμφανίζονται στη μέση του φύλλου εργασίας.
  4. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα τεταρτημόρια που δημιουργούνται από τις διαχωριστικές ράβδους πρέπει να είναι ένα αντίγραφο του φύλλου εργασίας.
  5. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν δύο κάθετες ράβδους κύλισης στη δεξιά πλευρά της οθόνης και δύο οριζόντιες ράβδοι κύλισης στο κάτω μέρος της οθόνης.
  6. Χρησιμοποιήστε τις ράβδους κύλισης για να μετακινηθείτε σε κάθε τεταρτημόριο.
  7. Επανατοποθετήστε τις διαχωριστικές γραμμές κάνοντας κλικ πάνω τους και σύροντάς τις με το ποντίκι.

Διαίρεση της οθόνης σε δύο

Για να μειώσετε τον αριθμό των οθονών σε δύο, σύρετε μία από τις δύο διαχωρισμένες γραμμές στην επάνω ή δεξιά πλευρά της οθόνης.

Για παράδειγμα, για να έχετε την οριζόντια κατανομή της οθόνης, σύρετε την κατακόρυφη σχισμή στη δεξιά ή την αριστερή άκρη του φύλλου εργασίας, αφήνοντας μόνο την οριζόντια γραμμή για να διαιρέσετε την οθόνη.

Αφαίρεση διαχωριστικών οθονών

Για να καταργήσετε όλες τις οθόνες:

ή

Διαχωρίστε την οθόνη Excel με το πλαίσιο διαίρεσης

Προβολή πολλών αντιγράφων ενός φύλλου εργασίας χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαίρεσης στο Excel. © Ted Frech

Διαίρεση της οθόνης με το πλαίσιο διαίρεσης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το διαχωριστικό πλαίσιο διαγράφηκε από το Excel ξεκινώντας με το Excel 2013.

Ένα παράδειγμα χρήσης του split box περιλαμβάνεται παρακάτω για όσους χρησιμοποιούν Excel 2010 ή 2007 που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χαρακτηριστικό.

Παράδειγμα: Διαχωρισμός οθονών με το πλαίσιο διαίρεσης

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, θα διαιρέσουμε την οθ νη του Excel οριζόντια χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό πλαίσιο που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κάθετης γραμμής κύλισης.

Το κάθετο split box βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης του Excel, ανάμεσα στις κάθετες και τις οριζόντιες γραμμές κύλισης.

Η χρήση του διαχωρισμένου πλαισίου αντί της διάσπασης που βρίσκεται κάτω από την καρτέλα " Προβολή " σας επιτρέπει να διαιρέσετε την οθόνη σε μία μόνο κατεύθυνση - κάτι που οι περισσότεροι χρήστες επιθυμούν.

Προσθήκη των δεδομένων

Παρόλο που τα δεδομένα δεν χρειάζεται να είναι διαθέσιμα για τις ομαδικές οθόνες για εργασία, διευκολύνει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το στοιχείο εάν χρησιμοποιείται ένα φύλλο εργασίας που περιέχει δεδομένα.

  1. Ανοίξτε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει ένα εύλογο όγκο δεδομένων ή προσθέστε αρκετές σειρές δεδομένων - όπως τα δεδομένα που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα - σε ένα φύλλο εργασίας
  2. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λαβή πλήρωσης για να γεμίσετε αυτόματα τις ημέρες της εβδομάδας και τις διαδοχικές επικεφαλίδες στηλών όπως το δείγμα1, το δείγμα2, κλπ.

Διαχωρισμός της οριζόντιας οθόνης

  1. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το πλαίσιο διαχωρισμού πάνω από την κάθετη γραμμή κύλισης όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  2. Ο δείκτης του ποντικιού θα αλλάξει σε ένα μαύρο βέλος διπλής κεφαλής όταν είστε πάνω από το πλαίσιο διαίρεσης.
  3. Όταν αλλάζει ο δείκτης του ποντικιού, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού .
  4. Μία σκοτεινή οριζόντια γραμμή πρέπει να εμφανίζεται πάνω από τη γραμμή ένα του φύλλου εργασίας.
  5. Σύρετε το δείκτη του ποντικιού προς τα κάτω.
  6. Η σκοτεινή οριζόντια γραμμή πρέπει να ακολουθεί τον δείκτη του ποντικιού.
  7. Όταν ο δείκτης του ποντικιού βρίσκεται κάτω από τη σειρά των επικεφαλίδων της στήλης στο φύλλο εργασίας, αφήστε το αριστερό κουμπί του ποντικιού.
  8. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια οριζόντια γραμμή διαχωρισμού στο φύλλο εργασίας, όπου απελευθερώθηκε το κουμπί του ποντικιού.
  9. Πάνω και κάτω από τη διαχωριστική γραμμή πρέπει να υπάρχουν δύο αντίγραφα του φύλλου εργασίας.
  10. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν δύο κάθετες γραμμές κύλισης στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
  11. Χρησιμοποιήστε τις δύο ράβδους κύλισης για να τοποθετήσετε τα δεδομένα έτσι ώστε οι επικεφαλίδες των στηλών να είναι ορατές πάνω από τη σχισμή και τα υπόλοιπα δεδομένα κάτω από αυτήν.
  12. Η θέση της διαχωριστικής ράβδου μπορεί να αλλάξει όσο συχνά χρειάζεται.

Αφαίρεση διαχωριστικών οθονών

Έχετε δύο επιλογές για την αφαίρεση διαχωριστικών οθονών:

  1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο διαίρεσης στη δεξιά πλευρά της οθόνης και σύρετέ το ξανά στην κορυφή του φύλλου εργασίας.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προβολή> διαχωρισμού για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης.