CopyTrans Review, ένα iPod Copy και το iPod Backup Utility

Η Apple δημιούργησε το iTunes για να αποκλείσει λειτουργίες που σας επιτρέπουν να αντιγράφετε μουσική από το iPod σας σε έναν υπολογιστή. Αυτό το έκανε για να διευκολύνει τις ανησυχίες της μουσικής βιομηχανίας για μη εξουσιοδοτημένη κοινή χρήση μουσικής μέσω του iPod.

Κάνοντας αυτό, όμως, η Apple έκοψε επίσης κάποιες χρήσεις που είναι νόμιμες και βολικές. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή, ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος να μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes στο νέο μηχάνημα είναι να αντιγράψετε από το iPod. Ίσως θελήσετε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του iPod σας σε περίπτωση βλάβης του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας (αλλά χρησιμοποιείτε άλλη στρατηγική backup, σωστά;).

Ευτυχώς, δεκάδες προγραμματιστές τρίτων έχουν δημιουργήσει προγράμματα που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να αντιγράφετε βιβλιοθήκες iPod ή να μεταφέρετε βιβλιοθήκες iPod σε άλλους υπολογιστές. Το CopyTrans, παλαιότερα γνωστό ως CopyPod, είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Προγραμματιστής / Εκδότης

WindSolutions

Δουλεύει με

Όλα τα iPod
iPhone
iPad

Το καλό

Εύχρηστος
Κάνει τα αντίγραφα και τα αντίγραφα ασφαλείας του iPod εύκολα
Η έξυπνη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας καθιστά τη γνώση των αντιγράφων ασφαλείας απλή
Προμηθευτός
Μεταφέρει μεταδεδομένα όπως το παιχνίδι μετράει

Το κακό

Αργότερη μεταφορά από ό, τι το ανταγωνιστικό λογισμικό
Εμφανίζεται να μεταφέρει βιβλία iBooks, αλλά δεν το κάνει
Το iTunes δεν μπορεί να εκτελεστεί κατά τη χρήση του CopyTrans

Πλατφόρμα

Windows

Χρησιμοποιώντας το CopyTrans

Το CopyTrans είναι ένα πρόγραμμα μόνο για Windows το οποίο ανιχνεύει τα περιεχόμενα του iPod, του iPhone ή του iPad και σας επιτρέπει είτε να το αρχειοθετήσετε είτε να το εισαγάγετε στο iTunes.

Η διαδικασία είναι απλή: συνδέστε το iPod σας, περιμένετε να το ScanTrans σάρωση, να επιλέξετε τις ρυθμίσεις μεταφοράς και στη συνέχεια να καθίσετε ενώ η CopyTrans κάνει το πράγμα της. Τελευταία αναθεώρησα το CopyTrans στην έκδοση 1. Η έκδοση 4 είναι μια αναβάθμιση σε αυτό το τμήμα, χάρη στη λειτουργία Smart Backup, η οποία συγκρίνει το iPod με τη βιβλιοθήκη iTunes προορισμού και σας ενημερώνει για τα στοιχεία που δεν υπάρχουν στο iTunes, πράγμα που καθιστά αποφασιστική τη μεταβίβαση σαφέστερων.

Αυτή η έκδοση του CopyTrans επίσης βελτιώνει τις αθλητικές διεπαφές, οι οποίες καθιστούν εύκολο να δείτε ποια στοιχεία έχουν μεταφερθεί και ποιο είδος αρχείου είναι κάθε στοιχείο (μουσική, podcast, βίντεο κ.λπ.), καθώς και νέες επιλογές περιήγησης και ταξινόμησης.

Η νέα βραδύτητα

Ενώ το CopyTrans καθιστά εύκολο να αποφασίσετε τι θέλετε να μεταφέρετε, εκτελεί τη μεταφορά πιο αργά από κάποια άλλα προγράμματα που δοκιμάσαμε. Χρησιμοποιώντας την τυπική δοκιμή των 590 τραγουδιών, μια επιλογή 2,41 GB, η CopyTrans ολοκλήρωσε τη μεταφορά σε 19 λεπτά. Αυτό ήταν περίπου διπλάσιο από το χρόνο που χρειάστηκαν τα πιο γρήγορα προγράμματα, αλλά πολύ λιγότερο από τα πιο αργά.

Λείπει iBooks

Παρά τη βραδύτητα, το CopyTrans λειτουργεί πολύ καλά. Έχει χειριστεί όλες τις λειτουργίες για μένα και στο τέλος της διαδικασίας, σχεδόν όλα είχαν πάει ομαλά. Η μουσική και τα βίντεό μου έπαιζαν πρόστιμο και ακόμη και δεδομένα όπως λίστες αναπαραγωγής, μετράνε τα παιχνίδια και η τελευταία φορά που ήλθε η ημερομηνία ήρθε μέσα από ωραία.

Η κύρια παράλειψη που βρήκα ήρθε όταν προσπαθούσα να μεταφέρω από μια συσκευή iOS που εκτελούσε iBooks. Παρόλο που η CopyTrans μπορούσε να αναγνωρίσει τα αρχεία iBooks και τα επεξεργάστηκε σαν να τα μπορούσε να τα μεταφέρει, δεν θα μπορούσε. Είτε προσπαθούσα να μεταφέρω τα αρχεία iBooks στο iTunes ή σε ένα φάκελο, το αντίγραφο ασφαλείας απέτυχε πάντα. Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή μεταφοράς αρχείων iBooks είναι σημαντική για ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ελπίζω ότι αυτό θα προστεθεί σε μια μελλοντική έκδοση.

Η κατώτατη γραμμή

Συνολικά, το CopyTrans είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που χρειάζονται να μεταφέρουν ή να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των βιβλιοθηκών τους iPod. Αν και υπάρχουν κάποιες μικρές ατέλειες όπως η ταχύτητα και το πρόβλημα του iBooks, τα ισχυρά χαρακτηριστικά και η απλότητα κάνουν την CopyTrans μια καταπληκτική επιλογή για την αντιγραφή βιβλιοθηκών iPod σε νέους υπολογιστές.

Ιστοσελίδα του εκδότη

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.